Cenný výsledek! Táborští oplatili silnému korejskému týmu High1 loňskou porážku

14.08.2014 01:39, autor: Pavel Šácha

Zápasová premiéra druholigových hokejistů Tábora před domácími fanoušky dopadla na výbornou. Ve středečním duelu udolali „Kohouti“ silný korejský celek High1, a oplatili mu tak loňskou porážku.

Cenný výsledek! Táborští oplatili silnému korejskému týmu High1 loňskou porážku

HC Tábor - HIGH1

3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Středa, 13.8.2014 18:45 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Seidl (Mrkvička, havran), 14. Matušík (Mařík), 49. Kellner (Černý) - 10. Thang (Young-yun Lee), 33. Jang (Jungsik Choi, Tea-an Kwon).

Rozhodčí: Pešina - Kostka, A. Novák.   Vyloučení: 6:4 navíc Jeahyung Cho 5 + 0K   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Klestil (31. Panec) – Havran, Černý, Kanov, Suchánek, Heršálek, Dvořák (41. Hlaveš) – Seidl, Mrkvička, Kellner – Mařík, Matušík, Krätzer – Barbora, Zayml (41. Šimák), Kolomý.

Hosté si stejně jako v předchozích letech vybrali Českou republiku jako ideální půdu pro své soustředění. K Jordánu se vrátili téměř po roce, kdy zvítězili 4:1, tentokrát jim ale vývoj střetnutí přichystal jiný osud.

 Přípravný duel poměrně nečekaně servíroval velmi svěží a dynamický hokej s řadou pěkných momentů. Přes slibné domácí šance z úvodu střetnutí se jako první gólově prosadili korejští hráči, které poslal do vedení Thang. Domácí celek ale stihl ještě do přestávky výsledek otočit – nejprve v početní převaze úspěšně tečoval Mrkvičkovu nabídku Seidl a poté si mazácky poradil se svou příležitostí Matušík – 2:1. Naopak hosté už nedokázali překonat Klestila ani z nařízeného trestného střílení.

 Po herně méně výrazné druhé třetině odcházeli soupeři do kabin za vyrovnaného skóre 2:2, to když se v přesilovce High1 ujala střela Janga do klubka hráčů před Pancem.

 Definitivní rozhodnutí přinesla 49. minuta hry. Hned v jejím úvodu se krásným bekhendovým zakončením pod horní tyč blýskl táborský Kellner a na jeho zásah už snaživý soupeř nedokázal ve zbylých dvanácti minutách odpovědět. Stadionem tak zněl poprvé v nové sezoně potlesk. Oslavoval domácí vítězství, a zároveň odměnil také velmi sympaticky působící korejské mužstvo.

Ohlas z táborské kabiny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Uhráli jsme strašně cenný výsledek s výborným soupeřem. Ve hře jsme využili určité věci, které jsme trénovali, a to nám udělalo velkou radost. Pozitivní je, že jsme se soupeři dokázali vyrovnat i bruslařsky. Rozhodně ale neslavíme; jedeme dál a do konce srpna budeme pokračovat v tvrdém tréninku.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality