ČEZ CUP 2018: Prestižní turnaj hokejových nadějí vynesl domácím zlato a stříbro

27.11.2018 01:46, autor: Pavel Šácha

V sobotu patřil táborský zimní stadion prestižnímu turnaji ČEZ Cup 2018, který tentokrát tvořily dvě samostatná klání pro ročníky 2011, resp. 2012. Barvy domácího HC Tábor v kvalitně obsazeném podniku zazářily a sbírku úspěchů klubové mládeže obohatily zlato a stříbro.

ČEZ CUP 2018: Prestižní turnaj hokejových nadějí vynesl domácím zlato a stříbro


Ročník 2012

Táborští prvňáčci vzali kvalitně obsazený domácí turnaj ČEZ Cup 2018 útokem. V žádném ze čtyř zápasů nepoznali hořkost porážky a zaslouženě zvedli nad hlavu pohár pro vítěze.

Na úvod turnaje si nejmladší táborští reprezentanti poradili se soupeřem z Plzně. V nejvyrovnanějším utkání s Duklou Jihlava nakonec také strhli vítězství na svou stranu, a když pak přestříleli i českobudějovický Motor, bylo jasné, že je čeká boj o zlato. Finálová repríza zápasu s jihlavskou Duklou už nenabídla tak napínavý souboj jako v základní části. Konečný brankový účet se zastavil na výsledku 10:2 a domácí tým uložil do své pokladnice vytoužené turnajové zlato.

Věřme, že se táborským benjamínkům bude dařit i v příštích turnajích. Ten nejbližší je čeká v sobotu 15. prosince v Českých Budějovicích.

HC TÁBOR - HC ŠKODA PLZEŇ 10:1
Branky Tábora: Březina 3, Pešina 2, Kolář 2, Beka 2, Babinský.

HC TÁBOR - HC DUKLA JIHLAVA 7:6
Branky Tábora: Pešina 7.

HC TÁBOR - HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 9:2
Branky Tábora: Pešina 4, Březina 2, Beka 2, Janovský.

FINÁLE: HC TÁBOR - HC DUKLA JIHLAVA 10:2
Branky Tábora: Pešina 7, Březina, Slaba, Janovský.

Sestava táborského týmu: Janovský (Kačena) - Pešina, Slaba, Duchoslav, Březina - Kolář, Babinský, Beka, Kačena (Janovský).

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE: 1. Tábor, 2. Jihlava, 3. Plzeň, 4. Motor České Budějovice.

Ročník 2011

Turnaj ČEZ Cup 2018 ročníku 2011 se nesl ve znamení absolutně vyrovnaných a nekompromisních soubojů od úvodního hvizdu až do závěrečné sirény. Vítězi táborských klání se stali hráči Dukly Jihlava, družinka domácích bojovníků vybojovala skvělé 2. místo.

Z pohledu domácího týmu HC Tábor byla situace do poslední chvíle velice napjatá, neboť ho zastihla velká marodka a nevědělo se, zda vůbec do turnaje zasáhne. Nakonec se podařilo dát dohromady devítku bojovníků, a ta se pustila do bitev s týmy Škody Plzeň, Dukly Jihlava, Buldoci Neratovice a Meteoru Třemošná. Všichni tito soupeři zavítali k Jordánu v plné síle a s odhodláním dobýt táborský led. Nad síly byla ale nakonec jen jihlavská Dukla, které Táborští ve vyrovnaném souboji podlehli 4:6.

HC TÁBOR – HC ŠKODA PLZEŇ 9:4 (3:1, 4:3, 2:0)
Branky Tábora: Vítovec 5, Miadok 2, Fabišík 2, asistence: Jindra.

HC TÁBOR – HC METEOR TŘEMOŠNÁ 7:4 (3:2, 3:1, 1:1)
Branky Tábora: Miadok 3, Jindra 2, Vítovec, Fabišík.

HC TÁBOR – HC BULDOCI NERATOVICE 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky Tábora: Miadok, Jindra, Vítovec.

HC TÁBOR – HC DUKLA JIHLAVA 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Branky Tábora: Fabišík, Miadok,Vítovec, Jindra, asistence: Vítovec, Miadok.

Sestava táborského týmu: Kašpar – Zeman, Kubašta, Miadok, Vítovec - Gruber, Fabišík, Pejša, Jindra – Janovská.

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE: 1. Jihlava, 2. Tábor, 3. Plzeň, 4. Neratovice, 5. Třemošná.


Vedení HC Tábor děkuje generálnímu partnerovi turnaje Jaderné elektrárně Temelín – skupině ČEZ za její významnou podporu při zajištění těchto klání.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality