Do Tábora přijedou silné Řisuty

01.10.2013 21:36, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

9:2 (4:0, 1:0, 4:2)

Středa, 2.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Mařík (Havran), 5. Kellner (Krätzer), 9. Kolomý (Mařík), 11. Sladký (Klíma, Kanov), 28. Kellner (Heršálek), 46. Hájek (Kolomý, Seidl), 51. Seidl (Kanov), 53. Hájek (Sladký), 55. Kellner (Heršálek, Krätzer) - 43. Hlusička (Bílek, Záleský), 52. Vyšín (Tomáš, Pípal)

Rozhodčí: Battěk - Žemlička, Nepomucký   Vyloučení: 13:13 navíc 10min OT Klíma (TA)   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 9:2   Diváci: 554

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov "A", Heršálek "C", Klíma, Liška - Krätzer, Kolomý, Kellner - Hájek, Sladký, Seidl - Mařík, Pechánek R., Šimák

HC ŘISUTY: Knap (55. Štěpánek) - Kašák "A", Slánský, Sedláček, Babický, Bílek, David, Tomáš - Kos "A", Landa, Náprstek - Vlček, Kraus "C", Záleský - Krpata, Hlusička, Vodička - Pípal, Vyšín, Butor, Véber

Preview

Již zítra na led táborských kohoutů dorazí neoblíbený soupeř HC Řisuty. Táborité se Středočechy odehráli loňské finále druhé ligy – západ. Které nakonec urvali pro sebe poměrem 3:1. Tábor tehdy vyhrál první dvě utkání a mohl sérii definitivně získat ve svůj prospěch v domácím prostředí. Jenže oné třetí klání vyhráli buldoci v prodloužení a tak došlo až na čtvrtý zápas hraný na Kladně.  To rozhodl až v posledních minutách Roman Šulčík a poslal Jihočechy do baráže o první ligu.

I letos budou Středočeši velice silní, v přípravných utkáních se jim dařilo nadmíru. V šesti přípravných utkáních se střetli s druholigovými soupeři a všechny porazili. V lize sice v prvním kole prohráli na ledě nováčka Vrchlabí, ale poté sťali hlavu děčínským medvědům a v posledním kole nadělili devítku západočeským Klatovům.

V kádru Řisut, vesničky nedaleko Kladna, se odehrálo poměrně velké množství změn. Brankáře Jana Dlouhého, který odešel do Ústí nad Labem, nahradil exmilevský Lukáš Knap. Celkem odešlo 7 hráčů základního kádru, včetně Jiřího Scherzla, Tomáše Hudíčka, Romana Čermáka, či Petra Fialy. Náhrady jsou převážně z kladenské juniorky, či PZ Kladno. Nejzajímavější posilou je pravděpodobně Šimon Náprstek z prvoligových Litoměřic.
V týmu, který hraje svá utkání na stadionu ve slaném, však stále zůstali podobná esa jako Jakub Kraus, Matěj Kos, Tomáš Landa nebo Martin Kaššák. 

Zítřejší utkání startuje v 18:00 na táborském zimním stadionu. Zároveň se také otevře internetový klubový e-shop a ve zpravodaji naleznete další pokračování soutěží. 

 

 

 3.  Umístění  6.
 8  Počet bodů  6
 16:11  Skóre  19:15
2 Počet výher 2
1 Počet proher 1
4:0, 5:4, 3:4p, 3:1 Poslední vzájemná utkání 0:4, 4:5, 4:3p, 1:3
 7:3 (Klášterec n.O.)  Nejvyšší výhra 9:4 (Klatovy)
 1:3 (Kobra)  Nejvyšší prohra 3:5 (Vrchlabí)
700 Divácký průměr doma 110
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality