Děčín se ve třetí třetině sesypal

03.02.2013 14:11, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Děčín

6:3 (1:1, 0:1, 5:1)

Sobota, 2.2.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Matušík (Seidl), 44. Havran (Trieb, Kolomý), 45. Šulčík (Kolomý), 46. Kolomý (Šulčík, Havran), 53. Seidl (Matušík, Černý), 55. Kanov (Matušík) - 2. Molnár (Baránek), 32. Racek (Baránek), 41. Oliverius (Vávra)

Rozhodčí: Mertl - Dančišin, Matějček   Vyloučení: 11:12 navíc 10 OT Drnec, Baránek (všichni DE), 2x 10 OT = OK Oliverius (DE)   Využití: 5:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3   Diváci: 1135

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Trieb, Heršálek, Havran, Kanov, Černý, Hlaveš - Šulčík, Kolomý, Kellner - Seidl, Matušík, Hájek - Pechánek R., Heřmánek, Pechánek T.

HC DĚČÍN: Petrásek (23. Lavinger) - Stezka, Hříbal, Filipovský, Dvořák, Kaltenböck, Molnár, Nikl, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Baránek, Drnec, Šetka, Chládek, Kopas

Souhrn

Tábor začal utkání strašlivě, a mezitím, co si fanoušci připravovali choreo, inkasoval rychlou branku. Hned ve druhé minutě obkroužil celou útočnou třetinu Baránek, přihrál na kruh osamocenému Molnárovi a ten se trefil přesně do šibenice – 0:1. O chvíli později měl dobrou šanci i Tábor, volný Kolomý však nechal vyniknout jen lapačku Michaela Petráska. Nádhernou hokejovou akci pak předvedl přeškolený útočník Tomáš Černý. S pukem na holi projel celé hřiště a backhandem trefil bohužel jen tyč. A tak se puku chopil táborský kapitán. Jakub Matušík jakoby chtěl kopírovat Baránka, projel celou třetinu podél mantinelu, ale vzal vše na sebe a střelou zápěstím vymetl pravý horní roh branky – 1:1. Šanci měli i Medvědi, dva ujížděli na jediného obránce, vše však vyřešil Tomáš Klestil, který výborně ustál nájezd hostů. Následovala přesilová hra domácích pěti proti třem, ale domácí si v ní nevedli dobře. V závěru se ještě vylučovalo na obou stranách, ale početní výhody k zajímavým situacím nevedly.

Druhou třetinu začali Kohouti také proti třem soupeřům, nicméně opět nepředvedli povedenou přesilovou hru. Ve 23. minutě odstoupil brankář Petrásek po zásahu pukem do žeber, nahradil jej Lukáš Lavinger. Vzápětí šel do přesilové hry Děčín. Severočeši vytvořili velký tlak, který vyústil v Růžkovu střelu od mantinelu, která projela po brankové čáře. Tato početní výhoda nastartovala Děčínu motory a začal na ledě kralovat. Dobrý dojem z hráčů Medvědů kazil pouze Lukáš Zika, který neváhal použít několik hereckých vložek. Černé gumy se tedy ujal znovu Baránek, který opět pláchl po levém mantinelu a předložil puk před branku, kde číhal osamocený Racek – 1:2. Děčín měl pak sérii přesilových her, včetně výhody dvou mužů v poli. Za zmínku však stojí pouze střela Ziky od modré čáry, proti které předvedl semafor domácí brankář. A na Vávru zívající prázdná branka, před kterou netrefil skákavý kotouč. V závěru třetiny se domácí snažili s výsledkem něco udělat, pozorná obrana hostů jim však nedovolila víc, než několik střel z uctivé vzdálenosti.

Třetina z říše snů začala paradoxně jako z hororu. Hned po čtrnácti vteřinách vyhráli hosté buly v útočném pásmu, Oliverius se protlačil přes obránce a nadvakrát překonal Klestila – 1:3. Tento gól jakoby byl pro Děčín smrtelný. Přišla totiž první využitá přesilovka domácích. Na modré čáře se do puku opřel Petr Trieb a jeho střelu při ledě tečoval Martin Havran mimo dosah brankáře – 2:3. Tábor začal roztáčet obrovský kolotoč, hosté museli faulovat a domácí tvrdě trestali. Kotouč po pravém křídle zavezl Filip Kolomý, nacentroval před branku na Romana Šulčíka, který přizvedl puk nad Lavingerův beton – 3:3. Velkou šanci pak měl Jakub Matušík, individuálně přešel přes několik protihráčů a v momentě střely byl zahákován. Děčín byl tak znovu oslaben a Kohouti nepromrhali ani další výhodu. Střelu od modré čáry a dvě dorážky ještě dokázal Lavinger pokrýt, odražený puk před odkrytou klec však již Filip Kolomý uklidil – 4:3. Tábor tak šel poprvé v zápase do vedení a hosté to nezvládli psychicky. Navíc špatně střídali a sám uháněl na brankáře Radek Seidl, ale Lavinger ještě udržel Děčínu šanci na bodový zisk. O tu však Děčín připravili další zbytečné fauly. Tábor hrál přesilovou hru pěti proti třem a vychutnal si ji. Do prázdné branky zavěsil puk Radek Seidl po geniální přihrávce Jakuba Matušíka – 5:3. Martin Baránek pak neudržel nervy na uzdě a píchl špičkou hole Martina Havrana, za což dostal vyšší trest. A protože Medvědi i nadále faulovali, byli opět ve třech. Nejprve měl dobrou šanci Tomáš Hájek, jenž byl osamocen na brankovišti. Tlak pokračoval a z kruhu přišla utěšená rána zápěstím od Jana Kanova. Střela se otřela o tyč a zaplula do branky – 6:3. Domácí tak využili pátou přesilovou hru a s přehledem kontrolovali zápas až do úplného konce. Poslední minuty utkání ještě provázeli menší postrkovanice, které byly po zásluze potrestány na obou stranách.

Domácí hokejisté tak doslova vydřeli další veledůležité tři body a upevnili si tak vedení ve skupině západ. Jejich náskok na druhé Řisuty již činí pět bodů.

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

Náš výkon nebyl dvě třetiny úplně optimální. V závěru první třetiny jsme sice byli lepší. Bohužel v té druhé jsme byli často vylučovaní a to dostalo soupeře na koně. Já jsem týmu pořád věřil, že to dokážeme otočit a zvítězíme. Na začátku třetí třetiny oni dali třetí branku a mysleli si, že mají vyhráno. A najednou začali hrát úplně jiný hokej, přestali se soustředit, faulovali a dělali chyby. Vlastně celý zápas se nám nedařili přesilovky a najednou jsme jich proměnili pět. Někdy je to vážně i o štěstí a jedné změně. Dneska hrál zase Petr Trieb, my bychom byli rádi, kdyby hrál i ve středu, ale má spoustu pracovních povinností a nikdo neví, jak to bude. Navíc až skončí sezona béčku, tak bychom chtěli, aby chodil stále s námi.

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality