2. TŘÍDA: Moc bych si přál, aby kluky bavil hokej jako doposud, říká Tomáš Pechánek

24.07.2014 23:44, autor: Pavel Šácha

Za sebou mají přípravu na suchu plnou her a soutěží, Dětský den, a také téměř „dospěláckou“ vodu. Před nimi ale už nyní stojí nové výzvy v čele s listopadovým vpádem do ostrých soutěžních zápasů. Malí benjamínci ze druhé třídy HC Tábor mají prostě o zábavu postaráno. A s nimi také trenérský sbor v čele s TOMÁŠEM PECHÁNKEM, který podal svědectví o dnech minulých i budoucích.

2. TŘÍDA: Moc bych si přál, aby kluky bavil hokej jako doposud, říká Tomáš Pechánek

 

Hokejisté přípravu na suchu příliš nemilují. Jak vypadá takové období u klubového potěru?

 „Letní příprava nám začala 5. května a trvala až do konce června. Trénovali jsme pravidelně třikrát v týdnu, z toho dvakrát na venkovním hřišti a jednou na umělé ploše, respektive v tělocvičně. Během tréninků jsme se s ostatními kouči snažili kluky hlavně rozhýbat rozvíjet jejich pohybové schopnosti. Jelikož jsou  ještě malí, museli jsme většinu těchto věcí zakomponovat do různých her a závodů, abychom udrželi jejich pozornost a snahu.“

Odvíjelo se všechno k vaší spokojenosti?

 „Obrovskou radost nám udělala hlavně docházka kluků na tréninky, za což musím poděkovat především rodičům a jejich obětavosti. Během letní přípravy se nám navíc povedlo připravit i dvě větší akce. První z nich byl námi uspořádaný dvoudenní 'Dětský den' v Dobronicích u Chýnova. Uskutečnili jsme i víkendový sjezd řeky Lužnice. Na vodě to bylo trochu složitější, a to nejenom kvůli počasí a malému množství vody, ale taky proto, že polovina kluků ještě neumí plavat (smích).“

V podstatě za pár týdnů už vyrukujete se svými svěřenci na led. Co všechno vás čeká?

 „Na poslední srpnový víkend bychom klukům rádi připravili soustředění. Až doposud se veškerých našich akcí zúčastňovali rodiče, tentokrát už to ale budou muset kluci zvládnout sami. Soustředění už bude spojené s tréninky na ledě a přípravou na sezonu. V ní znovu hodně zapracujeme na základech bruslení a pomalu nakoukneme i do práce s holí. Bude to zapotřebí, protože kluci začnou už od listopadu pravidelně jezdit na soutěžní zápasy.“

Máte před novou sezonou nějaká osobní přání?  

 „Moc by mne potěšilo, kdyby kluci pokračovali v úsilí, jaké předvádějí doposud. Aby je hokej bavil alespoň tak jako doteď a nikdo neskončil, ba naopak, aby nám nějací hráči ještě přibyli.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality