Táborský tým dotáhl domácí bitvu s Ústím ke dvěma nesmírně cenným bodům

08.10.2022 17:37, autor: Pavel Šácha

Výtečná divácká kulisa vytvořená 1543 diváky, prohýřený dvoubrankový náskok domácího celku a poté obrovská dřina, která ho dovedla k vyrovnání v normální hrací době a následně i k výhře 4:3 v prodloužení. Právě tyto ingredience nejvýrazněji ovlivnily pikantní příchuť vítězného sobotního souboje táborských kohoutů s kvalitním soupeřem z Ústí nad Labem.

Táborský tým dotáhl domácí bitvu s Ústím ke dvěma nesmírně cenným bodům

HC Tábor - Ústecký Slovan

4:3p (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)

Sobota, 8.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Severa (Milfait, Plášil), 11. A. Dvořák (Hajič), 55. Vlček (Matušík, Severa), 62. Vlček (Milfait, Kříž) - 18. Prošek (Šefl), 24. Kordule (Trefný, Prošek), 30. Smola (Tůma, Trefný).

Rozhodčí: Jílek - Augusta, Tuháček.   Vyloučení: 7:5   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:3, 3:3 - 4:3   Střely: 43:33   Diváci: 1543

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, A. Dvořák, Hubata, Černý - Vlček, Matušík, Šulek - Dančišin, Milfait, Severa - Bárta, Zíb, Hajič - Duda, Zayml, Chocholoušek.

ÚSTECKÝ SLOVAN: Stahl (Cikánek) - Drtina, Funk, Trefný, Vodička, Záruba, Šefl - Kučera, Rudovský, Kordule, Bartoš, Prošek, Tůma, Roubík, Berčík, Daniel, Smola.

Mužstvo ze severu Čech vstoupilo do utkání velmi rázně a udávalo tempo úvodních minut. Postupem času se domácí celek do utkání ponořil o poznání hlouběji a rázem začalo být rušno i před brankou ústeckého Stahla. V polovině 9. minuty se proti pravidlům hostující Šefl a před táborským týmem se otevřela první početní výhoda. A protože si do ní přenesli pohodu a produktivitu ze středečního zápasu v Klatovech, ochozy brzy poprvé jásaly – Milfait navzdory své nekomfortní pozici stihl posunout kotouč na rozjetého Severu, a ten potvrdil svou střeleckou pohodu zakončením pod Stahlovým betonem – 1:0. Netrvalo dlouho a manko ústecké družiny nabralo výraznější podobu, to když se povedeným dalekonosným švihem poprvé v táborském dresu prosadil mladík A. Dvořák2:0. Hosté od Labe hledali odpověď při vyloučení Suchánka a Vodička k tomu měl poměrně blízko, jenže z mezikruží Gábovu klec minul. Zdálo se, že si domácí hráči příjemný dvoubrankový náskok přenesou do druhé třetiny, pak ale pronikl za záda táborských obránců jeden z četných pasů na vytaženého hráče a Prošek svůj únik neomylně přetavil v kontaktní zásah – 2:1.

Druhá třetina začala pro táborské mužstvo jako v nejtemnějším snu. Už v úvodní minutě putoval na trestnou lavici Kříž a v čase 1:09 ho tam brzy navštívil další zkušený bek Suchánek, jenž vyfasoval za vysokou hůl čtyři trestné minuty. Ústečtí se v následné přesilovce pěti na tři natrvalo usadili v útočném pásmu a před táborskou brankou bylo pořádně horko. V polovině 23. minuty zabránila téměř jistému gólu Severočechů Gábou úmyslně posunutá klec a na konto domácí družiny přibyl další dvouminutový trest. Na konci 24. minuty ústečtí hráči sérii domácích provinění přece jen potrestali a důsledný Kordule zblízka usměrnil puk za záda domácího gólmana – 2:2. Další desítky vteřin oslabení už kohouti přečkali bez úhony a okamžitě se pustili do mohutného dobývání Stahlovy svatyně. V úodu 28. minuty měl při signalizované výhodě gól na hokejce Šulek, leč puk za brankovou čáru nedopravil. Následně se také domácí tým ocitl v téměř dvouminutové přesilovce pěti proti třem, na výtečného Stahla v ní ale recept nenašli. Osud zápasu s k nim navíc bezprostředně po skončení početní výhody zachoval víc než macešsky a přečíslení Slovanu dva na jednoho skončilo radostí jeho aktérů – po souhře Tůmy se s notnou dávkou štěstí prosadil Smola2:3. Reakcí na inkasovaný gól se stal další nápor kohoutů a druhá vyložená příležitost Šulka v krátkém sledu, ale střelecká přízeň se k táborskému útočníkovi i dorážejícímu Matušíkovi otočila zády. Ve 36. minutě putoval na trestnou lavici ústecký bek Trefný, paradoxně největší práci měl ale domácí gólman Gába, který musel likvidovat únik Smoly.

Očekávaný útok na dorovnání skóre se dlouho odrážel od pozorné a zodpovědné hry hostujícího týmu. V polovině 34. minuty si Bárta vynutil faul na Zárubovi a Táborští se mohli nadechnout k účinnému náporu, místo toho ale mohli děkovat svému brankáři, který zneškodnil hned dva mimořádně nebezpečné výpady soupeře a udržel hodnotu domácích bodových akcií. A protože táborské bojovníky ani s přibývajícími minutami neopouštěla víra v konečný úspěch, zůstali diváci v očekávání strhující koncovky střetnutí. Ta se opravdu dostavila. Předzvěstí táborské radosti se stala rána Hajiče do horní tyče v oslabení domácího týmu, ale uhodilo až necelé dvě minuty poté. Severa se neukvapil s koncovkou, našel před brankou volného Matušíka, a ten celou situaci vyšperkoval krásnou přihrávkou přes brankoviště na zcela volného Vlčka3:3. Závěr střetnutí ještě zabrnkal na nervy domácích fanoušků, to když se jejich tým musel bránit další soupeřově přesilové hře, ta na něj však žádnou pohromu neseslala a zápas sklouzl do prodloužení.

Nastavení hry přineslo zřejmě nejkrásnější moment utkání. V čase 61:28 se pod něj podepsalo táborské útočné duo Milfait – Vlček, které si v útočném pásmu nádherně vyměnilo puk, z obránců Slovanu udělalo neškodné komparzisty  a druhý jmenovaný bez odporu zasunul puk do  zcela odkryté branky – 4:3.

Radek Bělohlav, trenér A-týmu HC Tábor:

„Začátek střetnutí se nám povedl, vytvořili jsme si dvoubrankový náskok, ale tím, že jsme Ústí pustili ještě v první třetině do kontaktu, jsme si zápas ztížili. Na jedné straně bylo utkání nervózní, ale od týmu bylo parádní, že do poslední minuty s tou nepřízní – ať už za ní bylo cokoliv – dokázal bojovat. Vyhráli jsme poslední třetinu i prodloužení a tyto dva body jsou pro nás v podstatě jako tři. Porazili jsme těžkého soupeře.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality