Festival táborských šancí i chyb skončil cennou, byť upracovanou výhrou nad Servismany

14.12.2016 22:00, autor: Pavel Šácha

Takový zápas je dobře mít zdárně za sebou… Mužstvo HC Tábor si ve středečním druholigovém utkání poradilo s houževnatým týmem David servisu České Budějovice a zapsalo si do tabulky důležité tři body za výhru 6:3.

Festival táborských šancí i chyb skončil cennou, byť upracovanou výhrou nad Servismany

HC Tábor - HC David servis ČB

6:3 (1:1, 2:0, 3:2)

Středa, 14.12.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Kýhos (Krätzer, Blažek), 37. Heršálek (Severa, Krátoška), 40. Mrkvička (Vaniš), 49. Kellner (Seidl, Mrkvička), 52. Hlaveš (Kýhos), 60. Kýhos (Heršálek) - 19. Šesták (Zayml, Spáčil), 51. Bílek z trestného střílení, 55. Zayml (Marek, Chaloupka).

Rozhodčí: Volf - Oudes, Rampír.   Vyloučení: 4:8 - navíc Vaniš (Tábor) OK, Babchuck (ČB) trest ve hře, Pechánek (Tábor) trest. střílení - neproměnil, Bárta trest. střílení - proměnil.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.   Střely: 54:24   Diváci: 721

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Havran, Tesař, Liška, Kanov, Heršálek, Hlaveš, Košař - Kellner, Mrkvička, Vaniš - Severa, Krátoška, Seidl - Blažek, Kýhos, Krätzer - Václav Prchal, Pechánek, Vojtěch Prchal.

HC DAVID SERVIS ČB: Spáčil (Provazník) - Cikán, Chaloupka, Škopek, Matoušek, Babchuck, Břečka - Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Šesták, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Kozák, Zayml, Pessr.

 

Domácí celek zahájil utkání náporem, a když se už v polovině 4. minuty proti Spáčilovi prosadil Kýhos, vypadalo to s cestou za potřebným tříbodovým ziskem slibně. Herní nadvláda Kohoutů se promítla i do následujících minut, vypracovali si další šance, ale navýšení svého vedení se nedočkali. Domácí gólman Novák si připsal první ostrý zákrok až v 11. minutě, a vzápětí si prožil další horké chvíle v přesilové hře Servismanů. Zbytek první části hry se znovu ocitl v režii táborské družiny. Stačilo však jedno zaváhání, po kterém se Šesták ocitl za zády domácích obránců a v čase 18:13 neomylně přetavil svůj výpad ve vyrovnání na 1:1.

 Start do druhé periody přinesl poměrně neurovnanou hru, ve které se domácí celek tlačil do ofenzívy a Českobudějovičtí podnikali nebezpečné brejky. S blížící se druhou polovinou střetnutí nápor Tábora narůstal a postupem času směřovaly zraky diváků výhradně do hostujícího obranného pásma. Ve 30. minutě trefil Mrkvička nádhernou ranou horní tyč. V následujících desítkách vteřin se postupně ocitli ve stoprocentních šancích Mrkvička, Košař, Seidl i Severa, ale namísto vedoucího gólu obdarovali brankáře Spáčila aurou hrdiny. Další tutovku si v přesilové hře Táborských vypracoval Krátoška, byl při ní faulován a následujících třicet osm vteřin se odehrálo za dvojnásobné početní výhody domácího souboru. První trest ještě zůstal bez potrestání; v úvodu 37. minuty ale napřáhl od modré Heršálek a brankář David servisu se jen smutně ohlédl – 2:1. Půl minuty před koncem druhé třetiny se při dalším pobytu v útočném pásmu dostal do šance Mrkvička a nádhernou kličkou prohloubil náskok Kohoutů na dva góly – 3:1. Pro hosty byl více než milosrdným, o čemž jasně svědčí poměr střel v prostředním dějství 24:8.

 Závěrečná dvacetiminutovka byla na branky nejbohatší a táborský tým v ní stvrdil své vítězství. Na ledě se navíc postupem času přitvrdilo a vzešly z toho i dvě potyčky, z nichž ta druhá mezi Vanišem a Babčukem přinesla oběma hráčům vyšší tresty (domácí hráč dostal trest do konce utkání, jeho sok dokonce trest ve hře s disciplinární dohrou). Mezitím ovšem padaly i góly. Ve 49. minutě se v další dvojnásobné přesilovce Tábora ujala rychlá kombinace zakončená Kellnerem – 4:1. O dvě minuty později předvedl dva parádní zákroky táborský Novák, vinou předcházejícího faulu Kýhose ale sudí nařídili trestné střílení a Bílek ho šikovně proměnil ve snižující zásah – 4:2. Naděje David servisu ovšem žila jen něco málo přes minutu, než se od modré trefil obránce Hlaveš a vrátil domácím tříbrankový náskok – 5:2. Po tomto okamžiku se narodily neproměněné samostatné úniky na obou stranách (Kellner – Bárta), aby se v čase 54:15 šťastně prosadil domácí odchovanec v barvách hostů Zayml a snížil na 5:3. Na konci 55. minuty jeli trestné střílení také domácí hokejisté, konkrétně Pechánek, ale Spáčila nepřekonal. Necelé dvě minuty před koncem sáhli českobudějovičtí trenéři ke hře bez brankáře, namísto zdramatizování výsledku ale přidal Kýhos do soupeřovy opuštěné branky pojišťovací trefu – 6:3.  

Slovo trenéra

Tomáš Matušík: „Jediným výrazným pozitivem zápasu jsou získané tři body. Úplně mi hlava nebere, co jsme předváděli v poslední třetině, a popravdě jsem z toho smutný. Pracujeme tady na nějakém systému, každý týden máme video, kde všechno rozebíráme, ale hráči si pak stejně dělají, co chtějí. Jestli budeme hrát v takovém duchu i v sobotu s Havlíčkovým Brodem, dopadne to špatně. V pátek potrénujeme a uvidíme…“                          

                          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality