I přes tragickou druhou třetinu zůstávají body doma

27.01.2013 14:02, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

7:5 (5:0, 0:3, 2:2)

Sobota, 26.1.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Šulčík (Kolomý), 3. Pechánek T. (Nedorost), 8. Matušík (Hájek), 10. Matušík (Havran) 16. Kellner (Heršálek), 50. Kanov (Černý, Seidl), 60. Kellner (Matušík) - 24. Kapička (Vařecha, Kedršt), 29. Kapička (Vařecha), 40. Kadeřábek (Červený), 46. Krátký (Tondr), 52. Tondr (Kedršt)

Rozhodčí: Pokorný - Polák, Matějček   Vyloučení: 8:8 navíc OT 10min Matušík (TA)   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5   Diváci: 785

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Kanov, Havran, Heršálek (A), Hlaveš, Liška - Kellner, Pechánek T., Nedorost - Seidl, Matušík (C), Hájek T. - Heřmánek, Kolomý, Šulčík

HC VLCI JABLONEC N/N.: Bouška (21. Krejbich) - Červený, Kadeřábek, Peřina, Lacek, Zeman, Abraham, Mulač, Bříška, Tondr, Vařecha, Kedršt, Kapička, Hloušek, Vašek, Hájek J., Krátký

Reportáž

Tábor měl do utkání raketový vstup. Od první vteřiny přitlačil hosty k brance a brzy otevřel skóre zápasu. Po pravém křídle se utrhl Roman Šulčík a trefil se přesně do šibenice – 1:0. Za dvacet vteřin bylo ještě veseleji. Individuální akci předvedl David Nedorost a předložil puk před prázdnou branku Tomáši Pechánkovi, který měl už snadnou pozici – 2:0. Do desáté minuty první třetiny se domácí trefili ještě dvakrát. Nejprve Jakub Matušík využil přesilovou hru vteřinu před jejím vypršením, když přehodil ležícího brankáře – 3:0. Poté ujížděl tentýž hráč úplně sám na brankáře Boušku a forhendovým blafákem mu nedal šanci – 4:0. Tábor i nadále pokračoval v tlaku a branka byla jen otázkou času. A stalo se tak v 16. minutě. Od modré čáry nahodil Heršálek, jehož rána byla několikrát tečována a propadla brankáři mezi betony – 5:0. Branka byla nakonec připsána Davidu Kellnerovi. Zbytek první třetiny byl ověnčen vyloučeními na obou stranách, ale červené světlo za brankou se již nerozsvítilo.

Do druhé třetiny se vstupovalo se změnou brankáře na straně hostí a také ve hře čtyři na čtyři. Tato část hry byla ve svém počátku velice neurovnaná a bez šancí na obou stranách hřiště. Z ničeho nic, tak udeřili hosté. Pěknou křížnou přihrávkou přes útočné pásmo našel Vařecha Kapičku a ten se střelou z první nemýlil – 5:1. Jablonec pak dostal další šanci ke vstřelení branky, měl totiž početní výhodu. V té nejdříve ujížděli do přečíslení domácí, to však nevyužili a o chvíli později propadli na vlastní modré čáře. Krásnou ranou z kruhu pro vhazování se prosadil znovu Kapička – 5:2. I Kohouti měli velkou šanci ke vstřelení branky. Hráli totiž čtyřminutovou početní výhodu, ale branku Vlků téměř neohrozili. A tak v přesilovce zaúřadovali hosté, to probíhala poslední minuta druhé třetiny. Kadeřábek nahodil od modré čáry a puk skončil až v brance, domácí brankář vůbec nic neviděl – 5:3.

Třetí část základní hrací začali Kohouti opět velmi špatně. Hned ve druhé minutě měli hosté další výhodu jednoho muže v poli. V ní měl dobrou příležitost Bříška, ale z brankoviště branku minul. Červené světlo se rozsvítilo až po početní výhodě. Z rohu kluziště nahazoval Tondr a od Krátkého se kotouč odrazil za Klestilova záda – 5:4. O minutu později fauloval Kadeřábek a výhoda hráče v poli byla na straně domácích. V té se Kohouti radovali z šesté vstřelené branky. Dlouho přesilovkovou kombinaci zakončil ranou do šibenice Jan Kanov – 6:4. Klid na hokejkách Tábora však vydržel pouhé dvě minuty. Domácí vyrobili chybu v obraně a sám na brankovišti zůstal Tondr, který nedal Klestilovi žádnou šanci – 6:5. Tento stav sliboval do závěrečných bojů velké drama. A tak se také stalo. Vlci byli velice blízko vyrovnání tři minuty před koncem zápasu. Do úniku dva na jednoho prchali Kapička s Vařechou, první jmenovaný dostal krásnou přihrávku a z voleje střílel do horní části branky. Tábor však zachránil vynikající Tomáš Klestil. Ten předvedl zákrok ala Dominik Hašek a vykopl puk z branky. Domácí si poté již s přehledem pohlídali vedení a ještě přidali gól do odkryté klece – 7:5.

Z jasného zápasu udělali domácí hokejisté zbytečné drama. Mohly za to především prolajdané dvě třetiny zápasu, ale i tak zůstávají tři body u Jordánu.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Po geniální první třetině přišly dvě naprosto, ale naprosto prolajdané dvě části hry. Každý si dělal, co chce. Nikdo si neplnil pokyny, všichni najednou útočili a mužstvo bylo naprosto nezvladatelné. Přesně tohle se nám stalo v Sokolově, kde nás to stálo tři body. Tady jsme to ještě nějakým způsobem zvládli, nebo to spíš zvládl Tomáš Klestil. Protože jeho zákrok tři minuty před koncem byl naprosto fantastický. Dá se říct, že jejich druhého brankáře (pozn. red. ročník 1996) jsme za dvě třetiny vůbec neprověřili. David Nedorost na konci zápasu nehrál, protože když se někdo opakovaně nepodřídí tomu, co má mužstvo hrát, tak hrát nebude. A to byl jeho případ. Pokud takhle budeme hrát v play-off, tak nemáme šanci uspět."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality