Bitva s Vrchlabím šetřila na gólech, přesto servírovala divákům pikantní menu se sladkou táborskou tečkou

16.12.2015 12:36, autor: Pavel Šácha

Před hokejisty Tábora postavilo dvaadvacáté dějství druhé ligy nesmírně těžkou a důležitou zkoušku. Na jih Čech dorazil jejich blízký a nebezpečný pronásledovatel z Vrchlabí.

Bitva s Vrchlabím šetřila na gólech, přesto servírovala divákům pikantní menu se sladkou táborskou tečkou

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Středa, 16.12.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Vaniš (Matušík, Kanov), 60. Kellner (Polodna).

Rozhodčí: Sýkora - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 7:8 - navíc Semrád (Tábor) trest ve hře.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1192

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Kříž, Kanov, Heršálek, Klíma - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Blažek, Krätzer, Březina - od 41. Zayml.

HC STADION VRCHLABÍ: Jelínek (Abraham) - Jebavý, Kadavý, Lenoch, Klement,Hejda, de Carvalho, Jandejsek, Matějček - Šťastný, Filip, Jirků - Maďar, Šimoníček, Matějka - Procházka, Bláha, Urban, Bittner, Vacek, Oppelt.

Do sestavy táborského týmu se oproti předchozím zápasům vrátil zkušený obránce Jan Kanov a trenéři mohli využít také služeb českobudějovického Lukáše Kříže. Na marodce se naopak podle očekávání hlásil jiný bek Marcel Dvořák, který nedohrál sobotní duel v Praze.

I. třetina

Na rozdíl od řady předchozích střetnutí byl úvod tohoto duelu o poznání opatrnější. První výraznější vzruch měla přinést až přesilová hra vrchlabského celku, té se však domácí příkladně ubránili. Na konci 10. minuty se po vyhození puku od Filipa ocitli v početní převaze také táborští hráči. Hostující gólman Jelínek se  ní nejvíce zapotil při dorážce Polodny z ostrého úhlu, která však mířila do jeho výstroje. Jen o chvilku později se ocitl za zády táborských obránců Urban, ale Kellner ho odstavil od puku ještě předtím, než stihl zakončit. O necelých pět minut později hrál táborský tým další přesilovku, a tentokrát už v ní uhodilo. Po spolupráci Kanova s Matušíkem usměrnil odražený kotouč do odkryté části branky Vaniš a domácí vedli 1:0. V 17. minutě si vrchlabští hokejisté vytvořili svou jedinou, zato však obrovskou příležitost, ale Procházka v ideální střelecké pozici mezi kruhy minul branku hájenou Klestilem. Závěr první části se odehrál za převahy Tábora, ale další gólový úder už domácí hráči nepřidali.

II. třetina

Domácí hráči naladili v úvodu prostředního dějství aktivnější noty, nebyli však těmi, kdo představoval pro soupeřovu branku větší hrozbu. Po dvou zaváháních si totiž dvakrát nechali ujet hráče, v obou případech to hasili nedovolenými zákroky, a Stadion tak strávil úvodní minuty v početní výhodě. Domácí mužstvo ovšem zvládlo hru v oslabení na výbornou a uhájilo jednobrankový náskok bez výraznějších starostí. Naopak vrchlabský gólman Jelínek musel v příštích minutách čelit nebezpečným projektilům z holí Polodny a Březiny, s oběma si ale dokázal poradit. Při šanci Kellnera z 28. minuty ani zasahovat nemusel, neboť táborský forvard zamířil z výtečné střelecké pozice nad branku. Jihočeši postupem času přikládali pod kotel a hosté čelili jejich pohybu stále obtížněji. pak ale nastala velká komplikace. Táborský obránce Semrád se u rozhodčího nedovolal potrestání faulu na svou osobu a jen o pár desítek vteřin později byl sám vykázán za katr. Po tomto "rozsudku" už neudržel nervy na uzdě; rozhodčího Sýkoru počastoval pořádně zblízka sprškou nepěkných slov a vyfasoval za to trest ve hře, což automaticky znamená okamžité pětiminutové oslabení a stopku minimálně na nejbližší utkání. Vrchlabský tým tak dostal darem sedmiminutovou přesilovou hru a domácí čekali horké chvíle. Vinou další nepříjemné události se nakonec druhé třetina řádně protáhla. Na konci 37. minuty dohrál domácí obránce Heršálek souboj s Bláhou, vrchlabský útočník se v ten okamžik smolně otočil a po střetu hlavy s mantinelem zůstal ležet na ledě. O pár minut později opouštěl ledovou plochu na nosítkách a s tržnou ranou a otřesem mozku putoval do táborské nemocnice. Táborští hráči nakonec přečkali podstatnou část oslabení bez úhony a přenesli si do poslední periody jednobrankový náskok.

III. třetina

Radost družiny z Krkonoš nevytryskla ani ve zbytku Semrádova trest, a to i proto,  že si Klestil výtečně poradil s příležitostí Šťastného. Domácí tým (už s útočníkem Přibylem v obranných řadách) na to odpověděl slibnými střeleckými pokusy Zaymla a Březiny, které ovšem za zády velmi dobře chytající Jelínka neskončily. Pro Táborské se poté čas úmorně vlekl, zatímco z pohledu Vrchlabských utíkal jako o závod. Kohouti byli nuceni přečkat další dvě oslabení, zatímco hosty pořádně vystrašili Vaniš, kterému v úniku zhatil koncovku neodpískaný záchranný faul obránce, a Matušík, jehož efektní zakončení ovšem Jelínek přečetl. Táborským hráčům i fanouškům pořádně zatrnulo až v čase 59:05. Vrchlabský forvard Jirků se prodral až před Klestila, jenž si ovšem s jeho bekhenodvým zakončením fantasticky poradil. Bezprostředně po této situaci odvolali vrchlabští trenéři brankáře Jelínka z ledu a poslali do boje šest hráčů. Závěrečná sázka na jednu kartu se však hostům nevyplatila. Jednadvacet vteřin před koncem prosvištěl kolem mantinelu Polodna, sám ještě prázdnou branku netrefil, ale vzápětí předložil puk Kellnerovi, který už se nemýlil - 2:0. Jen pár vteřin před koncem mohl ještě odměnit diváky za jejich podporu obránce Kříž, ale Jelínek neměl pro jeho ofenzivní výlet pochopení a výsledek 2:0 vešel v platnost.   

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality