Je to tady! Táborští hráči rukují do úvodní sezonní bitvy proti Havlíčkovu Brodu

22.09.2020 23:59, autor: Pavel Šácha

Ve středu od 18 hodin překročí mužstvo HC Tábor práh nového ročníku druhé hokejové ligy. O lákavou první porci mistrovských bodů si to rozdají s tradičním soupeřem z Havlíčkova Brodu. Pro oba protivníky to bude vinou odložených střetnutí prvního kola první ligové vystoupení.

Je to tady! Táborští hráči rukují do úvodní sezonní bitvy proti Havlíčkovu Brodu


O podmínkách, nutných opatřeních i plánech pro novou sezonu vypovídala předchozí zpráva adresovaná vedením klubu. Podívejme se nyní na sportovní zákulisí očekávaného premiérového zápasu.

Oba soupeři už se spolu dvakrát potkali v přípravě na sezonu a odnesli si z této konfrontace rovnocennou bilanci. Na úvod letního zápasového programu si táborský tým přivezl z Kotliny porážku 3:5, o dva týdny později ji ale brodskému soupeři splatil i s úroky a před zraky domácích diváků zvítězil 5:0. Jakkoliv oba duely posloužily trenérům jako vítaný pracovní materiál, pro středeční ostrý střet nemají v podstatě žádný význam.

Sonda do tábora soupeře

Celek z havlíčkobrodské Kotliny prošel před aktuální sezonou výraznou přestavbou.
Ta mu na jedné straně uzmula nezanedbatelnou porci zkušeností, ale na druhé straně
ho vyzbrojila mladickou dravostí a vtiskla Bruslařům novou motivaci. Současnou partu
z Brodu má nově pod palcem zkušený kouč Michal Konečný, který už ve druhé lize trénoval například Břeclav, Žďár nad Sázavou či Hodonín.

Přestože hosté poskládali z velké části nové a mladší mužstvo, osobnosti mu rozhodně nechybí. V brance budou spoléhat především na talentovaného jihlavského mladíka Ondřeje Chaloupka. V defenzívě by měl nést prapor zkušenosti a spolehlivosti hlavně Michal Kliment. A útočná síla Havlíčkova Brodu, ta při pohledu na soupisku ani s odchodem několika dosavadních opor pranic neztratila na kvalitě. K jejím lídrům budou patřit především dva extáborští útočníci: čtyřicátník Aleš Padělek a „věčný mladík“ Luboš Voříšek, jenž byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Bruslařů. Na soupisce navíc stále figuruje i brodská ikona Miroslav Třetina. Pozor si musejí druholigoví soupeři Havlíčkova Brodu dávat také na jindřichohradeckého šikulu Davida Košťála, velmi talentovaného centra Richarda Cachnína a třeba i exhodonínského novice Tomáše Mlynáře. Podle slov trenér Konečného má být ale nejčinnější zbraní jeho družiny týmový projev a maximální nasazení všech jejích členů.

Z domácí šatny

Totéž samozřejmě vyžaduje od svých oveček také táborský lodivod Arpád Györi. Osm odehraných přípravných utkání mu napovědělo v tvorbě konečného kádru i sestavy pro zahajovací duel. Nechybí v ní samozřejmě nové letní posily, zatímco někteří jiní hráči zůstávají na čekané. V plánech pro středeční zápas prozatím nefiguruje ani zkušený rekonvalescent Radek Seidl, byť už stejně jako další nedávno zdravotně „načatí“ hráči trénuje.

Také táborské mužstvo bude spoléhat na své lídry. Kapitánem týmu bude i nadále Radim Heřman, Kamila Černého v roli jeho asistenta nově doplní nejzkušenější člen současného kádru Jihočechů Vladimír Škoda. To ovšem není jediná novinka, na kterou se mohou diváci ve středu těšit.  

Táborští hokejisté každopádně věří, že vyrukují na soupeře i se svou suverénně nejúdernější zbraní: podporou skvělých táborských fanoušků. Pomohou jim vyválčit důležité první body?  

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality