Bitva jako řemen! Táborští hráči dokázali vstát z popela a vyválčili další výhru

22.09.2021 17:39, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo ve středu vyrukovalo do první domácí bitvy v novém ročníku druhé ligy, a to proti Havlíčkovu Brodu. V její první polovině divákům příliš příjemných okamžiků nepřipravili, o to radostnější a pikantnější byla ta druhá. Po dramatickém souboji nakonec putovaly tři body za výhru 3:2 právě na konto domácí party, byť se hosté ukázali být u Jordánu velmi kvalitním soupeřem. Dodejme, že mezi střelce se zapsal také Jakub Matušík, který právě hrál neuvěřitelný 400. zápas v dresu táborského týmu!

Bitva jako řemen! Táborští hráči dokázali vstát z popela a vyválčili další výhru

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Středa, 22.9.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 33. Endál (Matušík), 46. Matušík (Hajič, Endál), 47. Škoda (Hasman, Kříž) - 7. Holenda (Mlynář), 22. Kuchta.

Rozhodčí: Kosnar - Zimmermann, Sýkora.   Vyloučení: 3:3 - navíc Kuchta (H. Brod) 5 minut a do konce utkání   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 3:2   Střely: 46:23   Diváci: 942

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Radoš, Černý, Hajič, Zíb, Pařízek, Havelka - Hasman, Škoda, Matiášek - Bárta, Dančišin, Zayml - Seidl, Matušík, Endál - Prášek, Březina.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) – Najman, Čermák, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Dvořák, Krejčí – Čejka, Cachnín, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek – Tecl, Košťál, Kuchta – Vacík, T. Ludvík, Kalač.


Ještě před úvodním buly se divákům v ochozech představil nový klubový maskot, vývoj první třetiny mu ale příliš důvodů k jásotu nedal. Domácí hru provázely četné nepřesnosti, což mu v kombinaci s nadmíru zodpovědnou hrou soupeře neotevřelo dveře k žádným vážnějším příležitostem. Výjimkou byly pouze dva závary při manévrech Matušíkovy letky a příležitost Zaymla z 15. minuty, jehož pohotovou střelu z mezikruží spacifikoval brankář Nedvěd. Naproti tomu nebezpečnější hosté jednu ze svých možností dokázali využít – v 7. minutě zůstal před Kolářem zcela nepokrytý Holenda a s koncovkou si poradil znamenitě – 0:1. Celek z Kotliny dík tomu získal patřičné sebevědomí, ale jeho dalším příležitostem učinil přítrž pozorný Kolář.

Prostřední dějství začalo ve stejném duchu, v jakém končilo to předchozí. Rozdíl byl jen v tom, že tentokrát Brodští trestali nervozitu na domácích hokejkách hned po minutě a půl. Útočník Kuchta dostal luxusní volnost pro svůj útočný výpad a zakončil ho přesnou střelou pod Kolářovu lapačku – 0:2. S dovršením první poloviny zápasu se obraz hry změnil k nepoznání. Táborští hráči se nadechli k obrovskému náporu a dostali svého protivníka do hluboké defenzívy. Z nevídaného tlaku kohoutů, řady obrovských šancí a třiadvaceti střel směřujících na Nedvědovu klec se však ujala jediná. V čase 32:58 vyzval Matušík přihrávkou přes šíři útočného pásma Endála, jenž dělovkou z první našel těsnou mezírku mezi betonem brankáře a levou tyčí a rozesmutněl reprezentanty svého města včetně několika někdejších spoluhráčů – 1:2.

V prvních sekvencích závěrečné části jako by snaha o dokonání obratu ochladla, ale Táborští brzy našli pevnou půdu pod nohama a znovu se pustili do mohutné ofenzívy. Jako první sice ohrozil soupeřovu branku brodský forvard Cachnín, ale pak už se režie střetnutí pevně chopila domácí družina. Na rozdíl od předchozí periody ale před brankou Bruslařů nejen hřmělo, ale také dvakrát uhodilo. V čase 45:56 kohouti vmanévrovali do útočného pásma, Hajič posunul puk na Matušíka, jehož zakončení skončilo na správném místě určení nad Nedvědovým ramenem – 2:2. O minutu později vytryskl gejzír nadšení v ochozech znovu. Důsledný Hasman se za brankou hostů zmocnil zdánlivě ztraceného puku a předložil ho Škodovi, který prostřelil Nedvěda a dokonal vytoužený obrat – 3:2. Tím se příliv gólů zastavil a táborský celek si musel projít ještě pořádně trnitou cestou, aby své vítězství uhájil. Nejprve pokazil pětiminutovou přesilovou hru nařízenou za tvrdý faul Kuchty na Havelku a necelých pět minut před koncem se sám ocitl v oslabení, které zapříčinil tvrdý atak Kříže. Jeho zákrok se jal mstít Mlynář, ale v bitce táborskému obránci podlehl vysoko na body. A protože domácí početní nevýhodu přečkali bez úhony a s rutinou zvládli i zbylé minuty zápasu, mohli po závěrečné siréně slavit velice cenné vítězství.

Arpád Györi, trenér HC Tábor:

„Byl to po delší době první soutěžní zápas doma, takže jsem očekával určitou nervozitu. Bohužel se nám vstup do utkání vůbec nepovedl. Nedokázali jsme být aktivní, soupeř nás přebrusloval, a navíc nás ještě zmrazil jeho vedoucí gól. Ve druhé třetině už tam byl jistý náznak zlepšení a od půlky zápasu jsme soupeře doslova mleli: Věřili jsme, že je to jen otázka času, kdy se to pro nás nějakým způsobem zlomí, i když prohrávat doma 0:2 je samozřejmě složitá situace. Tým ale ukázal sílu, nevzdal to a zápas se nám nakonec zaslouženě podařilo otočit. Jestli nás ale něco může mrzet, tak je to hrozná pětiminutová přesilovka. S tou nemůžeme takhle naložit. Přesilovkám se ale na tréninku věnujeme a věřím, že se do toho postupem času dostaneme. Každopádně to pro nás byl poučný zápas v tom ohledu, že se musíme na ten začátek mnohem lépe nastavit. Jsme samozřejmě moc rádi za tři body, ale je třeba přiznat, že u nás Brod působil velmi sympaticky, a než jsme ho dokázali zlomit, hrál velice dobře.“

  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality