Brankové hody na Kobře se protáhly až do prodloužení, vítězný gól dali Pražané

15.08.2018 23:53, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor odkrojilo ve středu druhý dílek ze svého letního zápasového programu. Gólová přetahovaná na ledě pražské Kobry skončila po šedesáti minutách hry divokou remízou 6:6, v následném prodloužení pak strhli vítězství na svou stranu domácí hokejisté.

Brankové hody na Kobře se protáhly až do prodloužení, vítězný gól dali Pražané

HC Kobra Praha - HC Tábor

7:6p (2:3, 1:1, 3:2)

Středa, 15.8.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Šťastný (Šteiner), 9. Jedlička (Kysela, Skočovský), 39. Verbík R. (Tuma), 43. Schejbal (Hlinka), 46. Schejbal (Hlinka), 47. Straka (Ryzák), 62. Šťastný (Jedlička) - 2. Duben (Kalaš), 17. Černý (Březina, Seidl), 20. Kalaš (Blažek), 27. Prášek (Kalaš), 53. Prášek (Jindra), 53. Pastyřík (Kalaš, Syrovátka).

  Vyloučení: 7:7   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:4, 6:4, 6:6, 7:6   Střely: 40:38   Diváci: 66

HC KOBRA PRAHA: Bílek (30. D. Novák) – Straka, Ryzák, R. Verbík, Skočovský, Semrád, J. Verbík, Bureš – Kellner, Šteiner, Šťastný - Kysela, Jedlička, Tuma - Sovík, Hlinka, Schejbal, Kuluris.

HC TÁBOR: Novák M. – Černý, Raiterman, Košař, Pípal, Duben, Stark, Růžek – Březina, Pechánek, Seidl - Jindra, Kadilák, Prášek - Blažek, Kalaš, Pastyřík - Syrovátka.

Táborští se do Prahy vydali s novicem v přípravě, obráncem Davidem Starkem. Tento odchovanec klubu trávil předchozí sezony v juniorce Slavie Praha a naposledy se pokoušel prosadit do kádru prvoligové Poruby. Premiéru si odbyl také mladý útočník Lukáš Jindra, jenž se vrátil ze zkoušky ve Vsetíně. Trenéři naopak nezahrnuli do svých středečních plánů útočníky Jakuba Matušíka s Radimem Heřmanem a obránce Martina Havrana. Chyběli také zraněný bek Jan Tesař a již trénující enkláva rekonvalescentů, jmenovitě obránci Ladislav Hlaveš, Marcel Dvořák a útočník Radim Škrdleta.

Samotné střetnutí na Braníku nabídlo svižný hokej s řadou pěkných okamžiků, ale také zbytečných chyb. Už jeho úvodní dějství bylo poměrně bohaté na góly. Jako první se trefil už ve 2. minutě táborský obránce Duben, ale jen o minutu později vyrovnal v pádu Šťastný1:1. Na začátku 9. minuty dostal příliš prostoru před brankou hostujícího M. Nováka Jedlička a přesnou tečí zajistil Pražanům vedení – 2:1. Také Jihočeši ovšem dokázali ve zbytku první třetiny iniciovat výsledkový obrat a do kabin odcházeli spokojenější. Ve 12. minutě se střelou od modré prosadil další obránce kohoutů Černý a v poslední minutě zužitkoval lahůdkovou přihrávku od Blažka Kalaš 2:3. Mezitím si oba týmy vytvořily ještě po jedné velké šanci, ale únik Jindry zneškodnil domácí gólman Bílek a na druhé straně se blýskl včasným vyjetím proti osamocenému soupeři M. Novák.

První polovina druhé části hry zastihla táborské mužstvo ve výtečném rozpoložení a svým elánem domácí celek přehrávalo. Tutovka Blažka z 23. minuty ještě gól nepřinesla, ale o čtyři minuty později rozvířili vzduch v útočném pásmu mladíci Jindra, Kalaš a Prášek, přičemž posledně jmenovaný zvýšil parádní střelou na rozdíl dvou gólů – 2:4. Téměř vzápětí viditelně dopravil puk do sítě Kobry také Březina, ale podle sudích zastavil Bílek puk ještě před brankovou čarou a skóre se neměnilo. S příchodem druhé poloviny utkání se do branky domácího souboru postavil táborský David Novák. Od těchto chvil navíc hosté opustili dosavadní velmi dobrou hru a tým z hlavního města rázem ožil. Ve 35. minutě sice mohli jeho hráči děkovat D. Novákovi za zneškodněnou příležitost novice Starka, ale nakonec jim ve druhé periodě přece jen patřilo poslední slovo. V čase 38:23 pustili Táborští do vyložené palebné pozice obránce R. Verbíka a M. Novák byl nucen potřetí kapitulovat – 3:4.

Podobně jako prostřední dějství začalo i to třetí vyloženou šancí Blažka. Ten mohl už ve 2. minutě využít chybné rozehrávky D. Nováka, ale radost mu na brankové čáře zkazila hůl domácího obránce. V dalších minutách Táborští nečekaně vyklidili pole a hokejisté Kobry se nadechli k mohutnému obratu. Ve 44. minutě skončil za zády táborského brankáře šťastně tečovaný pokus Schejbala a tentýž hráč o chvíli později vrátil vedení na stranu domácí družiny – 5:4. Když pak o necelé dvě minuty později zužitkoval přesilovku Pražanů Straka a bylo to už 6:4. Hosté od Jordánu se po tomto okamžiku znovu zhluboka nadechli a srovnali obraz hry. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V úvodu 53. minuty se po souhře Kalaše podruhé v zápase prosadil Prášek a dostal svůj tým na kontakt – 6:5. Jen minutu poté vybídl znovu Kalaš k zakončení Pastyříka, a ten se proti D. Novákovi nemýlil – 6:6. V posledních minutách normální hrací doby si vytvořili vyložené šance Syrovátka a uniknuvší Prášek, na D. Nováka v domácí brance si ale nepřišli.

Prodloužení trvalo jen něco málo přes minutu. V čase 65:28 se při hře tři na tři odhodlal ke střele Šťastný a strhl vítězství na stranu pražského týmu -7:6.

Slovo trenéra

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Byl to sice přípravný zápas, ale řekl bych, že se hrál svižný hokej. U nás i na straně Kobry byla znát aktivita a chuť tlačit se před bránu a dávat góly. Kobra hrála klasicky tvrdě, byla silná na puku, ale my jsme byli pracovití, dobře jsme se pohybovali a kluci z Kobry s tím měli problémy. Samozřejmě se jedná o naše teprve druhé utkání, takže tam stále jsou chyby, ale s tím se počítá a budeme na nich pracovat. Zkoušíme teď hlavně mladé hráče. Pro nás to bylo každopádně důležité utkání, které nám ukázalo, že kluci začínají šlapat. Ta hra se nám líbí, ale je to ještě hodně syrové. Doufám, že na to pozitivní navážeme i v pátečním zápase proti Moravským Budějovicím.“


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality