Hokejisté Tábora budou ve středeční bitvě krotit elán nebezpečných mladíků z Klatov

21.01.2020 21:33, autor: Pavel Šácha

Povzbuzeni šesti výhrami v řadě, a přesto s oprávněným respektem před silou soupeře vyrukují ve středu táborští hokejisté do domácího zápasu proti Klatovům. Jeho úvodní buly padne v tradičních 18 hodin.

Hokejisté Tábora budou ve středeční bitvě krotit elán nebezpečných mladíků z Klatov


Vizitka soupeře

Mládím napumpovaný partnerský tým Škody Plzeň je už od začátku sezony stálým členem elitní pětky mužstev, mezi kterými jsou v tabulce skupiny Střed minimální rozdíly. Během aktuálního ročníku nepostihla Západočechy žádná herní krize ani výsledkové strádání, a právě proto je mají nejlepší týmy soutěže stále v patách. Na vedoucí příčku obývanou Kolínem ztrácejí pouze sedm bodů, od dvojice Příbram, Tábor je dělí pouhé dva body.

Tento nebezpečný protivník navíc přivábil v minulých dnech do svých řad dvě pozoruhodné posily. Z Karlových Varů, resp. prvoligového Sokolova se vrátil do známého prostředí brankář Ondřej Kuchař a po něm přibyl na soupisku další staronový hráč Klatov, ústecký útočník Václav Krliš.

Velkou devízou klatovské družiny je bezesporu nadstandardně obsazený brankářský post s již zmiňovaným Ondřejem Kuchařem a plzeňským talentem Kristiánem Kolářem, kterého znají z loňska i táborští fandové. Soubor z pomezí Šumavy ovšem disponuje i dalšími účinnými zbraněmi. Velmi nebezpečný je pro soupeře především útočník Josef Hasman, který si stihl připsat úctyhodných 28 branek a přidal k nim 15 asistencí. Nad třicetibodovou hranici se dostali ještě nejzkušenější muž klatovské sestavy Jiří Uhlík (19+15) a Jakub Procházka (14+17). Tou hlavní devízou je však bezesporu nezměrný elán mladičkého celku a jeho rtuťovitý týmový projev.

Vzájemná bilance sobotních soupeřů

Dosavadní průběh sezony svedl Tábor a Klatovy ke vzájemným bitvám celkem čtyřikrát a pokaždé to byl velmi zajímavý a rovnocenný souboj. Z hlediska získaných bodů se zatím pyšní lepší bilancí táborští kohouti, kteří zvládli oba domácí duely (2:0, 5:2), z prvního utkání na ledě soupeře si přivezli dva body (5:4 po nájezdech) a ve druhém vystoupení na klatovském ledě prohráli 2:3.

Z táborské šatny

Domácí mužstvo prozatím nepronásleduje žádná zdravotní pohroma, ale stoprocentní stav bohužel nevykazuje. Citelným oslabením je absence Dominika Havelky, kterého vyřadilo ze hry zranění ruky. Poprvé v sezoně bude na zápasové soupisce chybět také brankář Michal Novák, který laboruje s lehkým zraněním. Příjemnou zprávou naopak je, že v plné zátěži zůstává jiný bek Jan Radoš, který na Kobře schytal Kneslovu dělovku od modré čáry na hlavu a musel z utkání odstoupit. Z dalšího zranění už se zotavil obránce Marcel Dvořák, ale do zápasu proti Klatovům ještě nevyrukuje.

A ještě dodatek – předchozí domácí duel s Příbramí navštívila rekordní návštěva této sezony (1632 diváků). Navzdory „slabšímu“ středečnímu termínu utkání bude jistě zajímavé sledovat, kam se počet hokejových fandů v ochozech tentokrát vyšplhá…     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality