"Béčko" u Otavy na body nedosáhlo a ocitlo se pod čarou prozatímní elitní čtyřky

18.01.2015 22:14, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského B-mužstva si v boji o elitní čtyřku krajské ligy pohoršili a před zbylými čtyřmi koly základní části klesli na pátou příčku. Na vině je jejich těsná nedělní porážka na ledě Strakonic, které naopak ukončily hrozivou sérii svých porážek a upevnili si umístění v osmičce pro play-off.

"Béčko" u Otavy na body nedosáhlo a ocitlo se pod čarou prozatímní elitní čtyřky

HC Strakonice - HC Tábor B

3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Neděle, 18.1.2015 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 5. Ondrejec, 9. Kepl (Kašpar), 54. Gross - – 3. Hubáček (Škulina), 46. Adamec (Šimák).

Rozhodčí: Svoboda - Jirkovský, Diviš.   Vyloučení: 9:12 - navíc M. Hrubý (Strakonice do konce utkání, Karpíšek (Tábor 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2   Diváci: 550

HC TÁBOR B: Šelepa – Ošmyk, Hájek, Škulina, Karpíšek, Hošek, Adamec – Bílek, Hubáček, Heršálek - Drda, Šimák, Kratochvíl - Pospíšil, Prštický, Samec.

Hostující trenéři museli při poskládání zápasové sestavy hodně kombinovat a četné absence řešili mimo jiné i využitím obránců v ofenzivní vozbě.

Do utkání Táborští výtečně vstoupili a ve 3. minutě se díky Hubáčkově gólu v oslabení dostali do vedení. Radost z něj ovšem vyprchala příliš brzy a v 9. minutě už vedli o gól domácí hráči. Po necelých šesti minutách hry třetí části se Táborským podařilo vyrovnat na 2:2, to když se v přesilové hře trefil obránce Adamec, ale rozhodující slovo si vzal v 54. minutě strakonický Gross. Drtivá většina z téměř šesti stovek diváků tak nakonec opouštěla zimní stadion na Křemelce spokojená.

 Pavel Ježek, trenér HC Tábor B: „Nastoupili jsme bez osmi hráčů původního základu, což je samozřejmě hodně citelné oslabení. Navíc se nám v utkání zranili Heršálek a Ošmyk. Ta situace je skoro zoufalá. Musím ale říct, že herní projev týmu se mi ve Strakonicích vůbec nelíbil. Moc hokeje tam z naší strany nebylo, navíc tomu neprospíval ani vysoký počet vyloučení. Soupeř v podstatě také nic mimořádného neukázal, ale byl důraznější a prokázal daleko větší snahu a touhu uspět. V takovémto složení a s podobným přístupem to budeme mít s umístěním ve čtyřce hrozně těžké.“  

V sobotu čeká hráče B-mužstva přímý souboj dvou konkurentů v bitvě o čtyřku. Na domácím ledě hostí od 17 hodin českokrumlovský Slavoj. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality