Hráči Tábora si z náročné bitvy v Příbrami přivezli bod, rozhodly až nájezdy

28.10.2021 00:06, autor: Pavel Šácha

Na konto táborských hokejistů přibyla po středečním utkání v Příbrami teprve třetí sezonní porážka, úplně s prázdnou se ale od Litavky nevrátili. Přestože se pro ně herně vyrovnaný duel nevyvíjel příznivě, nesložili zbraně a třetí trefou při hře bez brankáře dovedli zápas do prodloužení. Vítěze střetnutí nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých měli Středočeši více štěstí a uzmuli pro sebe druhý bod.

Hráči Tábora si z náročné bitvy v Příbrami přivezli bod, rozhodly až nájezdy

HC Baník Příbram - HC Tábor

4:3sn (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)

Středa, 27.10.2021 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Panna (Josefus, Kutlák), 15. Rohlík (Panna), 48. Tlačil (Káník), rozh. nájezd Tlačil - 28. Mazanec (Šulek, Radoš), 51. Hajič (Zayml), 60. Hasman (Černý, Hajič).

Rozhodčí: Šperl – Gregar, Hradil.   Vyloučení: 3:3 - navíc Jelínek a Káník (oba Příbram) neproměnili trestná střílení   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3   Diváci: 313

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) – Malý, Saňa, Hlaváček, Straka, Jelínek, Kutlák, Zdeněk – Kolouch, Káník, Kraus, Josefus, Rohlík, Pinkas, Tlačil, Panna, Sirotek, Seniov, Furch, Chlouba.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) – Kříž, Hajič, Černý,, Havelka, Mazanec, Radoš, Pařízek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál - Chocholoušek.


Na příbramském ledě se od úvodních minut odvíjela rušná hokejová partie, ve které sice hrála prim defenzíva, ale přesto se před oběma brankami dělo leccos zajímavého. Na počátku střetnutí byli domácí hokejisté pilnější ve střelbě, ale postupem času se i v této činnosti pomyslné jazýčky vah srovnaly. S vývojem zápasu zahýbala až druhá desetiminutovka úvodní části. V čase 12:11 nahodil příbramský Panna puk od modré čáry do skrumáže před Dvořákem a táborský gólman zaregistroval až v brance – 1:0. Jen o dvě minuty později stál tentýž hráč u druhé domácí branky, když pohotově zachytil ve vzduchu rozehrávku kohoutů a následně připravil palebnou pozici pro Rohlíka, jenž se trefil parádně k levé tyči – 2:0. Hosté z jihu Čech mohli najít odpověď na příbramskou ofenzívu ještě v závěru první periody, ale Škoda v početní převaze orazítkoval jen tyč Šorfovy branky.

Ve vyrovnaném duchu se nesl i start druhé části hry. O její první rušné okamžiky se postaralo mužstvo Baníku, které při své přesilovce sevřelo hosty v jejich třetině, ale ztroskotalo na pozorném a spolehlivém brankáři Dvořákovi. Svěží vítr zavála na táborskou střídačku polovina 28. minuty, kdy se Táborští nastěhovali do útočného pásma, Šulek našel zpoza branky na kruhu najetého Mazance, a ten překonal Šorfa perfektně umístěnou střelou k levé tyči – 2:1. Jen o minutu později se ocitl v další zajímavé příležitosti Dančišin, ale tentokrát si na příbramského brankáře nepřišel. A protože poté táborští hokejisté pohrdli přesilovou hrou a povedená rána Hasmana z 31. minuty rozezvučela tyč domácí svatyně, uhájil domácí celek těsný náskok až do zaznění sirény, která ukončila druhou třetinu.

V prvních deseti minutách třetí třetiny si fanoušci obou mužstev nemohli na nudu stěžovat. Rušné momenty otevřela příležitost Zaymla ze 43. minuty, ve které ale neměl na zakončení svého úniku dostatek klidu. V následné přesilovce Baníku se zjevil v obrovské šanci Tlačil, ale našel jen připraveného Dvořáka. O dvě minuty později musel zatáhnout táborský obránce Kříž za záchrannou brzdu při úniku Káníka a sudí Šperl nařídil trestné střílení, ale produktivní obránce Jelínek si na výtečně chytajícího Dvořáka nepřišel. Téměř vzápětí připravil táborský Havelka odvážným útočným výpadem tutovku pro Matušíka, jenž ale před Šorfem kotouč netrefil podle svých představ. Následně zafungovalo na sto procent známé rčení „nedáš – dostaneš“ – Káník se dravě protáhl mezi dvojicí obránců Tábora a střelec Tlačil už věděl, jak s koncovkou co nejlépe naložit – 3:1. Třetí gól Příbrami přišel v době, kdy se hosté poprvé v utkání viditelně nadechovali k náporu, a tak domácí příznivci věřili, že ostří jejich touhy po výsledkovém obratu definitivně otupí. To se však nestalo. V polovině 51. minuty totiž pronikla za Šorfova záda Hajičova pohotová střela od modré čáry a bylo to znovu jen o gól – 3:2. Euforie z kontaktní branky ovšem hosty k dalšímu ostrému direktu nenasměrovala a čas pro ně plynul o poznání rychleji. V čase 57:24 si táborští trenéři vzali oddechový čas a vsadili na hru v šesti bez brankáře. Tento krok nakonec dovedl družinu v bílých dresech k velké radosti. Pouhých osmatřicet vteřin před třetí sirénou prokázal ve skrumáži před Šorfem příkladnou pohotovost Hasman a rozhodl o tom, že se jeho tým nevrátí z horkého příbramského ledu s prázdnou – 3:3.

Tentýž táborský útočník se málem stal hrdinou i v následném prodloužení, kdy kolem levého mantinelu prosvištěl až před Šorfa, ten ale svůj tým podržel a blafák hostujícího střelce přečetl. Ještě blíže měl k rozhodnutí celého střetnutí Káník, jehož únik hasil faulem Havelka a rozhodčímu Šperlovi nezbývalo než podruhé zkřížit ruce nad hlavou. Už druhého trestního střílení Baníku se ujal sám postižený hráč, ale koncovku svého nájezdu pokazil. Zajímavé a dramatické utkání se tak zlomilo až do nájezdů.

Nevyzpytatelné rozuzlení nakonec učinilo šťastnějšími hráče domácího týmu. Ti díky Tlačilovi a Josefusovi dvakrát uspěli, a protože na Šorfa nenašel recept žádný z hostujících exekutorů, nastěhovala se dvoubodový výhra do příbramské šatny.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor:

„Věděli jsme, že nás v Příbrami čeká těžké utkání, což se potvrdilo. Jeho ráz určily už v první třetině dva góly, které jsme inkasovali ve dvou minutách. Poté se hra vyrovnala a v některých pasážích – hlavně pak za stavu 2:1 – jsme měli víc šancí na to, abychom se do zápasu vrátili už dřív. Místo toho jsme pak bohužel udělali zbytečnou chybu, po které nám soupeř znovu odskočil na rozdíl dvou gólů. Je velkým pozitivem, že kluci zápas nezabalili a dokázali ho ještě dotáhnout k vyrovnání. Výsledek 3:3 je podle mě asi spravedlivý. Nájezdy už jsou pak vabank a nám dnes nevyšly, i když v normální hrací době Tadeáš Dvořák chytil dvě trestná střílení. Příbram je s námi a Kobrou v té přední trojce a bod z jejího ledu, navíc po takovém průběhu, nakonec bereme.“  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality