Na táborském ledě bude horko, kohouti ve středu rukují do bitvy s Příbramí

31.01.2023 17:14, autor: Pavel Šácha

Když se řekne Baník Příbram, probouzí to mezi členy táborské hokejové obce zostřenou pozornost. A právě tradiční středočeský rival zavítá k Jordánu v rámci středečního 6. kola nadstavbové části druhé ligy. Třetí vzájemné utkání aktuální sezony začne v 18 hodin.

Na táborském ledě bude horko, kohouti ve středu rukují do bitvy s Příbramí


Příbramští hráči si zatím ve druhé fázi soutěže neužili zdaleka tolik radosti, jak by si přáli, a z prvních pěti utkání vytěžili pouhých pět bodů. Právě vinou toho klesli v tabulce na 5. příčku, přičemž na čtvrtý Chomutov ztrácejí bod a na třetí Tábor tři body. Nadstavbové boje otevřel Baník porážkou s Chomutovem 3:4 po prodloužení a vzápětí rovněž před zraky svých fanoušků podlehl pražské Kobře 2:3. Následně si přivezl cenný bod z Ústí nad Labem za porážku 2:3 po prodloužení, aby o pár dní později přenechal doma všechny tři body Letňanům (3:4). Na vítěznou auru si Středočeši znovu sáhli až v sobotu, kdy ve Vrchlabí nasázeli půltucet branek a zvítězili tam 6:3.

Kádr příbramské hokejové družiny vykazuje znatelnou týmovou kvalitu,
za úspěšnými výsledky ho však paradoxně táhne především několik znatelných individualit. Zkušený forvard Petr Kafka je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže s bilancí 25 gólů a 39 asistencí, jeho parťák a jmenovec Petr Eret sídlí na čtvrtém stupínku s 26 brankami a 31 přihrávkami. Vyrovnanou bilanci 21 zásahů a 21 gólových podílů má v Táboře dobře známý Josef Hasman, kterého přibrzdila v rozletu účast na univerziádě a s ní související několikazápasová absence v druholigovém kolotoči. Naprosto ojedinělý až kuriózní je výčet kanadských bodů nejproduktivnějšího obránce Baníku Josefa Sani. Ten sice dokázal nasbírat už 34 přihrávek, stále však má na kontě jediný vstřelený gól. Velmi pevný stavební kámen nacházejí Příbramští ve své brankářské dvojici. Dominika Šorfa a Petra Jirouška zdobí po všech stránkách mimořádně vyrovnaná bilance, přičemž prvně jmenovaný odchytal o jeden zápas (ale jen
o čtyřiadvacet minut) víc než jeho parťák.

Z táborské šatny

Poslední vzájemný duel mají ještě táborští fandové v živé paměti, neboť se odehrál až
na samém konci základní části. Hosté z města uranu v něm dokázali na soupeřově ledě zvítězit 5:4 po samostatných nájezdech, a částečně tak napravili domácí porážku
od kohoutů v poměru 2:4.

V domácím táboře zavládla po lichotivém výsledku sobotního střetnutí s Mostem letmá spokojenost, ředí ji však pohled na aktuální marodku. Po zmíněném utkání na ni přibyl útočník Milan Dančišin, navzdory hrozivě vyhlížejícímu zákroku na něj by se však nemělo jednat o fatálně dlouhou absenci. Na Příbram zřejmě ještě nebude fit ani obránce Jakub Suchánek a otazníky spojené se zdravotními patáliemi se tentokrát vznášejí i nad účastí dalších táborských hráčů.

O jednu tradiční a stěžejní oporu ovšem svěřenci trenéra Krátošky zcela jistě nepřijdou, a tou je fantastická podpora jejich příznivců. Právě jejich pomoc bude tým v bitvě o další potřebné body hodně potřebovat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality