Je rozhodnuto, v úterý přijedou Klatovy

23.02.2014 12:50, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

8:3 (3:1, 2:2, 3:0)

Úterý, 25.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Matušík (Havran), 5. Seidl (Hájek, Kolomý), 7. Matušík, 25. Krätzer (Kanov), 30. Mrkvička (Kellner, Nedorost), 43. Havran (Nedorost), 57. Mařík (Matušík), 60. Mařík (Matušík) - 7. Vondryska (TS), 32. Pacanda (Topinka), 39. Zeman (Štelmach)

Rozhodčí: Vokřál, Mertl S. - Mertl J., Dančišin   Vyloučení: 11:9 navíc 10min OT Hájek (TAB), TS Vondryska (KLA) - proměnil, TS Mařík (TAB) - neproměnil   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 8:3   Diváci: 1182

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Kanov "A", Hájek A., Heršálek "A", Klíma, Havran, Liška - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek, Kolomý, Seidl - Sladký, Pechánek R.

HC KLATOVY: Štelmach (Pravda) - Martinec, Zeman, Hucl, Blumentrit, Pouska, Růžička - Kodýtek, Vraný, Pacanda, Topinka "A", Bernad, Bastl, Němec, Vondryska, Pitel, Čuban "C"

Souhrn

Ve včerejším utkání se rozhodlo o soupeři táborských hokejistů pro první kolo play-off, ale hezky popořádku. Hned v první minutě šli domácí do oslabení, ale měli v něm hned několik šancí. Mařík hledal pasem přes brankoviště Matušíka, toho však dobře vychytal Jelínek. Vhazovala se tedy bule a kohouti pokračovali v dalším náporu. Táborského kapitána vychytal opět jablonecký brankář, ale puk se znovu vrátil k Matušíkovi, ten našel zadovkou mezi kruhy Maříka, který zavěsil pod horní tyč – 1:0. Přesilovka hostům tedy vůbec nevyšla, ale hned vzápětí měli možnost k nápravě. Jenže v oslabení opět pláchl Mařík, roztáhl si brankáře, ale ten dokázal vytasit svůj beton na poslední chvíli. Příležitost pak měl i Jablonec, Šulc střílel z levého kruhu jeho střelu vyrazil Tomáš Klestil, který si dokázal poradit i s Tondrovo dorážkou. Potom přišlo hluché období, hra byla nepřesná a bez větších příležitostí. To se změnilo až v patnácté minutě, Mrkvička krásně uvolnil Nedorosta, ten ale pro hákování nemohl zakončit do odkryté klece. V poslední minutě si role prohodili, ale Mrkvička ranou z první Jelínka nepropálil.

Krátce po zahájení druhé periody šli Vlci znovu do přesilové hry, tentokráte s ní nakládali lépe. Největší možnost nevyužil sjíždějící Čechura od modré čáry, cestu puku do branky zastavil Klestilův beton. Při hře pět na pět se Táboráci prosadili podruhé v utkání. Michal Klíma našel lobem přes střední pásmo Seidla a ten se v samostatném úniku nemýlil – 2:0. Za čtyři minuty vybojoval v rohu útočného pásma Jakub Mulač, poslal jej na kruhy osamocenému Hricovi, kterému sice střela sjela, ale díky tomu zapadla přesně mezi betony domácího brankáře – 2:1. Po polovině utkání přišla na scénu hitparáda spálených táborských šancí. Jakub Krätzer prokličkoval po levém křídle, ale tváří v tvář brankář backhandem přestřelil. Pak si Tomáš Hájek zachytil přihrávku vzduchem zpoza branky rukou, ale netrefil odkrytou branku. Na řadu přišla přesilovka pět na tři a to už se kohouti nemýlili. Střelou přes obránce se prosadil Filip Kolomý – 3:1. V probíhajících posledních vteřinách druhé třetiny vyhrál Matušík buly v útočné třetině, k puku se dostal Krätzer, vrátil puk zpět táborskému ostrostřelci, ten zavyšíval hokejkou a našel Martina Maříka před prázdnou hostující klecí – 4:1.

Do třetí třetiny stáhl táborský lodivod ze hry Matušíkovu lajnu a do hry přišla trojice Pechánek, Kratochvíl a Sladký. Ti se prosadili velice záhy. Na pravém křídle nakopl své motory Radek Pechánek, protáhl se podél mantinelu až před brankáře a zakončil mezi betony – 5:1. Za minutu jel sám na brankáře Bříška, byl faulován a celou situaci si mohl zopakovat. Tomáš Klestil se však nenechal rozhodit a jabloneckého útočníka vychytal. Vlci si potom mohli vyzkoušet dvě přesilovky proti třem táborským hráčům, tu první se jim podařilo využít. Tomáš Mrkvička udělal dva kroky od modré čáry a střelou přes bránícího hráče snížil – 5:2. O chvíli později si už Klestil poradil a navrch přidal parádní semafor. Čtyři minuty před koncem zápasu se prokličkoval útočnou třetinou Kellner, ale nakonec byl faulován a jel další trestné střílení. Udělal brankáři forehandový blafák, ale trefil jen spojnici břevna a tyče. Snad největší příležitost poté spálil Filip Kolomý, ten dostal přihrávku před úplně odkrytou branku od Seidla, ale minul. V posledních minutách měl ještě šanci Heršálek, ale branku minul.

Kohouti tak nenechali nikoho nepochybách, vrátili se na druhé místo tabulky a už v úterý v prvním kole play-off přivítají západočeské Klatovy. 

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Do utkání jsme nakonec nasadili i čtvrtou lajnu, která si myslím, odehrála velice dobrou třetinu. Snažili se a šli do toho. Jablonec hrál velice nečistě, neustále nás hákovali a rozhodčí jim to nechával. Na druhé straně pak přihrávali všechny souboje a neustále se váleli po ledě. Naštěstí to máme za sebou, ale myslel jsem, že budeme hrát trošku líp. Věřím, že myšlenkami jsme už byli v play-off. Byli jsme nedůrazní v soubojích, ledabyle jsme přistupovali i k šancím. Co se týče play-off, tak si nechceme vybírat soupeře. Ale byla tam varianta Hradec nebo Klatovy a já jsem za ně snad i radši. Věřím, že jsme poučeni z posledního zápasu s nimi a podle toho k tomu přistoupíme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality