Bídný nástup vyléčila táborská parta v čele s kapitánem Matušíkem sladkým půltuctem, šestá výhra je na světě

03.10.2015 17:54, autor: Pavel Šácha

Program sobotního šestého kola druhé ligy postavil před táborský hokejový soubor soupeře, jehož houževnatost ho řádně prověřila v posledním play-off: Plameny ze Žďáru nad Sázavou.

Bídný nástup vyléčila táborská parta v čele s kapitánem Matušíkem sladkým půltuctem, šestá výhra je na světě

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Sobota, 3.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Hlaveš (Vaniš, Heršálek), 24. Severa (Boháč, Vaniš), 25. Matušík (Seidl, Hlaveš), 40. Matušík (Seidl), 52. Matušík (Kanov, Heršálek), 56. Vaniš (Severa, Blažek) - 15. Kaňka (Štěpánek), 50. Krupka (Procházka, Staněk).

Rozhodčí: Vokřál - Ondřej, Horažďovský.   Vyloučení: 9:9 - navíc Černý (Tábor) do konce utkání.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2   Střely: 29:25   Diváci: 1124

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Dvořák, Kanov, Heršálek, Hlaveš, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš - od 21. navíc Blažek.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Blažíček (41. Sláma) - Procházka, Staněk, Pleva, L. Střecha, Smejkal, M. Vítek - Štěpánek, Kaňka, Bureš, Gregor, Kunstmüller, Krupka, T. Střecha, D. Vítek, Hron, Pazourek.

Při zdravotních problémech Tomáše Klestila si odbyl druholigový debut v brance domácích Kohoutů David Novák. Peripetie se stavem tělesné schránky limitovaly či úplně vyřadily několik dalších hráčů, a tak museli domácí trenéři sáhnout k několika změnám.

I. třetina

Táborské mužstvo tentokrát odehrálo první třetinu jako ze zlého snu. Skutečnost, že po ní zůstal stav nerozhodný, je spíš dílem náhody, štěstí a několika výtečných zákroků brankáře Nováka. Během úvodních jedenácti minut vyfasovali domácí hráči pět dvouminutových trestů, obránce Černý dokonce putoval za komentář vůči rozhodčímu pod sprchy a hosté strávili téměř tři minuty ve dvojnásobné početní převaze. Jejím jediným vyústěním se však stala pouze Štěpánkova střela do tyče. První, a nutno dodat, že naprosto zasloužený gól hostů se paradoxně narodil ve chvíli, kdy sami pobývali v početní nevýhodě. Cestu k němu jim otevřela fatální ztráta puku, po které se Štěpánek s Kaňkou ocitli v přečíslení a druhý jmenovaný potvrdil, že se obvykle tváří v tvář brankáři nemýlí - 0:1. V pokračující přesilovce potěšil rozbolavělé zraky diváků slalom Matušíka, jehož zakončení ovšem skončilo na výstroji žďárského gólmana Blažíčka. Téměř darem z hokejových nebes se nakonec pro Kohouty stala situace z 18. minuty. Ve třetí přesilové hře táborského týmu vyzval Vaniš k teči před brankou hlídkujícího Hlaveše, a ten zvládl svou úlohu na výbornou - 1:1.

II. třetina

Hromobití v domácí šatně padlo na úrodnou půdu a na ledě se to projevilo už po několika minutách hry. Zbytek své početní převahy sice Táborští v úvodu třetiny nevyužili, pak ale výtečně zapracovala celá třetí útočná formace a vyústilo to ve vedoucí gól; s přihrávkou Boháče od zadního mantinelu mazácky naložil mladík Severa a na stadionu bylo rázem veseleji - 2:1. Jen o dvě minuty později se měnilo skóre znovu, a také tentokrát se o to postarali Jihočeši. Po ose Hlaveš - Seidl doputoval puk na hůl Matušíka, který se prezentoval nádhernou "neviditelnou" střelou do pravého horního rohu Blažíčkovy klece - 3:1. V příštích minutách nápor táborského celku postupně přece jen mírně slábl, ale hráči v bílo-červených dresech se ani tak k častějšímu ohrožení táborské branky nedostali. Nejvíc se Novák zapotil už ve 26. minutě, kdy betonem zlikvidoval tutovku Hrona, a napravil tak chybu svých spoluhráčů. Na další gólové vyjádření zlepšené hry Kohoutů si nakonec museli diváci počkat až do závěrečné minuty, a znovu nesla značku Made in Jakub Matušík. Tentokrát se táborský kapitán prodral k zakončení při oslabení svého týmu; se svou první střelou neuspěl, byl však dostatečně důsledný a puk nakonec přece jen dopravil za brankovou čáru - 4:1.

III. třetina

Závěrečnou dvacetiminutovku otevřel dravý výpad táborského rychlíka Polodny, jenž sice na vystřídavšího gólmana Slámu nevyzrál, ale vynutil si alespoň soupeřův nedovolený zákrok. V následné početní převaze si hosté pod tlakem Táborských pomohli dalším faulem a před domácím týmem se otevřela výhoda dvojnásobné početní převahy trvající minutu a sedmnáct vteřin. Přes trvalý nápor si však ani hráči od Jordánu s jedinečnou možností navýšit své vedení neporadili. V 50. minutě vykázal sudí Vokřál na trestnou lavici Seidla a Plameny na chladném táborském ledě přece jen ještě jednou zazářily. V přesilové hře čtyři na tři (za katrem v té době ještě pobývali domácí Boháč a hostující L. Střecha) dostal na hranici kruhu dost času zamířit Krupka a kotouč zapadl k levé tyči Novákovy klece - 4:2. Táborští hokejisté už ale žádnou další komplikaci v cestě za šestým sezónním vítězstvím nepřipustili. Ve zbytku třetiny naopak vtiskli konečnému výsledku lichotivou půltuctovou podobu. V úvodu 52. minuty zkompletoval Matušík další výstavní střelou hattrick a v 55. minutě přidal Vaniš ke svým dvěma asistencím také povedený gólový zápis - 6:2.  

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: "Do všech předchozích zápasů této sezony jsme měli výborný nástup, ale tentokrát jsme odehráli jednoznačně nejhorší první třetinu. Měli jsme špatný pohyb, což se promítlo i do pěti vyloučení v prvních jedenácti minutách. Jediné pozitivum první části bylo, že jsme je dokázali ubránit včetně dlouhé hry tři na pět. Je třeba přiznat, že pokud by se tak nestalo, mohlo být klidně po zápase. Při těch oslabeních nás podržel brankář David Novák, který nastoupil do ostrého zápasu poprvé a měl to hodně těžké. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil, začali jsme víc bruslit, a díky tomu jsme soupeře přehrávali. Z celkového pohledu nebyl náš výkon zrovna ideální, ale vítězství nad Žďárem nás samozřejmě těší. Někteří hráči odvedli své maximum, jiní za ním trochu zaostali. Tím rozdílovým byl samozřejmě Kuba Matušík, který to v klíčových chvílích dokázal vzít na sebe."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality