Hráči „béčka“ zdolali probouzející se Vimperk, vyhráli potřetí v řadě

21.11.2016 00:06, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského B-mužstva pokračují ve vítězném listopadovém tažení krajskou ligou. Po výhře nad Žirovnicí a nesmírně cenném triumfu v Milevsku jim odevzdal svůj skalp zlepšující se Vimperk. Dvěma góly k tomu přispěl kanonýr Radek Pechánek, po jedné přidali zkušený kapitán Richard Ježek a další forvard Jakub Marek. V brance našli Táborští velkou oporu v pendlovi Davidu Novákovi.

Hráči „béčka“ zdolali probouzející se Vimperk, vyhráli potřetí v řadě

HC Tábor B - HC Vimperk

4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Neděle, 20.11.2016 18:15 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 6. Ježek (Prštický), 39. Pechánek (Kratochvíl), 40. Marek (Drda), 42. Pechánek - 20. Vítovec (Lang, Korous).

Rozhodčí: Svoboda - Jirovský, Karlín.   Vyloučení: 9:2   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 2:0   Diváci: 150

HC TÁBOR B: D. Novák – Samec, Trieb, Škulina, D. Hlaveš, Košař, Hastrman – Kratochvíl, Pospíchal, Ježek, Drda, Pechánek, Marek, Jankovský, Rižák, Heršálek, Petr Dudák, Prštický.

HC VIMPERK: Pixa – O. Předota, R. Sitter, Tupý, J. Předota, Kačmar – Novotný, J. Sitter, Paule, Lang, Korous, Bojer, Samohejl, Krejsa, Vítovec.


Pavel Kratochvíl, trenér B-týmu HC Tábor: „V dnešním zápase jsme rádi za tři body, ale naše hra byla hodně vzdálená výkonu z Milevska. Hrozně jsme se po ledě hledali, byla tam spousta nepřesných přihrávek a hlavně jsme nedokázali vyhodit puk z naší třetiny, když jsme byli pod tlakem. Navíc jsme opět měli hodně vyloučených hráčů, což nás stálo hodně sil a v závěru utkání to bylo vidět.  V první třetině jsme točili čtyři útoky, ale tato hra nám vůbec nejde a v dalších zápasech to nebudeme opakovat. Jsme rádi, že u kluků byla vidět touha po vítězství, a že jsem zápas dovedli do vítězného konce. Vimperk určitě předvedl kvalitní výkon a nás v rozhodujících momentech podržel David Novák. Ze všech mužstev krajské ligy jsme inkasovali nejméně branek, což je především vzhledem k velkému počtu vyloučených potěšující. Stále se ale potýkáme s proměňováním šancí, které si v průběhu zápasů vytvoříme. Dnes jsme utkání paradoxně rozhodli v podstatě při našem oslabení. Nyní nás čekají dva těžké zápasy s Českým Krumlovem a Veselím, a rádi bychom si do tabulky nějaké body připsali.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality