A je tu další derby! Táborským hokejistům se u Vajgaru postaví do cesty poslední Jindřichův Hradec

03.11.2015 16:16, autor: Pavel Šácha

Tábor – U Jordánu ještě ani neutichla euforie z výtečně zvládnutého střentutí proti Písku, a na druholigové hokejisty Tábora už čeká další zajímavá výzva: středeční krajský souboj na ledě Jindřichova Hradce (18).

A je tu další derby! Táborským hokejistům se u Vajgaru postaví do cesty poslední Jindřichův Hradec

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

4:11 (1:5, 1:3, 2:3)

Středa, 4.11.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Voříšek (Bárta), 37. Lazorišák (Popelka, Košťál), 53. Záhora (Šesták, Fencl), 54. Košťál (Lazorišák, Koňařík) - 2. Severa (Zayml), 4. Matušík (Seidl, Heršálek), 10. Polodna (Kellner), 14. Polodna (Mrkvička, Semrád), 19. Matušík (Seidl, Klíma), 24. Semrád (Polodna, Mrkvička), 28. Severa (Zayml, Krätzer), 29. Klíma (Matušík), 43. Blažek (Heršálek, Zayml), 45. Krätzer (Seidl, Matušík), 46. Krätzer (Seidl).

Rozhodčí: Pokorný - Tasch, Špringl.   Vyloučení: 8:8   Využití: 1:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:8, 2:8, 2:11, 4:11   Střely: 28:55   Diváci: 480

KLH VAJGAR J. HRADEC: Kubeš (10. Fogl) - Kadlec, Koňařík, Zvoník, Port, Popelka, Pípal, Babchuk - Šesták, Hložek, Bárta, Brabec, Pašek, Voříšek, Košťál, Lazorišák, Fencl, Heřmánek, Tomšík, Záhora.

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Zayml, Krätzer, od 27. navíc Blažek.

 Punc derby obvykle činí nečekané škrty v papírových předpokladech, v tomto případě ovšem Kohoutům nikdo neodpáře roli výrazného favorita. Jednoznačným důkazem je rozdíl patnácti tabulkových příček a pětadvaceti bodů mezi oběma rivaly.

Příliš nezkušený Vajgar

 Mladičký domácí tým vytěžil z dosavadních dvanácti utkání pouhé čtyři body za výhru nad Pelhřimovem (3:2) a nerozhodný výsledek duelu s Havlíčkovým Brodem (1:2 po prodloužení). Není proto divu, že v současnosti hledí všem svým druholigovým soupeřům na záda a na toho nejbližšího ze Sokolova ztrácí už šest bodů. Ale pozor! Výsledky posledních čtyř zápasů jindřichohradeckého celku korespondují se slovy jeho kouče Aleše Dvořáka o zlepšující se defenzivní činnosti. Na vytoužený bodový příspěvek v nich sice hráči Vajgaru nedosáhli, ani jeden z těchto duelů ovšem neskončil výraznějším než dvoubrankovým rozdílem. V sobotním vystoupení na ledě Nymburka inkasoval poslední tým tabulky jediný gól, a přesto prohrál, protože překonat domácího gólmana Brázdila bylo pro jeho hráče neřešitelným rébusem.

 V několik utkáních Vajgaru šly nepříznivé výsledky především na vrub nezkušenosti jeho současného výběru. Starší pětadvaceti let jsou na soupisce pouze brankář Tomáš Kubeš a útočníci Lukáš Drda (25), Ota Lazorišák (31) a v Táboře dobře známý hrající asistent trenéra Luboš Voříšek (30). Mezi obránci plní role „mazáků“ teprve dvaadvacetiletí Adam Popelka a Tomáš Tržil.

Z táborské šatny

Mladistvý elán a maximální úsilí všech hráčů soupeře, kteří půjdou do derby bez výrazného nervového vypětí – právě to budou největší překážky v cestě táborského mužstva za očekávaným vítězstvím. Chce-li se favorit vyhnout problémům, musí se právě v tomto ohledu svému hostiteli vyrovnat. „Musíme k zápasu znovu přistoupit s pokorou a maximální zodpovědností,“ varuje kapitán týmu HC Tábor Jakub Matušík, jenž by měl mít se svým týmem i u Vajgaru v zádech vytrvalou podporu fanoušků.

 Potěšitelnou zvěstí je návrat obránce Ladislava Hlaveše do přípravy mužstva. Svou formu si testoval už v nedělním zápase „béčka“ proti Hluboké nad Vltavou. Už před derby proti Písku naopak vyřadily zdravotní potíže ze hry útočníka Marka Vaniše. Ani další patálie táborských hráčů ovšem nemohou ovlivnit cíl, se kterým se Kohouti na led rivala vypraví.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality