Černý víkend táborského hokeje podtrhlo béčko

25.11.2012 22:06, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor B - HC David servis ČB

4:7 (1:3, 2:2, 1:2)

Neděle, 25.11.2012 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 2x Ježek, Hošek, Jankovský

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7  

HC TÁBOR B: Šelepa - Hošek, Trieb, Škulina, Samec, Pospíšil - Hubáček, Ježek, Kratochvíl - Jankovský, Rižák, Heršálek T. - Pavlík, Zayml, Šimeček

Souhrn

Dnes sehrála další zápas jihočeské krajské hokejové ligy také táborská rezerva. Zápas to byl velice prestižní, domácí totiž hostili vedoucí David Servis. Utkání se odehrávalo ve velice dobrém tempu a jistě překonalo zápasy slabších celků druhé ligy.

Domácí byli v první třetině lepším týmem, ale přesto odcházeli do šatny s nelichotivým stavem 1:3. Béčko zahazovalo své šance jako na běžícím páse a Budějovičtí trestali každou chybičku nekompromisně. Hosté šli do vedení, které však stačili táborští srovnat zásluhou Ježka, kterému poslal hezkou přihrávku Zayml. Pak však předvedl chybu brankář Šelepa a domácí prohrávali znovu. Na konci třetiny se nechal zbytečně vyloučit Ježek a souběžně se sirénou trestali hosté potřetí.

Druhá třetina začala jako z hororu. Již po několika minutách zápasu prohrávali domácí 1:5. David Servis poté trochu povolil v tempu a béčko bylo opět jasně lepším týmem. Prakticky celou druhou polovinu třetiny mačkali hosty u vlastní branky. To přineslo nejprve přesilovkovou trefu Ježka a hned po následné buly se prosadil Jankovský. Hosté si poté vzali oddechový čas, aby rozbili nápor Tábora. Což se jim podařilo, ale i tak měl velkou šanci Ježek, v úniku však trefil pouze tyč Kučerovy branky.

Třetí třetina začala stejně jako ta druhá. Budějovičtí dali rychlou branku a zdálo se, že již je rozhodnuto. S tím se však nesmířil Hošek a pěknou trefou do šibenice přiblížil domácí na dostřel. Hosté však větší zdramatizování zápasu nedovolili a přidali další branku. Na konci utkání ještě neudržel nervy na uzdě hostující Mrázek. Po souboji u mantinelu se ohnal hokejkou po domácím mladíkovi Zaymlovi a sekl jej do přilby. Utkání se tak dohrávalo v napjaté atmosféře, ale nic zajímavé se již nestalo.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Tupý

Dneska rozhodl především důraz v osobních soubojích, na brankovišti a lepší koncovka. Zápas se zlomil na konci první třetiny, těmi dvěma góly. A pak hned začátek druhé, kde jsme dostali další dva. Poté už jsme to jen dotahovali, soupeř hrál dobře. Oni jsou všichni fyzicky silní a velcí, to dnes hrálo hodně v jejich prospěch. Navíc jsou to vynikající hokejisté a zkušení. Myslím, že dneska všichni odehráli to, co měli. Oni byli lepší v koncovce a to rozhodlo.

Ohlasy z kabiny soupeře

Hlavní trenér Jiří Fedur

Tábor má dobré mužstvo a není třeba o tom pochybovat. Začali jsme velmi dobře. Pak nám rozhodčí
vyloučil hráče a domácí se dostali do tempa. My jsme začali zmatkovat, když soupeř během minuty
dvakrát udeřil. Reagoval jsem oddechovým časem. Naštěstí jsme se rychle vrátili do zápasu. Utkání
mělo kvalitu a divákům se muselo líbit.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality