„Béčko“ dorostu už se také rozloučilo se sezonou, ve skupině skončilo čtvrté

20.03.2019 00:44, autor: Pavel Šácha

Hráči dorosteneckého B-týmu HC Tábor vtiskli pečeť na letošní hoje v regionální lize. V sobotu sice na domovském ledě ve Veselí nad Lužnicí polehli posílenému „béčku“ Motoru a následně prohráli na nájezdy v Benátkách nad Jizerou, s celkovou čtvrtou příčkou v ligové nadstavbě ovšem mohou být spokojení.

HC Tábor B - Motor České Budějovice B 3:4 (0:0, 0:4, 3:0)

Branky Tábora: Koreš (Mareš), Dohnal (Kovaříček), Sedlačík (Vavřík).
Sestava HC Tábor B: Havel – Klípa, Petrásek, Koutenský, Dohnal, Kofroň, Adamec, Kolací, Kovaříček, Mareš, Svoboda, Ent, Sedlačík, Makovec, Koreš, Vavřík, Vylít.

V sobotu se hrál u Lužnice od začátku vyrovnaný zápas. V jeho úvodní části neproměnili domácí celou řadu šancí včetně trestného střílení, což se jim v prostřední periodě vymstilo.
 „Ve druhé třetině se nám nedařilo vůbec nic. Soupeř byl aktivnější, k ničemu nás nepustil a ve dvou případech dal gól při našich přesilovkách,“ podotkl vedoucí táborského dorosteneckého B-mužstva Martin Makovec. „Ve třetí třetině už jsme byli lepším týmem. Tři góly nám nakonec na obrat ve skóre nestačily, nicméně jednogólová prohra je pro kluky vzhledem k přesile hráčů extraligového áčka Motoru malým vítězstvím,“ dodal.

HC Benátky n/J. – HC Tábor B 5:4 SN (3:1, 1:1, 0:2)

Braniky Tábora: Klípa, Vavřík (Klípa), Vavřík, Eremiáš.
Sestava HC Tábor B: Havel (Sviták) - Klípa, Petrásek, Koutenský, Dohnal, Adamec, Eremiáš, Kolací, Kovaříček, Mareš, Svoboda, Ent, Sedlačík, Makovec, Koreš, Vavřík, Vylít.

Poslední sezónní zápas jihočeské družiny na benáteckém ledě začal obdobně jako předchozí vzájemný střet obou soupeřů. Během několika minut hosté prohrávali po vlastních a totožně vyhlížejících chybách už 0:3.  Ještě v první části ale díky individuální akci Kryštofa Klípy snížili na rozdíl dvou branek a vrátili se do hry o příznivý výsledek. Ve druhé části se oba týmy prosadily jen jednou a Táborští si tak přenesli do závěrečného dějství dvoubrankové manko. V poslední části hry se ale vzchopili, vyrovnali na 4:4, ale z následné série přesilových her už Středočechům žádný další gólový úder neuštědřili. V nájezdech tentokrát uspěl celek Benátek.
 „Celé utkání za hojné účasti publika bylo od počátku provázeno mnoha nepřesnostmi. Puky nám odskakovaly a první tři góly jsme domácím nabídli opakujícími se vlastními chybami v našem obranném pásmu. Je škoda, že jsme si takto okořenili poslední mistrovské utkání sezony," posteskl si Martin Makovec. Závěrem se ale.shodl s trenérem Davidem Šošovicou na pochvale celému týmu. "Klukům patří po této sezoně poděkování za bojovnost a skvělou týmovou hru,“ prohlásili svorně.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality