David Blažek: „Do Nymburka nepojedeme předvádět extraligový hokej, ale prostě vybojovat tři body“

10.01.2018 23:28, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté prožívají v posledních týdnech truchlivé období a marně hledají cestu, po které by unikly ze současné výsledkové i herní nepohody.

David Blažek: „Do Nymburka nepojedeme předvádět extraligový hokej, ale prostě vybojovat tři body“


Jestliže lze i v těchto nepříjemných chvílích najít výrazná pozitiva, pak k nim bezesporu patří výkony útočníka DAVIDA BLAŽKA. Jednadvacetiletý bojovník se rozehrál do znamenité formy a v jedné formaci s Jakubem Matušíkem a Radimem Heřmanem se řadí ke klíčovým mužům současného táborského souboru.
 Když se v utkání na ledě Žďáru nad Sázavou pustil do bitky s obráncem Peterem Benešem a zaplatil za to jednozápasovým distancem, byla to pro Kohouty citelná ztráta.

Ve Žďáru nad Sázavou jste vyfasoval druhý sezónní trest do konce utkání a zápas s Kolínem jste sledoval jen z hlediště. To pro vás asi nebylo nic příjemného…
 „Máte pravdu, nebyl to dobrý pocit, obzvláště v téhle situaci. Ve Žďáru to ode mne byla hloupost. Vyplynulo to z emocí a zpětně mne to mrzelo, ale už na tom samozřejmě nešlo nic změnit. Je škoda, že nám zápas s Kolínem nevyšel. Bohužel nás v něm srazily fatální chyby. Kolín jich udělal méně, a proto vyhrál, jinak si nemyslím, že by byl herně lepší. Po tom pátém gólu na začátku poslední třetiny už to bylo o psychice a klukům se vůbec nic nedařilo.“

Porážka od Kolína protáhla vaši černou sérii už na čtyři porážky v řadě. Kudy z toho ven?
 „Na to je samozřejmě těžké odpovědět. Je to hodně nepříjemné, ale na druhé straně bych z toho nedělal tragédii. Předtím jsme zase měli ještě výrazně delší sérii vyhraných zápasů. Musíme se teď maximálně soustředit na to, abychom to co nejdříve zlomili. Nejlépe už teď v Nymburce.“

Vy osobně hrajete navzdory posledním výsledkům v obrovské pohodě a patříte k tahounům týmu. Jak si užíváte současnou formu a pobyt v elitní formaci?
 „Popravdě jsem nečekal, že se moje role v týmu může takhle otočit. Každopádně se cítím úplně jinak, než v těch předchozích dvou sezonách. Prostě to nějak přišlo a jsem za to rád. Mám teď daleko víc času na ledě a s tím jde nahoru i sebevědomí. Na druhé straně je to ale zavazující a musím dělat maximum, aby to tak zůstalo.“

Hodně vám v tomto směru prospívá spolupráce s Jakubem Matušíkem a Radimem Heřmanem…
 „Oba jsou to samozřejmě výborní hráči a jsem rád, že s nimi můžu být na ledě. Řekl bych, že nám to zatím sedí, a doufám, že nám to vydrží.“

V sobotu se vypravíte k zápasu do Nymburka. Ptát se na zápasový cíl je asi zbytečné, viďte?
 „V situaci, která nás teď provází, tam nejedeme předvádět nějaký extraligový hokej, ale prostě vybojovat tři body, které by se nám v současné době samozřejmě moc hodily. Nymburk hraje jednoduchý a tvrdý hokej, na který se musíme připravit. V tomhle směru se jim musíme minimálně vyrovnat, a pak věřím, že to zvládneme.“    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality