Bitva jako řemen! Táborští vládci tabulky čelí nájezdu konkurenta z Příbrami

18.01.2022 14:57, autor: Pavel Šácha

Středeční dvaatřicáté pokračování druholigových bojů nasměruje k Jordánu mimořádně atraktivní a pikantní zápas. Vedoucí tým tabulky si to rozdá o důležitou tříbodovou kořist s prozatímním korunním princem skupiny Jih, týmem HC Baník Příbram. Úvodní buly očekávaného střetnutí padne v 18 hodin.

Bitva jako řemen! Táborští vládci tabulky čelí nájezdu konkurenta z Příbrami


Středočeský celek je jediným ze soupeřů, se kterým mají táborští hokejisté negativní vzájemnou bilanci. Podepsala se pod to už první porážka 2:3 na domácím ledě ve 4. kole soutěže. Následně si Jihočeši přivezli z města uranu bod za prohru 3:4 po nájezdech, ale třetí vzájemný duel zvládli znamenitě a svěřence Jana Tlačila poslali domů s porážkou 0:6. Před Vánoci jim ale mužstvo Příbrami nepříjemný dluh splatilo a zpříjemnilo si svátky domácí výhrou v poměru 4:2.

Vládnou skupině Jih

Navzdory tomu, že se s oběma celky vyhřívá v popředí tabulky také pražská Kobra, pohled do statistik hovoří o jasné dominanci středečních soupeřů. Táborští mají v elitní desítce produktivity kvarteto hráčů, Příbramští trojici útočných opor. Zatím nejproduktivnějším hráčem Baníku je kapitán Petr Josefus (15+30), TOP 10 uzavírá Miroslav Rohlík (18+26) a hned za ním figuruje nejlepší příbramský kanonýr Jan Tlačil (27+15).

Mimořádně zajímavý až unikátní pohled skýtá bodování obránců. Jeho čerstvým lídrem je ostřílený táborský bek Kamil Černý (7+20), který sesadil z trůnu spoluhráče Tomáše Hajiče (6+20). Oba hráče mohutně stíhá příbramský defenzivní lídr Robin Malý (11+13), jenž je nejlepším střelcem mezi obránci Jihu. A další pořadí v desítce? David Troška (Cheb), Dominik Havelka (Tábor), David Zdeněk, Radek Jelínek, Josef Saňa (všichni Příbram), Dominik Šteiner (Kobra) a Lukáš Kříž (Tábor).
Při sondě do příbramského tábora je samozřejmě nutné zmínit ještě jedno jméno. Spolu s oběma strážci táborské svatyně patří k nejlepším a nejúspěšnějším brankářům Dominik Šorf, tedy gólman, kterého si stihli v uplynulé sezoně oblíbit i táborští fanoušci. V posledním střetnutí proti Řisutům (7:0) se naladil na středeční šlágr čistým kontem, odchytal však jen dvě třetiny a poté přepustil své místo Petru Supovi.

Z táborské šatny

Kohouti se na středeční duel svědomitě chystají a nechali za sebou nepříliš přesvědčivý výkon z chebského stadionu, byť i tam nakonec zvítězili (4:3). Navzdory četným šrámům z utkání, ve kterém sudí přehlédl až příliš nedovolených zákroků nažhavených Západočechů, si samotný duel nevybral v táboře lídra žádnou vysokou zdravotní daň. I přesto zřejmě utrpí další ztrátu, neboť ulehl s virózou obránce Lukáš Kříž. Ve výčtu absencí zůstávají z již několikrát avizovaných důvodů jména Tomáše Hajiče a Jakuba Matušíka. Naproti tomu centr Milan Dančišin už se po studijním pobytu v zahraničí na tento týden do přípravy vrátil a je připravený zasáhnout do hry.

Důležitý souboj

Divákům, kteří na stadion mohou dorazit, by měl středeční duel nabídnout hodně peprnou hokejovou partii. Hosté z Příbrami aktuálně ztrácejí na vedoucí Tábor 11 bodů, ale mají nesehraný domácí zápas proti Klatovům k dobru. Do konce základní části nyní zbývá už jen jedenáct kol a je zřejmé, že pro ně bitva u Jordánu představuje možná poslední reálnou příležitost k útoku na první příčku. Její nynější obyvatelé jim ale vstupní bránu k výsluní tabulky pochopitelně jen tak neotevřou… 

UPOZORNĚNÍ!  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality