Do Tábora se v sobotu přiřítí probuzení Draci z Bíliny, domácí družina jim má co vracet

06.02.2015 00:28, autor: Pavel Šácha

Po středečním zápasovém půstu nastoupí hokejisté táborského HC už v sobotu k dalšímu střetnutí druhé ligy. V něm se opět představí domácím divákům, a to v zápase s Bílinou, jehož zahajovací buly padne v 18 hodin.

Do Tábora se v sobotu přiřítí probuzení Draci z Bíliny, domácí družina jim má co vracet

HC Tábor - HC Draci Bílina

12:1 (4:1, 2:0, 6:0)

Sobota, 7.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Mrkvička (Kellner, Černý), 14. Černý (Havran, Györi), 17. Kanov (Mařík), 20. Mařík (Heršálek), 34. Heršálek (Boháč), 36. Mařík (Matušík, Hlaveš), 41. Mrkvička (Kellner, Györi), 46. Boháč, 49. Matušík (Kanov, Havran), 52. Krätzer (Mařík, Matušík), 55. Kellner (Mrkvička, Györi), 57. Györi (Mrkvička, Kellner) - 7. Petráš (Sekerka).

Rozhodčí: Valenta - Vondruška, Oudes.   Vyloučení: 5:10 navíc Přeučil (Bílina) 5 min + OK   Využití: 8:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 12:1   Střely: 47:18   Diváci: 1128

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Györi - Krätzer, Matušík, Mařík - Zayml, Boháč, Březina (30. Blažek).

HC DRACI BÍLINA: Michajlov (21. Škubal) - Vesleý, Bittner, Fučík, Ryzák, Polák, Brettschneider - Přeučil, Musil, Kýhos, Procházka, Zika, Böhm, Sekerka, Štěpánek, Petráš, Racek, Hlinka, Brandejsek.

Vizitka soupeře

V úvodu aktuálního soutěžního ročníku bílinští Draci žádnou prazvláštní hrůzu nepouštěli a bázlivě se krčili u dna tabulky. Zlom nastal na sklonku loňského kalendářního roku a nastartovalo ho senzační vítězství 8:6 u favorita v Sokolově. Od té doby odehráli Severočeši devět zápasů a vyšli z nich s lichotivou bilancí šesti výher a tří porážek. Neuspěli pouze na ledě vedoucí Kobry (3:5), doma s Nymburkem (3:4) a před týdnem ve Žďáru nad Sázavou. Tříbodový zisk naopak slavil celek Bíliny doma s Jindřichovým Hradcem (9:6), v Jablonci nad Nisou (4:2), s Trutnovem (4:2), ve Vrchlabí (3:1), s Pelhřimovem (5:1) a naposledy ve středu s Kláštercem nad Ohří (9:2).

 Svěřenci trenéra a spolumajitele klubu Miroslava Kanise, jenž krátce působil jako asistent trenéra i v Táboře, se tak díky tomuto zmrtvýchvstání probojovali na 10. příčku. V současnosti mohou stále živit šanci na posun do elitní osmičky, která by jim pro první kolo play-off nabídla výhodu prvního a případně i pátého utkání na domácím ledě.

 V zeleno-bílo-černých barvách Draků se během sezony prostřídalo poměrně dost hráčů především mladších ročníků. V mužstvu je ovšem i několik opravdu zkušených opor, jakými jsou například obránce Aleš Havlůj nebo útočník Lukáš Zika. Pro táborské fandy je zajímavou postavou Vladimír Kýhos mladší, syn současného kouče Komety, který u Jordánu působil u prvoligového týmu.

První vzájemný duel

Na první souboj obou soupeřů v této sezoně nebudou táborští hráči vzpomínat v dobrém. Na sever cestovali v roli favorita zápasu, nakonec se ale museli spokojit s bodem za porážku 3:4 v prodloužení. Domácí mužstvo je v tomto zápase předčilo v úsilí a rvalo se o každý puk. Ve 47. minutě sice táborský Jakub Krätzer poslal svým druhým gólem v utkání Jihočechy do vedení, Draci ale v 56. minutě zaslouženě vyrovnali a v prodloužení trefil druhý bod pro Bílinu kapitán Aleš Havlůj.

Z domácí šatny

Táborské mužstvo využilo volného středečního termínu k poměrně náročné přípravě a snažilo se vzdorovat rozšiřující se chřipkové epidemii, která nakoukla i do jeho šatny. „Absolvovali jsme takový třídílný tréninkový mikrocyklus, který byl hodně intenzivní. Musím říct, že se s ním kluci vypořádali dobře a musíme je pochválit. Onemocnění nás pochopitelně trochu brzdí, ale zatím se s tím mužstvo pere poměrně statečně,“ pochvaluje si trenér táborského týmu Tomáš Matušík. I přesto ovšem bude muset se svými asistenty řešit několik otazníků v sestavě pro sobotní duel.     

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality