Generálka na vlně optimismu… Táborský tým herně procitl a zkrotil Kobru

08.09.2017 19:51, autor: Pavel Šácha

Zlepšený výkon, pouze jeden inkasovaný gól a nesmírně cenné vítězství. Takové ingredience dochutily poslední přípravný duel táborského týmu před středečním startem druholigové soutěže. Do modro-bílé pasti se v něm chytila pražská Kobra.

Generálka na vlně optimismu… Táborský tým herně procitl a zkrotil Kobru

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Pátek, 8.9.2017 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Heřman (Andres), 15. Matušík (Seidl), 32. Tesař (Heřman, Andres), 44. Pechánek (T. Černý) - 54. Jindra (Vacek).

Rozhodčí: Urban - Deim, Matějček.   Vyloučení: 2:6 - navíc Hlinka a Čurda (oba Kobra) do konce utkání.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:21   Diváci: 300

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Tesař, Kachyňa, K. Černý, Raiterman, T. Černý, Duben, Košař - Andres, Prokeš, Heřman - Seidl, Matušík, Urbanec - Blažek, Pechánek, Březina (21. Kadilák).

HC KOBRA PRAHA: Mouček (Bílek) - Ryzák, Šteiner, J. Verbík, R. Verbík, Semrád, Vacek, Antončík, Jedlička, Kellner, Čurda, Novák, Hlinka, Tůma, Matějček, Matějek, Jindra, Vlach.


V dresu táborského mužstva si v závěrečném přípravném duelu odbyl svůj debut útočník Tomáš Andres. Jednadvacetiletý útočník sbíral v posledních sezonách starty za reprezentační mládežnické výběry, v dresu Slavie Praha okusil extraligu i první ligu a druhou nejvyšší soutěž si zahrál také v Ústí nad Labem. V minulém ročníku hájil barvy finského druholigového týmu KeuPa HT.

 Právě nově poskládaná formace Heřman – Prokeš – Andres obstarala první gólový moment zápasu, který se od úvodních minut nes ve znamení aktivní hry Kohoutů. V 7. minutě vyslal Prokeš na zteč Andrese a z jeho asistence vytěžil Heřman vedoucí zásah – 1:0. Další slibné ofenzivní momenty přestál obrovitý brankář Pražanů Mouček bez úhony, ale také jeho táborský protějšek Klestil muset hasit několik zaváhání domácí defenzívy. Druhá radostná vlna zaplavila táborský stadion na začátku 15. minuty, kdy se Matušík na kruhu elegantně zbavil obránce a svou akci ozdobil neméně zdařilým zakončením – 2:0.

Prostřední dějství začalo poměrně zvolna a jeho úvodní minuty nabídly vyrovnanou hokejovou partii. Postupem času ale Táborští znovu získávali pevný led pod nohama a zraky diváků se stále častěji upíraly do jejich útočného pásma. Časté ofenzivní manévry domácího souboru před Moučkovou klecí dlouho postrádaly kýžený efekt. Až v době, kdy se utkání zlomilo do své druhé poloviny a táborští hráči dostali výhodu třetí početní převahy, znovu udeřilo. Parádní kombinaci členů první formace zakončil pohotovou střelou ze vzduchu obránce Tesař a zvýšil už na 3:0. Další nebezpečné pokusy Jihočechů lapil Mouček, jenž musel ve druhé třetině likvidovat 15 střel domácích oproti 6 zásahům táborského gólmana.

Také první polovinu poslední dvacetiminutovky zahájil celek Tábora s chutí a dával zapomenout herní tápaní v předchozích přípravných střetnutích. Odměnu za svou aktivitu si jeho reprezentanti vybrali opět v početní převaze, kdy pěknou přihrávku Tomáše Černého (nastoupil poprvé v sezoně) přetavil Pechánek pohotovou ranou z první ve čtvrtý gól Kohoutů – 4:0. Pod dojmem nabytého vedení ovšem přece jen táborští hokejisté polevili a závěrečné minuty vrátily do jejich hry neduhy z předchozích vystoupení. Pražané si příliš šancí nevytvářeli, přesto se jim podařilo vymazat nulu na kontě spolehlivě chytajícího Klestila. V čase 53:54 se o to postaral před brankou zcela osamocený Jindra – 4:1.
Tímto výsledkem také utkání skončilo a oba soupeři rázem přesměrovali své myšlenky a plány ke středečnímu startu mistrovských bojů. Táborští si to v prvním kole rozdají na domácím ledě s Pelhřimovem (18.00).

Slovo trenéra

Tomáš Matušík: „Jsme spokojeni a konečně budeme mít příjemnější víkend… Jednoznačně se zlepšila naše hra v obranné fázi, na které jsme v tréninku po Moravských Budějovicích opravdu výrazně zapracovali. Ani tak to ale nebylo stoprocentní, viděli jsme tam ještě dost chyb a rozhodně nás čeká ještě hodně práce. Moc nás těší, že už se v utkání konečně objevilo víc naší hry, navíc jsme dali hezké góly a určitě jich mohlo padnout i víc. Výtečně zachytal Tomáš Klestil, který sice tentokrát neměl tolik zákroků, ale když ano, byly těžké. Poprvé dnes hrál Tomáš Andres a ukázal, že je to pro nás cenný hráč. Věříme, že jeho výkon půjde s naší přípravou ještě nahoru. S Radimem Heřmanem a Radkem Prokešem si sedli, jen je budeme víc nutit do zakončení.“    

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality