Byl bych rád, abychom mohli co nejdřív aspoň trénovat, přeje si trenér deváťáků Jan Boháč

26.10.2020 18:40, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví deváťáci stihli před nuceným uzavřením všech sportovních soutěží odehrát šest ligových střetnutí a během nich i v rámci tréninků posbírat cenné hokejové ostruhy. Současná sportu zapovězená situace dává prostor pro ohlédnutí za dosavadními boji, o které se postaral trenér nejstaršího žákovského výběru HC Tábor Jan Boháč.

Byl bych rád, abychom mohli co nejdřív aspoň trénovat, přeje si trenér deváťáků Jan Boháč


Z programu aktuálního ročníku jste odkrojili šest utkání, po kterých jste s bilancí tří vítězství, dvou porážek a jedné remízy na 3. místě tabulky. Můžete se za tímto obdobím ve zkratce ohlédnout?
 
Sezonu jsme nerozjeli špatně. V prvních třech zápasech jsme byli i poměrně produktivní a dali spoustu hezkých gólů. Bohužel při utkání v Jihlavě se to trochu otočilo a v následujících dvou zápasech nás naopak špatná produktivita stála vyšší bodový zisk. Ani herně to ale nebylo ono. Po šesti odehraných zápasech jsem doufal, že budeme mít o dva, tři body víc. Mrzelo mě smolné zranění jednoho z našich top hráčů Petra Pospíchala hned v prvním utkání sezony, kvůli kterému už do dalších zápasů nemohl nastoupit.

S jakými plány jste vlastně do aktuálního ročníku rukovali?
 
Před sezonou jsme si stanovili za cíl dostat se po úvodních šestnácti zápasech mezi první čtyřku, abychom pak v další části hráli zápasy s kvalitnějšími soupeři. Jsem stoprocentně přesvědčený, že kluci měli na to, aby ho splnili. Záměrně říkám měli, protože při současné situaci je úplně zbytečné takhle přemýšlet. Podle mě není šance, aby se soutěž dohrála.

S tréninkovým úsilím vašich hráčů jste byl spokojený?
 Z hlediska tréninků a celkovému přístupu k nim nemůžu klukům nic moc vytknout. Už jsem to říkal dříve. Zaprvé jsou mentálně vyspělejší a zadruhé je tam důležité jedno slovo: konkurence. Ta vás posune dál, když ji vezmete za správný konec. Neříkám, že na každém tréninku a v každém zápase byl od všech ten přístup stoprocentní, to určitě ne. Oproti minulým rokům tam ale bylo patrné zlepšení.

Současná situace v Česku a s ní spojená opatření učinily sportovním aktivitám přítrž. Jak v současnosti s hráči pracujete?
 Máme s klukama skupinu, a tam jim tréninky posílám. Fungovali jsme takhle už na jaře. V uplynulém týdnu jsme se dvakrát sešli na společný trénink, kde jsme fungovali ve skupinách po šesti. Ale bohužel od čtvrtka už takhle trénovat zase nemůžeme. Od pondělka tak zase dostali pokyny a budou se připravovat každý sám za sebe. Nejsem naivní, abych si myslel, že se po tomhle všem někdo vrátí v lepší celkové kondici. Důležité ale je, aby každý něco dělal a dál se hýbal! Jakkoliv… Těm mladším s tím musejí pomoci rodiče, ti starší už mají rozhodnutí ve svých rukách.

Jak vidíte nejbližší budoucnost aktuální sezony mládežnického hokeje?
 Sám za sebe říkám, že letos už asi vůbec nemá cenu řešit nějaké soutěže, zápasy, a podobně. Bohužel… Byl bych ale rád, abychom mohli co nejdřív aspoň trénovat, a aby děti nebyly bez ledu po celý rok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality