Jakub Matušík a výborný kolektivní výkon upevnili pozici na čele

01.12.2013 12:18, autor: Jiří Jelínek

HC Baník Sokolov - HC Tábor

2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Sobota, 30.11.2013 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 34. Vaněk (Grman, Hudák), 35. Dobřemysl - TS - 2. Matušík (Klíma, Hájek), 29. Matušík, 54. Kellner (Mařík, Kanov), 60. Matušík (Seidl)

Rozhodčí: Kostourek - Havelec, Baloušek   Vyloučení: 4:6 navíc 10min OT Klíma, Krätzer, OK Krätzer, TS Dobřemysl - proměněno   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:2, 2:2, 2:4   Diváci: 1465

HC BANÍK SOKOLOV: Habal (Švagr) - Parýzek, Rohan M., Tomeček, Ruprecht, Grman, Šik, Novák - Rohan T., Kverka, Vaněk, Švec, Boušek "A", Dobřemysl "C", Sýkora, Říha, Račanský, Kašpar, Hudák, Gombár

HC TÁBOR: Panec (Drachovský) - Havran (41. Kolomý), Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Krätzer, Kolomý (41. Mařík), Kellner - Hájek, Matušík "C", Seidl - Mařík (41. Pechánek T.), Sladký, Drda

Souhrn

Včerejší utkání začalo ve vynikajícím druholigovém tempu, které by mohla závidět i některá prvoligová střetnutí. Kohouti šli velice brzy do vedení  a poté přidali i druhou branku, ale domácí ještě ve druhé třetině stihli vyrovnat. Třetí třetina již přinesla jen dva zářezy na pažbě táborských střelců a Jihočeši si tak odváželi ze Sokolova veledůležité tři body.

Táborští hokejisté odstartovali klání velice dobře. Už ve druhé minutě vypálil od modré čáry Kanov a jeho ránu dorazil do odkryté klece Jakub Matušík – 0:1. Vzápětí čárový rozhodčí neodpískal icing a Říha se dostal k puku odraženému od mantinelu a jeho pumelice rozezvučela břevno. Po buly v útočné třetině pak bleskově vypálil Vaněk a Michael Panec měl plné ruce práce. Šanci měl i Martin Mařík, ten obkroužil branku a zasunoval puk k tyči, ale narazil jen na připraveného brankáře Habala. Následovala přesilová hra domácích a obrovská příležitost Václava Dobřemysla. Sokolovský kapitán střílel po přihrávce přes brankoviště, jenže minul naprosto prázdnou branku. Poslední minuta první periody se nesla ve znamení obrovských šancí Tábora. Nejprve přistrčil Jakub Krätzer puk mezi kruhy Davidu Kellnerovi a ten ve výborně pozici vyprášil betony domácího golmana. O pár vteřin později dával křížnou přihrávku přes brankoviště Matušík Seidlovi, ale ten na puk jen těsně nedosáhl.

Druhou část hry začal Baník v přesilové hře. Po jejím konci dostali domácí od rozhodčího další, ale ani s jednou nedokázali naložit dobře. Kohouti výborně bránili. A Sokolov nepouštěli do žádných vyložených šancí. A tak se z jednoho protiútoku radovali Táboráci. Jakub Matušík najel z pravé strany do brankoviště a vlastní vyražená střela se odrazila od jeho brusle do branky – 0:2. O minutu později mohl Baník korigovat. Jedovku z mezikruží ale vytáhl výborně chytající Michael Panec ramenem. Ve třiatřicáté minutě jeli dva na jednoho Matušík a Hájek. Druhému jmenovanému bohužel přeskočil při střele puk hokejku. A tak se červené světlo rozsvítilo na druhé straně. Michal Grman vybojoval puk v rohu kluziště, přihrál přes brankoviště a Dominik Vaněk neměl s poloodkrytou brankou potíže – 1:2. A za minutu bylo vyrovnáno, jelo se trestné střílení. To byl obránce Martin Havran hozen do vlastního brankoviště hráčem Sokolova a rozhodčí okamžitě pískal zalehnutí puku v brankovišti. Exekutor Václav Dobřemysl se s pukem nepáral a střelou nad lapačku nedal brankáři šanci – 2:2. V hlavním rozhodčím se zřejmě hnulo svědomí a Tábor hrál dvě přesilové hry. Největší šanci měl Tomáš Černý, jenže nedokázal usměrnit Hájkovo nabídku mezi tři tyče.

Krátce po začátku třetí třetiny uháněl sám na brankáře Martin Mařík. Ten byl jasně faulován a rozhodčí k údivu všech přítomných pouze vylučoval!! Přesilovka se kohoutům nepovedla, ale Sokolovu jakoby došly síly a nedokázal dostat Husity pod tlak. A tak začali zatápět hráči v modrém podporováni dvanáctkou svých věrných fanoušků. Přesně v polovině třetího dějství pelášil sám na brankáře znovu Mařík, ale pěkný zákrok lapačkou předvedl Habal. Šest minut před koncem už táborská střídačka vyskočila radostí. Martin Mařík našel David Kellnera a táborský ostrostřelec překonal brankáře Habala – 2:3. Oba celky si pak ještě vyzkoušely přesilovou hru, ale ani jeden tým se nedokázal prosadit. Navíc sokolovští v té vlastní zkoušeli power play a inkasovali z hole Jakuba Matušíka, který tak zkompletoval hattrick – 2:4.

Utkání řídil hlavní rozhodčí Michal Kostourek (Karlovy Vary), Bohuslav Maloušek (Karlovy Vary) a Michal Havelec (Sokolov). Nutno říci, že rozhodčí utkání absolutně nezvládli a nepískali jasné fauly domácích. Dle mého názoru takový celek jako Sokolov pomoc nepotřebuje a bylo to jen ke škodě vynikajícího utkání. Další velkou kaňkou na utkání je chování bývalého hráče Sokolova Jana Soukupa, který po skončení utkání slovně napadal hráče a realizační tým Tábora v prostoru u kabin. Na druhou stranu musím pochválit vynikající pořadatelskou službu, která se o táborské fanoušky starala jako o vlastní a zamezovala jakýmkoliv provokacím. 

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme ohromně šťastní, kluci podali vynikající kolektivní výkon a výborně bránili. Perfektně zachytal Míša Panec, klobouk dolů před kluky. Protože to, co zde dnes předvedl rozhodčí Kostourek to nemá obdoby, navíc to dnes nebyl jen on, ale i čároví rozhodčí. Do dnešního utkání nastoupil se sebezapřením Martin Havran a Ondřej Liška. Martin ráno nemohl zvednout operovanou ruku a hrál pod léky a před třetí třetinou musel odstoupit. Na beka jsme tak museli znovu přesunout Filipa Kolomého. Sokolov byl úplně jednoznačně nejlepším týmem, s jakým jsme se utkali. Pod návalem těchto skutečností jsme hrozně šťastní za tři body, musím před kluky smeknout.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality