Důležitá bitva! Táborští bojovníci budou ve středu čelit nájezdu silné družiny z Krkonoš

14.12.2015 22:40, autor: Pavel Šácha

Dvaadvacáté dějství druholigových mistrovských bojů postavilo před táborskou hokejovou družinu mimořádně těžkou překážku. V důležitém střetnutí dvou mužstev z popředí tabulky hostí ve středu od 18 hodin soupeře z Vrchlabí.

Důležitá bitva! Táborští bojovníci budou ve středu čelit nájezdu silné družiny z Krkonoš

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Středa, 16.12.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Vaniš (Matušík, Kanov), 60. Kellner (Polodna).

Rozhodčí: Sýkora - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 7:8 - navíc Semrád (Tábor) trest ve hře.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1192

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Kříž, Kanov, Heršálek, Klíma - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Blažek, Krätzer, Březina - od 41. Zayml.

HC STADION VRCHLABÍ: Jelínek (Abraham) - Jebavý, Kadavý, Lenoch, Klement,Hejda, de Carvalho, Jandejsek, Matějček - Šťastný, Filip, Jirků - Maďar, Šimoníček, Matějka - Procházka, Bláha, Urban, Bittner, Vacek, Oppelt.

Vizitka soupeře

Reprezentanti Krakonošova kraje se v posledních střetnutích pohybují po hodně podobné křivce jako táborský tým. Ve Slaném podlehli v prodloužení řisutským Buldokům 2:43 v prodloužení a jen o tři dny později je donutil k bolestné domácí kapitulaci Nymburk, který si odvezl domů tři body za výhru 4:1. Podobně jako u Jordánu ovšem není ani ve vrchlabské kabině důvod k přehnané panice, neboť poslední neúspěch se zrodil po předchozí šňůře deseti střetnutí ověnčených bodovým ziskem.

 Hokejisté Stadionu v současnosti ztrácejí na svého dnešního hostitele jen tři body, na rozdíl od něj už si ale právě ve Slaném stihli předehrát „vánoční“ zápas.

 Na čelo týmové produktivity Vrchlabí je víceméně očekávaný a již hodně „vousatý“ pohled. Bodování vládne s poměrně výrazným náskokem zanedlouho čtyřiačtyřicetiletý matador ligových kluzišť Martin Filip, jenž nevynechal ani jedno utkání a posbíral už 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí. Hranici 20 bodů už dokázali pokořit také extrutnovský Jiří Šimoníček (10+14) a Tomášové Šťastný (13+9) a Bláha (10+10).

 V brankovišti má zatím dominantnější postavení Jakub Jelínek, který se objevil v 18 utkáních. Co se týče jeho úspěšnosti zákroků, zatím jen mocně tluče na bránu devadesátiprocentní hranice.

První vzájemný duel

K tradičně obávanému střetnutí do Krkonoš se táborské mužstvo vypravilo o zářijovém svátečním pondělku, a tentokrát se vracelo z daleké výpravy  hodně zvesela. Především díky výtečné druhé části hry (3:0) zvítězilo ve Vrchlabí 5:3, a získalo tak velice ceněné tři body. V zápase přitom prohrávali už po 16. minutách 0:2. Hned dvakrát se gólově prosadil Stanislav Polodna, po jedné brance přidali Luboš Heršálek, Jakub Matušík a Jan Březina.

Z táborské šatny

Všichni jmenovaní hráči budou svým trenérům k dispozici i v dnešním důležitém souboje, někteří jejich spoluhráči ovšem podobné štěstí nemají. Na marodce nadále zůstávají obránce Ladislav Hlaveš s útočníkem Vojtěchem Mrkvičkou, ke kterým po sobotním utkání na Kobře přibyl také další obránce Marcel Dvořák. Do hry už se možná naopak vrátí další defenzivní rekonvalescent Jan Kanov. Domácí příznivci táborského týmu navíc poprvé v sezoně uvidí nově příchozího Adama Přibyla z českobudějovického Motoru, který se na Braníku hned uvedl gólem.
 Především by však měl být k vidění velmi dobrý hokej dvou nadprůměrných druholigových soupeřů. Který z nich odežene od dveří své šatny hrozící třetí neúspěch v řadě?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality