Další souboj na ostří nože je tu již zítra!

16.11.2012 22:31, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

5:4 (1:1, 4:3, 0:0)

Sobota, 17.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Nedorost (Heršálek, Seidl), 22. Hájek, 26. Kolomý (Havran, Nedorost), 27. Matušík (Seidl, Hájek), 32. Matušík (Hlaveš) - 16. Topinka (Nauš), 25. Kocman (Vondryska, Vizinger), 34. Topinka (Martinec), 40. Vondryska (Nauš)

Rozhodčí: Mertl - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 6:4 navíc Steiner, Hobl (oba KLA) 10 min NESP   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:4   Střely: 32:35   Diváci: 1050

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Hlaveš, Heršálek (A), Havran, Škulina, Černý - Mrkvička, Nedorost, Kolomý - Seidl, Matušík (C), Hájek Tomáš - Pechánek R. (od 21. Perník) Kratochvíl Šulčík

HC KLATOVY: Pravda (32. Smejkal) - Mrázek, Herr, Martinec, Hucl, Blumentrit, Fiala, Pouska (A), Maxa (C), Steiner, Pitel, Hájek Radek, Nauš, Topinka, Pavlis (A), Vizinger, Hobl, Kocman, Čuban, Vondryska

Preview

Již zítra od 18 hod nastoupí na táborském ledě silný celek Klatov. Táborští hokejisté nemají se západočechy dobrou bilanci. Poslední dobou jsou utkání poněkud kontroverzní a výsledky nejsou příliš dobré. Domácí však určitě nedají svému soupeři nic zadarmo. Postavení obou celků v tabulce slibuje velmi zajímavou podívanou, oba celky totiž jsou v první čtyřce a mají nejvíce nastřílených branek. 

Klatovským statistikám jasně vévodí velezkušený Ondřej Steiner, který má letité zkušenosti s extraligou v dresu Plzně či Karlových Varů. Ani na mezinárodní scéně není nezkušeným hokejistou, odehrál totiž několik sezón ve Finsku, Norsku a Dánsku. Působil například v celku Ässätt Pori či Hämeenlinna. V obranných řadách Klatov válí Lukáš Martinec, který loni hrál v prvoligovém Mostě. Zajímavým hráčem je i další zkušený forvard Jiří Maxa, který strávil v Klatovech prakticky celou kariéru. Branku západočechů hájí dvacetiletý Vladislav Pravda.

Klatovům se v letošní sezoně daří až nad očekávání. Prohráli pouze třikrát a proto se zaslouženě drží na výsluní tabulky. Dokázali je porazit pouze Kobra Praha a Děčín, který to dokázal dokonce dvakrát. Jednou to bylo právě v minulém kole na severu Čech .Po tomto zápase nahradil Klatovy na čele tabulky právě Děčín, ale ten má o dva zápasy navíc. Ani Táborští nedokázali na západě Čech zvítězit, ve velmi nervózním zápase plném vyloučení, se radovali z vítězství domácí, v poměru 6:3. 

V zítřejším utkání se již na ledě objeví Vojtěch Mrkvička, který doléčil poraněnou ruku a domácí na jeho střelecké umění budou jistě spoléhat. V táborském týmu je však velká spousta hráčů, kteří dokáží rozhodnout zápas. Úžasnou formu v posledních zápasech nabral kapitán Jakub Matušík, jenž v posledních čtyřech zápasech nasbíral devět bodů. Druhý zápas po distancu odehraje také David Nedorost. V obraně se výrazně daří Luboši Heršálkovi a Martinu Havranovi, ale ani mladí obránci nezůstávají pozadu. Skvěle se také uvádí posila Tomáš Černý. 

Poslední utkání táborských hokejistů v Milevsku bylo velice dramatické, hosté ještě 3 minuty před koncem utkání prohrávali 3:1, ale během minuty a půl dokázali otočit a zvítězit. V tomto je podporovala velice početná skupina táborských fanoušků. Však se také jednalo o derby. I předposlední utkání Kohouti zvládli, když jim opět vyšla třetí třetina a porazili vedoucí Děčín. Jdou tedy do utkání s Klatovy vítězně naladěni a budou chtít potvrdit dobrou formu z posledních zápasů.

Zítřejší souboj na táborském zimní stadionu tedy slibuje opravdu velice zajímavou hokejovou podívanou. Dá se očekávat ofenzivní hokej, kterému nebude chybět tempo a fanoušci si tak po krásném zápase s Děčínem budou moci vychutnat další lahůdku. Proto přijďte zítra do modrobílého pekla podpořit táborské hokejisty. Nezapomeňte, zápas začíná v 18 hod středoevropského času.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality