Do Tábora přijede Havlíčkův Brod. Bez Jakuba Matušíka - ten totiž přijde pěšky

12.02.2019 15:39, autor: Pavel Šácha

V kalendáři hokejistů Tábora zůstávají nezaškrtnuté už jen tři sezónní položky. První ze série náročných, ale zároveň i atraktivních domácích zápasů odehrají už ve středu od 18 hodin. O potřebné body k nim přijede bojovat ambiciózní BK Havlíčkův Brod i s Jakubem Matušíkem, dlouholetým kapitánem táborského mužstva.

Do Tábora přijede Havlíčkův Brod. Bez Jakuba Matušíka - ten totiž přijde pěšky


Vizitka soupeře

Bruslaři mají jedinečnou příležitost vykročit do play-off z první příčky skupiny Jih. Prozatím sice setrvávají ve stínu Žďáru nad Sázavou, na který ztrácejí dva body, ale zůstal jim jeden zápas k dobru a navíc mohou těžit z příznivého vylosování. Ve čtyřech zbylých zápasech totiž hrají se soupeři, které mají v tabulce daleko za sebou, konkrétně v Táboře, s David servisem, v Pelhřimově a s Pískem.
 Svému cíli jde havlíčkobrodský tým rázně naproti. V posledních čtyřech utkáních zaznamenal plný počet bodů a vyzrál na oba své konkurenty v boji o čelo, to znamená na Moravské Budějovice (venku 2:0) i Žďár nad Sázavou (doma vysoko 7:1).

Pohled na soupisku brodské družiny pochopitelně koresponduje s ambicemi, které si do sezony přenesla. V brance bude celek z Kotliny spoléhat především na Čeňka Nováka. Zaskočit za něj v případě potřeby je David Marek, což ostatně ukázal ve dvou posledních zápasech Havlíčkova Brodu.
Nespornou kvalitou se prezentuje i defenzivní vozba mužstva. Po odchodu Kadeřávka do Sokolova ovšem může být jejím zranitelným místem nedostatečná šíře. Ohromnou produktivitu vykazuje především Tomáš Semrád, který posbíral brilantních 32 bodů za 9 branek a 23 asistencí. O deset bodů pozadu je Kryštof Kulhánek (8+14) a další trio obránců se dostalo nad hranici 10 bodů.

Útočnou sílu havlíčkobrodského týmu lze bez okolků označit za ničivou směs kvality, zkušenosti i nezdolnosti. Stačí letmá sonda do produktivity: Miroslav Třetina 51 bodů (34 zápasů, 14 branek + 37 asistencí), Luboš Voříšek 49 bodů (34, 24+25), Jan Milfait 40 bodů (28, 15+25).

Nejsledovanějším mužem střetnutí ale nebude ve středu žádný ze jmenovaných hokejistů. Ústřední pozornosti táborských fanoušků neunikne dlouholetý lídr party od Jordánu Jakub Matušík, který se přesunul za velkou sportovní výzvou do Kotliny v polovině prosince. Hráč, který bydlí jen pár stovek metrů od táborského stadionu, během dvou měsíců přesvědčil o svém umu i brodské příznivce – po 12 zápasech má sice na kontě jen 2 góly, k nim však připojil úctyhodných 15 podílů na brankách.

Vzájemné zápasy v této sezoně

Aktuální rozdíl mezi oběma soupeři se podepsal i pod výsledky dosavadních tří vzájemných střetů. Ve dvou utkáních na havlíčkobrodském ledě vyšli Táborští naprázdno bodově i střelecky (0:5, 0:4). V domácím prostředí sice dokázali favorizované Bruslaře výrazně potrápit; ještě v nástupu do poslední třetiny vedli 3:1, ale ve 43. minutě snížil Milfait a nastartoval tím obrat hostů na konečných 3:4.

Z táborské šatny

Domácí hokejisté mají před sebou poslední tři zápasy sezony a všechny odehrají před zraky svých příznivců. Společné zklamání z nepovedené sezony jim chtějí vynahradit stoprocentním nasazením, a to bez ohledu na současný stav týmu i jeho rozpoložení. Proti nim postupně stanou nejsilnější týmy skupiny Jih a zápasy s nimi mohou ukázat, jak na tom jednotliví hráči jsou ve vztahu k příští sezoně.

 Co se týče sestavy, mají táborští trenéři jen pramalý prostor pro kreativitu a možná kombinace. Nově se museli zříct služeb obránce Marcela Dvořáka a forvarda Lukáše Práška, které nepustilo do hry zranění. Proti Havlíčkovu Brodu ještě zřejmě nebudou připraveni ani zkušení rekonvalescenti Radim Heřman a Martin Havran.         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality