Do Tábora přijede silný soupeř z Krkonoš, který ještě může Kohouty připravit o elitní čtyřku

30.01.2015 07:48, autor: Pavel Šácha

Po týdenní přestávce vyplněné ryzí přípravou narukují hokejisté Tábora znovu na druholigovou frontu, aby podstoupili další bitvu o potřebné body. Proti nim stane už v sobotu od 18 hodin silný soubor z Vrchlabí.

Do Tábora přijede silný soupeř z Krkonoš, který ještě může Kohouty připravit o elitní čtyřku

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

9:1 (2:1, 5:0, 2:0)

Sobota, 31.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Hlaveš (Kanov, Matušík), 17. Mařík z trestného střílení, 21. Kellner (Mrkvička), 25. Mařík (Matušík), 26. Mrkvička (Kellner, Seidl), 28. Mařík (Březina, Matušík), 36. Hlaveš (Mařík), 47. Györi (Mrkvička, Březina), 57. Mrkvička (Březina, Hlaveš) - 12. Matějka (Urban, Fořt)

Rozhodčí: Jechoutek - Matějček, Dančišin.   Vyloučení: 8:9 - navíc Panec (Tábor) a Vlach (Vrchlabí) 10 minut OT, Klement |(Vrchlabí) 5 + OK.   Využití: 5:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 9:1   Diváci: 1482

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Březina, Matušík, Mařík - Kolomý, Zayml, Györi.

HC STADION VRCHLABÍ: Neužil (28. Sobotka) - Hamerský, Lenoch, Kadavý, Jebavý, Klment, Hlaváč, Skočovský - Jakubec, Filip, Šťastný, Bláha, Jirků, Vlach, Matějka, Urban, Fořt - Kerekanič, Srnský.

Důležitý zápas

 Mezi oběma soupeři v současné době zeje desetibodová propast, její hloubka je ovšem zkreslená rozdílným počtem odehraných střetnutí. Mužstvo z Krakonošova kraje má dva zápasy k dobru, a pokud v nich obstojí, ztenčí se dodatečně jeho manko na hratelný rozdíl.

 Z tohoto pohledu čeká v sobotu oba týmy velmi důležitý souboj. Obstojí-li v něm táborská družina, výrazně si upevní pozici mezi nejlepšími čtyřmi celky a může bez nervů nasměrovat své úsilí k boji o dvě nejvyšší příčky. V opačném případě se zvýší riziko, že se Kohouti propadnou za hranice elitní čtyřky a oslabí svou pozici pro případné tažení vyřazovací částí.

Vizitka soupeře

Vrchlabští hokejisté stojí na prahu mimořádně náročného programu. Sobotním utkáním na táborském ledě odstartují sérii tří zápasů v pěti dnech; už v pondělí totiž hostí v dohrávce 27. kola Klášterec nad Ohří a o dva dny později přivítá na svém útulném stadionu soupeře z Řisut.

 U kormidla vrchlabského hokejového vojska stojí nesmlouvavý kouč a motivátor Josef Řeháček, jenž mimo jiné vedl na jihu Čech tehdy prvoligový Písek. K dispozici má zajímavě poskládaný kádr, v němž nechybí řada mladíků, ale také mimořádně ostřílení borci. Tři z nich už se přehoupli přes čtyřicítku (Filip, Jakubec, Hlaváč), někteří další dva k ní nemají daleko (Hamerský, Fořt).

 Absolutně nejstarší člen kádru Stadionu Martin Filip (43 let) ovšem i v hokejové pokročilém věku potvrzuje svou extratřídu a s fantastickou bilancí 12 gólů a 28 asistencí kraluje produktivitě celé druholigové skupiny Západ. Hodně nebezpeční ovšem umějí být i další hráči včetně šestnáctigólového kanonýra a čerstvého akademického reprezentanta Tomáše Šťastného. V brance se těší neoblomné důvěře trenérů teprve dvacetiletý sparťanský host Jakub Neužil.

První vzájemný duel

S odstupem téměř tří měsíců lze říct, že v zatím žádném jiném střetnutí se táborské mužstvo neocitlo pod tak výrazným tlakem, jako v úvodu vrchlabského duelu. Domácí tým z něj tehdy vytěžil jen jeden gól, na který Kohouti později dokázali odpovědět, a tak zůstal zápas otevřený až do konce. Necelých deset minut před závěrečnou sirénou si bojovníci z Krkonoš sice vzali jednobrankový náskok zpět, ale hostům z jihu Čech se podařilo šedesát šest vteřin před koncem vyrovnat při hře bez brankáře. Autorem šťastné branky byl Martin Mařík. V prodloužení zahrozili jako první Táborští, nakonec se však bonusový druhý bod překulil na stranu Stadionu.

Z domácí šatny

Týdenní přestávka po úspěšném tříbodovém zápase v Nymburce (7:1) přišla mužstvu od Jordánu vhod. Získalo totiž čas na to, aby se alespoň někteří „načatí“ hráči dali zdravotně do pořádku. Do služby se tak trenérům opět hlásí ofenzivní dvojice Radek Seidl a Martin Mařík. Bohužel i do šatny táborského týmu se vkradla všudypřítomná chřipková epidemie a nad startem některých dalších hráčů se vznášejí velké otazníky.

Ti, kteří se v sobotu na stadion z různých důvodů nedostanou, mohou zápas sledovat prostřednictvím online přenosu na http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-01-31/id/121198 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality