Hosté ze Švýcarska okusili v bouřlivém utkání silnou chuť táborské desítky, zítra se hraje odveta

15.08.2014 22:36, autor: Pavel Šácha

Tábor – Na táborském ledě bylo při pátečním střetnutí domácích hokejistů se švýcarským HC Yverdon-les-Bains hodně rušno. Třináct gólů, tryskající emoce a konečné dvouciferné vítězství táborského týmu – to všechno tvořilo jeho kolorit.

Hosté ze Švýcarska okusili v bouřlivém utkání silnou chuť táborské desítky, zítra se hraje odveta

HC Tábor - Yverdon Les Bains

10:3 (3:2, 2:0, 5:1)

Pátek, 15.8.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Suchánek (Havran), 12. Hlaveš (Suchánek), 20. Černý (Havran), 28. Mrkvička (Suchánek), 12. Mařík, 41. Mařík (Kanov), 46. Mařík (Matušík, Kanov), 48. Heršálek (Zayml), 53. Heršálek (Zayml), 56. Heršálek (Mařík).

Rozhodčí: Urban - Lang, Deim.   Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Do 31. minuty: Panec – Havran, Černý, Hlaveš, A. Hájek – Suchánek, Mrkvička, Seidl – Barbora, R. Pechánek, Kratochvíl. Od 31. minuty: Klestil – Kanov, Liška (od 37. Havran), Heršálek, Dvořák – Mařík, Matušík, Krätzer – Šimák, Zayml, Kolomý.

 Domácí mužstvo proměnilo utkání v zajímavou tréninkovou jednotku. Do jeho první poloviny vyrukovaly dvě kompletní formace a ostatní členové kádru se potili v posilovně. V půli druhé části hry se obě skupiny včetně brankářů Pance a Klestila prostřídaly. Pozoruhodné bylo bezesporu zařazení obránce Suchánka do první útočné formace (na pozici útočníka nastupoval už ve Francii), a právě tento muž se v 9. minutě postaral o první gólový zápis střetnutí. Navíc k němu stihl přidat i dvě asistence. Zvyšující trefa obránce Hlaveše na rozdíl dvou branek ještě konečné rozhodnutí nepřinesla, protože se hosté v posledních minutách dvakrát dostali do ideální střelecké pozice a rázem bylo vyrovnáno. Přesto jim nebylo souzeno, aby si odnesli lichotivý nerozhodný výsledek do kabiny. V posledních sekundách první třetiny si za jejich záda nabruslil Černý a mazácky provedeným blafákem stihl vrátit Kohoutům vedení.

 Podstatné dění v prostředním dějství otevřely dvě nastřelené tyčky v podání Barbory a Suchánka. Na čtvrtý gól v síti Yverdonu si tak museli diváci počkat až do 28. minuty, kdy zakončil vydařené manévry v útočném pásmu Mrkvička a zvýšil na 4:2. O pár minut později se za potlesku diváků prostřídaly táborské formace a na švýcarský celek vyrukovala nová modro-bílá síla. Efekt byl okamžitý a ve 32. minutě se po předchozí střele do tyče poprvé prosadil Mařík – 5:2. S jeho trefou se bohužel vloudila do hry také pořádná dávka tvrdosti a emocí, která rozdmýchala seriál potyček. Na roli mstitele doplatil táborský obránce Liška, který pobyl na ledě sotva pět minut, a už se znovu poroučel do kabin. V podobném duchu s odehrály i zbylé minuty druhé části, gólový zápis ovšem nepřinesly.

 To v závěrečné dvacetiminutovce se stavidla táborské ofenzívy otevřela dokořán a na hostující obranu se valila jedna pohroma za druhou. Už po půlminutě hry zahýbal žárovičkami na světelné tabuli Mařík a tentýž hráč se o pět minut později chopil bleskové exekuce za dva tresty švýcarským hokejistů – 7:2. V téže početní převaze se poprvé přihlásil o střelecké slovo obránce Heršálek a z hlediště se poprvé snesla na led žádost o populární “desítku“. Jasně kralující táborští hokejisté jí ochotně vyhověli a svěřili tento úkol osvědčenému střelci Heršálkovi. Jeho palná zbraň se podruhé ozvala ve 48. minutě po přihrávce Zaymla zpoza branky. O šest minut později sice reprezentanti švýcarského lázeňského městečka ztrestali hrubku domácích snížením na 9:3, jen chvíli poté se ale v oslabení svého týmu dostal k další dělovce Heršálek a zasloužený dvouciferný výsledek byl na světě a dokumentoval výrazný rozdíl v síle obou mužstev.

 Jejich hráči si od sebe příliš dlouho neodpočinou. Už zítra od 16 hodin se na táborském ledě sejdou k odvetnému střetnutí.

Slovo z domácí kabiny

 Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Pojali jsme to v tréninkovém duchu, rozdělili tým na dvě poloviny a ta druhá měla posilovnu. Soupeř hrál nepříjemný a hodně kontaktní hokej, přes prýštící emoce jsme se s tím ale dokázali vypořádat. Zvládli jsme to a výsledek hovoří za všechno.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality