Defenzivní vozba A-týmu hlásí třetí nové jméno: kohouty posílí Daniel Kabelka

06.06.2022 21:22, autor: Pavel Šácha

Obranné řady druholigových kohoutů hlásí třetí letní posilu. V pondělí podepsal s táborským klubem smlouvu čtyřiadvacetiletý obránce Daniel Kabelka.

Defenzivní vozba A-týmu hlásí třetí nové jméno: kohouty posílí Daniel Kabelka

Daniel Kabelka u podpisu smlouvy se sportovním nanažerem HC Tábor Miroslavem Volenou

Rodák z Boskovic se hokejově rozvíjel v Horácké Slavii Třebíč, odkud v průběhu juniorských let zamířil do brněnské Komety. Táborští fandové si ho mohou pamatovat z úspěšných a produktivních druholigových sezon v dresu Moravských Budějovic. Třetí nejvyšší soutěž hrál i za šumpertské Draky, s nimiž záhy slavil postup a následně prožil i další, tentokrát již prvoligový ročník. Uplynulá sezona 2021 – 2022 Danielu Kabelkovi příliš radosti neudělala. Rozehrál ji v Havířově, aby ho nakonec nedobrovolné putování přes Kadaň a Jihlavu zavedlo až do Havlíčkova Brodu. V dresu Bruslařů sezonu dokončil a bojoval za ně i v sérii play-off proti Táboru.

O pár měsíců později vstupuje robustní bek právě do služeb táborských kohoutů a připravuje se přijmout novou výzvu. U Jordánu navíc hodlá najít nejen hokejový, ale
i životní domovský přístav.
 „Tábor pro mě byla jasná volba hned z několika důvodů. Přítelkyně má práci v Jindřichově Hradci, takže jsme se chtěli usadit někde poblíž. Oslovily mě i ambice, které tu jsou. Navíc musím říct, že jsem se tady byl podívat na prvním domácím zápase kluků se Šumperkem a měl jsem z té atmosféry 'husinu'. Říkal jsem si, že bych to chtěl zažít na vlastní kůži. Jsem moc rád, že jsme se domluvili,“ těší se Daniel Kabelka na nové působení.

PROFIL DANIELA KABELKY:
https://www.eliteprospects.com/player/216111/daniel-kabelka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality