Draci odjeli bez hlav a s pořádnou nadílkou

13.10.2013 15:33, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Draci Bílina

9:2 (3:0, 5:0, 1:2)

Sobota, 12.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Hájek (Klíma, Mařík), 6. Kanov (Seidl), 10. Kellner (Kolomý, Krätzer), 22. Kolomý (Klíma), 24. Kellner (Černý), 25. Kellner (Krätzer), 28. Seidl ( Mařík), 34. Heršálek (Hájek), 45. Mařík (Hájek) - 44. Hrubant (Hartman, Novák), 50. Havlůj (Kýhos, Hrdlička)

Rozhodčí: Pražák - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 5:9   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 8:0, 8:1, 9:1, 9:2   Diváci: 769

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "C", Ošmyk, Klíma, 41. Hlaveš, 41. Liška - Kolomý, Krätzer, Kellner - Mařík, Hájek, Seidl - Sladký, Pechánek, Kratochvíl - Šimák

HC DRACI BÍLINA: Boška (24. Melichar) - Havlůj "C", Dostál, Polák, Kunrt, Kolář, Jirkovský, Brettschneider, Pozděna - Hrdlička, Machulda, Kýhos "A", Novák, Hartman, Hrubant, Böhm, Šikl, Čurilla, Smolík, Salač, Adámek

Souhrn

Již včera se odehrálo další kolo druhé hokejové ligy. V něm na led Tábora zavítala Bílina a odjela s debaklem. Do pověstně desítky znovu chyběla jedna branka.

Draci začali utkání přesilovou hrou, kterou dostali hned v první minutě utkání. Ale naložili s ní prachbídně a vteřinu po jejím konci inkasovali branku. Martin Mařík ještě v oslabení vybojoval puk na obráncích, ocitl se sám mezi kruhy, ale vychytal jej brankář Boška. Puk se pak dostal na Michala Klímu, jenž nahodil na hostující branku a touš mezi brankářovy betony tečoval Hájek – 1:0. V šesté minutě vstřelili Táborští gól a znovu u toho byl Mařík. Ten projel celé hřiště s pukem na hokejce, ale ztroskotal na Boškovi. Jenže hostům se bránit nechtělo a tak se ocitli Kohouti ve čtyřech před osamoceným brankářem. Odpovědnost na sebe vzal Jan Kanov a střelou nad vyrážečku nedal brankáři šanci – 2:0. Kohouti si na ledě dělali, co chtěli a v polovině třetiny to bylo již 3:0. To Kellner vybruslil s pukem z obranného pásma, přihrál do jízdy Kolomému, který zavezl puk po pravém křídle. Poslal nádhernou zpětnou přihrávku přes celé pásmo, kterou chytře pustil Krätzer na najíždějícího Kellnera a ten neměl problém usměrnit puk do prázdné branky – skutečná nádhera! Jenže ani to Bílinu neprobralo z letargie a její nedůsledná obrana dostávala pořádně zabrat. To krásně doložila poslední minuta třetiny. Táborský expres David Kellner přebruslil beka, jenž měl několikametrový náskok a uháněl sám na brankáře Bošku, pěknou střelu ale otřel jen o vnější část tyče.

Do druhé třetiny vlétli kohouti jako utržený vagón a po necelých dvou minutách se kus černé gumy počtvrté třepotal v síti. V ponechané výhodě a proti naprosto nekonsolidované obraně hostí, vymetl pravou šibenici Filip Kolomý – 4:0. Uběhly dvě minuty a červené světlo svítilo znovu. David Kellner se protáhl podél levého mantinelu, z obránce udělal figurínu a střelou do „teploměru“ vyhnal brankáře Bošku z brány – 5:0. Kohouti byli plni sil a elánu, z míry je nevyvedla ani slušná příležitost hostujícího Hrubanta, který se nadvakrát snažil překonat jistého Klestila. Pak dostali domácí hokejisté početní převahu a tu velice záhy zužitkoval třígólový David Kellner, ten si našel prostor pod kruhy a trefil se přímo nad rameno bezmocného Melichara – 6:0. I Draci měli svou šanci. Hrdlička zachytil přesilovkou kombinaci domácích a pelášil na Klestila. Ten jej však dobře vykryl a nedal mu šanci ke snížení. Pak měli početní výhodu i Bílinští. Jenže s ní naložili nejhůře, jak to šlo. Radek Seidl přebruslil dva obránce a faulován propasíroval puk mezi Melicharovými betony – 7:0. Ve třicáté čtvrté minutě už to bylo 8:0. V přesilovce natáhl na modré Heršálek a jeho pumelice se otřela o tyč a zaplula do branky – 8:0. Do konce třetiny kohouti na ledě dominovali a svého soupeře nepouštěli dál, než k červené čáře, branka už ale nepadla.

Ve třetí třetině tempo opadlo a bylo vidět, že už není o co hrát. Toho využili hosté. Přečíslení dva na jednoho nevyřešili ideálně, ale domácí obránci dovolili dvě dorážky Hrubantovi a ten zmírnil bílinský debakl – 8:1. Ale né na dlouho. Trvalo necelé dvě minuty, než za domácí odpověděl Martin Mařík po pěkné souhře s Hájkem – 9:1. Domácí se stále více potýkali s nájezdy soupeře a snažili se hlavně nezranit. Volného odraženého puku v obranné třetině Tábora pak využil hostující kapitán Havlůj pěknou střelou na zadní tyč – 9:2. To bylo z gólového zápisu utkání vše a táborští fanoušci se tak podruhé v řadě nedočkali kýžené desítky o jednu branku. Nejhorším momentem utkání bylo zranění Jana Sladkého, který dostal nečistý hit na kolena.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Jsme moc rádi, že jsme utkání vyhráli tak velkým rozdílem. Dvě třetiny jsme naprosto dominovali a třetí už se skutečně jen dohrávala a snažili jsme se nezranit, bohužel se to nepovedlo. Ze zranění Honzy Sladkého jsem hodně smutný, ten kluk má strašnou smůlu. Můžeme jen věřit, že to nebude nic vážného, ale to se teprve uvidí. Také mě mrzí, že jsme Tomáši Klestilovi nepomohli udržet nulu, zasloužil si ji. Měl tam několik těžkých zákroků.  Teď nás čeká zápas v Nymburce, takže už se upíráme k němu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality