Jakub Matušík odhalil své dávné hříchy. Shodí Tomáš Pařízek rád rukavice? Co prozradili další respondenti?

20.04.2021 12:09, autor: Pavel Šácha

Ve čtvrtém díle naší Zpovědnice adresovali fanoušci své dotazy další čtveřici hráčů A-mužstva, konkrétně Tomáši Pařízkovi, Martinu Havranovi, Jakubovi Matušíkovi a Janu Matiáškovi. Asi nejpikantnější dotazy dorazily na adresu centra Jakuba Matušíka, ale také ostatní odpovědi našich respondentů rozhodně stojí za přečtení.

Jakub Matušík odhalil své dávné hříchy. Shodí Tomáš Pařízek rád rukavice? Co prozradili další respondenti?


(Chuck Tábor)
Tomáš Pařízek: Proč jste se rozhodl být v Táboře a ne v Chance lize? Co se vám v Táboře nejvíce líbí a proč?
Sezonu před tím jsem právě v Chance lize strávil. Když jsem si to ale potom nějak dával dohromady, už mi to vůbec nedávalo smysl. Za svoji krátkou kariéru jsem se dost nacestoval, všechno bylo fajn a něco mi to určitě dalo. Pokračovat někde v Chance lize by pro mě ale bylo smysluplné někde blízko Českých Budějovic, což nikde momentálně není, anebo za lukrativních podmínek někde jinde. O ty jsem si ale popravdě tou sezonou před tím nijak zvlášť neřekl. Ani rozšiřování a úroveň Chance ligy tomu vůbec nenahrávaly. Tábor mě tedy oslovil a naplnil moje představy. Člověk je tu v ambiciózním týmu, kde se dobře trénuje, v kabině jsou kluci z regionu a panuje dobrá atmosféra jak v mužstvu, tak i při zápasech díky skvělým fanouškům. Věřím, že se Tábor o patro výš zase dostane.
Martin Havran: Chybí ti Marcel Dvořák, když jste oba z Milevska? A s kým se ti nejlíp hraje v obraně?
 Rozhodně mi chybí, protože jsme spolu prožili v Táboře hodně krásných sezon a společně tady trávili s hokejem hodně času. Co se týče oblíbeného spoluhráče, hodně jsme toho v Táboře odehráli s Tomášem Černým. To bylo super, protože jsme si vždycky dokázali vyhovět. Je škoda, že už teď nemá na hokej čas. Navíc to bylo docela vtipné, když nastupovala dvojice Černý – Havran.
Jan Matiášek: Proč jste se rozhodl pro Tábor a kdo vás sem přivedl? A jak se vám tady líbí?
 Hlavně proto, že tu byl už v předešlém ročníku skvělý tým plný zkušených hráčů i ambice postoupit do první ligy. První kontakt se odehrál tak, že se mi ozval pan Volena, jestli bych neměl zájem za Tábor hrát. Neváhal jsem a vřele jeho nabídku přijal. Líbí se mi tu moc. Je tady skvělé zázemí, dobrá parta kluků a jsem velmi rád její součástí.
Jakub Matušík: Ahoj, kterého hráče by sis k sobě přivedl z Havlíčkova Brodu, kdyby to tedy šlo? Kolik ještě sezon chceš hrát a třeba i v první lize za Tábor?
 Z Brodu bych si sem vzal Luboše Voříška a Honzu Milfaita. Hráli jsme spolu v útoku a byla to skvělá spolupráce. Navíc vím, že Vořech to bude číst, a kdybych ho sem nenapsal, tak mi pak bude volat, psát a tak dál, jestli jsem na něj nezapomněl. A taky bych rád přivedl Tomáše Ludvíka a Davida Michálka. Pivní bratři. To asi vysvětluje vše... :). Konec kariéry zatím neplánuju. Život bez hokeje si teď nedokážu představit, tak doufám, že třeba ještě aspoň sezonu nebo dvě přidám. Co se týče první ligy, na sto procent bych chtěl postoupit a zažít s tím spojenou euforii a oslavy. Prostě něco vyhrát. A jestli bych pak hrál první ligu, nevím. Myslím, že to už by měli hrát ti mladší. Uvídíme… 

(Roman Vobořil)
Martin Havran: Nechcete mít na dresu „céčko“?
 Nechci a nikdy mě to nelákalo. To by měl mít vždycky nějaký zkušený hráč a osobnost. Musí na to být i povaha. Radim Heřman by mi ho stejně loni nedal a dělal by mi pak naschvály. Navíc bych za to musel dát hodně do kasy.

(Jiří Bauer)
Čtyři otázky pro Jakuba Matušíka:
Údajně si párkrát "potrénoval" taktiku i v ČB U Švejka. Je to pravda?
 Čau Baui, Díky za dotazy na tělo. :). Je bohužel pravda, že ve svých mladých letech jsem jednou či dvakrát podlehl vábení spolužáků z gymnázia a zašel s nimi probrat taktiku do Švejka. Ale bylo to opravdu výjimečně…:)
Pamatuješ si, co jsi měl k snídani ráno před focením s áčkem HC ČB?
 To si pamatuju naprosto přesně. Bylo to podle všech dietologických příruček: klobásu.
Zaspal jsi někdy vyučování na střední škole?
 Ano, nejsem na to pyšný, ale párkrát se stalo, že jsem zaspal. Na mou obranu to bylo téměř vždy způsobené studiem do pozdních nočních hodin... :)
Kdo byl z tvého pohledu nejlepším spoluhráčem, se kterým jsi nastupoval?
 To je dost těžká otázka. Už jsem jich pár vystřídal a nebylo by fér někoho z nich vyloženě vypíchnout. A nerad bych na někoho zapomněl. Momentálně se snažím něco naučit Šuldu (Ondřeje Šulka) a Baryka (Jana Bártu), ale bohužel se to zatím mijí účinkem, protože mladá generace dnes vůbec neposlouchá. Bohužel.

(Karel Procházka)
Jakub Matušík: Ahoj Jakube, Jsi dlouhodobě jeden z nejlepších hráčů II. ligy, za mě nejlepší, proč jsi hrál tak málo vyšší soutěž?
 Ahoj, děkuju. Je tam asi víc důvodů. Možná jsem si za tím úplně tak nešel, a třeba jsem neměl trošku víc potřebného štěstíčka. Ale hlavně je za tím asi špatná zkušenost z dob, kdy jsme hráli v Táboře první ligu a nechodily nám výplaty. Kdykoliv poté, když přišla nějaká nabídka, tak už jsem měl rodinu a dobrou práci a nechtělo se mi jít do rizika.
Tomáš Pařízek: Jste velký obránce, líbí se vám důrazná hra a nebojíte se shodit rukavice, když je to potřeba?
 Důrazná hra se mi líbí, když je účelová a k něčemu vede. Jsem toho názoru, že je většinou lepší vzít puk a hrát s ním, než někoho narazit a kotouč jen honit. Myslím, že 
i hokej se posunul jiným směrem. Hráči jsou spíš rychlejší a mrštnější než nějací tvrďáci. Určitě jsou ale i momenty, kdy je důrazná hra potřeba a tým to nakopne. V životě jsem byl asi jen 
v jedné bitce a moc ran jsem nerozdal, takže to není úplně něco, co bych vyhledával. Spoluhráče bych se ale určitě zastal.
Jan Matiášek: Myslíte si, že se ještě můžete vrátit do Plzně, když se vám bude v Táboře dařit. A ještě se ptám, proč jste odešel z Klatov do stejné soutěže do Tábora?
 Byl bych určitě příjemně překvapený, kdyby tomu tak bylo, ale momentálně se soustředím na to, abych podával co nejlepší výkony v nadcházející sezoně a pomohl týmu k úspěchu tady v Táboře. Odejít z Klatov jsem se rozhodl hlavně kvůli tomu, jak skvělé jsou v Táboře podmínky, vysoké ambice, chuť vyhrávat a hrát hokej na nejvyšší úrovni.
Martin Havran: Jste hodně zkušený. Kde se vám ve druhé lize hraje nejlépe a taky kde nejhůř?
 Nejlepší je to samozřejmě na domácím stadionu, hlavně když můžou na zimák přijít naši fanoušci. Ti jsou totiž nejlepší ve druhé lize. Nejhůř se samozřejmě hraje tam, kde něco po……, ale to člověk dopředu nikdy neví. Špatně se hraje na Kobře. I kvůli té atmosféře. Ta tam byla nejlepší, jen když jsme je vyřadili a měli jsme tam svoje fanoušky.

(frantik88)
Jakub Matušík: Četl jsem v rozhovoru, proč jsi odešel do Brodu a zase pak šel zpátky. Když porovnáš oba kluby, který je lepší?
 Nebyl jsem tram zase tak dlouho, takže asi nemohu úplně přesně porovnávat. Ale myslím, že mají hodně věcí podobných. Jsou to regionální kluby, které se snaží hodně pracovat s vlastní mládeží. Podmínky, šatny, trenéři, to všechno je podle mě na vysoké úrovni. Pro Tábor myslím mluví, že je tu takové příjemnější prostředí pro hráče i diváky. Brod má zase velkou výhodu v tom, že jeho juniorka je v extralize a každý rok mu tam vypadne skoro pětka, která je schopná hrát druhou ligu. To v Táboře se vší úctou momentálně bohužel chybí.
Tomáš Pařízek: Jak se daří v podnikání, když je tahle doba, a jestli je to těžké, když hokej taky nejede?
 Doba samozřejmě podnikání vůbec nenahrává. Je to spíš o přežívání, což rozhodně není zábava. Naštěstí mám více aktivit a činností, které mě uživí i mimo něj. Provoz vinotéky momentálně vůbec nejede, nicméně plánuju se do toho znovu pustit hned, jak to půjde. Hodně mě to bavilo. Hokej mi samozřejmě chybí, a hlavně ta parta kluků, která v Táboře je.
Martin Havran: Nepřemlouvá tě brácha, aby ses vrátil do Milevska, a jestli tě to láká hrát doma, i když jenom kraj?
 Je fakt, že se brácha zmínil o tom, že by si se mnou chtěl zahrát, ale je těžké předpovídat, co v budoucnu bude. Byl by to fajn si zahrát s ním i s klukama, se kterými jsem tady vyrůstal, ale zatím jsem o tom nějak nepřemýšlel. 
Jan Matiášek: Co se ti líbí víc nebo míň v Táboře oproti Klatovům?
 Je těžké to takhle porovnávat a říct, co je lepší a co horší. Když bych ale měl něco vyzdvihnout, tak určitě návštěvnost v Táboře. Ta je v porovnání s Klatovy ohromná. Je skvělé hrát před zaplněnými tribunami a mít stadion na své straně, za což je třeba fanouškům poděkovat. Zatím jsem to tady zažil jako soupeř a teď se na to moc těším.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality