Jen kousek chyběl do pověstné desítky!

03.10.2013 10:27, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

9:2 (4:0, 1:0, 4:2)

Středa, 2.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Mařík (Havran), 5. Kellner (Krätzer), 9. Kolomý (Mařík), 11. Sladký (Klíma, Kanov), 28. Kellner (Heršálek), 46. Hájek (Kolomý, Seidl), 51. Seidl (Kanov), 53. Hájek (Sladký), 55. Kellner (Heršálek, Krätzer) - 43. Hlusička (Bílek, Záleský), 52. Vyšín (Tomáš, Pípal)

Rozhodčí: Battěk - Žemlička, Nepomucký   Vyloučení: 13:13 navíc 10min OT Klíma (TA)   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 9:2   Diváci: 554

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov "A", Heršálek "C", Klíma, Liška - Krätzer, Kolomý, Kellner - Hájek, Sladký, Seidl - Mařík, Pechánek R., Šimák

HC ŘISUTY: Knap (55. Štěpánek) - Kašák "A", Slánský, Sedláček, Babický, Bílek, David, Tomáš - Kos "A", Landa, Náprstek - Vlček, Kraus "C", Záleský - Krpata, Hlusička, Vodička - Pípal, Vyšín, Butor, Véber

Souhrn

Včerejší utkání proti týmu HC Řisuty začalo velice zajímavě. Již po patnácti vteřinách předvedli kohouti signál „se střídačkou“, díky tomu dostal přihrávku za obranu Martin Mařík a tváří v tvář brankáři Knapovi se nemýlil – 1:0. Následovala přesilová hra hostů a po ní další branka Tábora. Jakub Krätzer našel přihrávkou zpoza branky Davida Kellnera a ten vymetl pavučiny za brankářem Knapem – 2:0. Během pár vteřin přišla další početní výhoda hostů a tentokráte se prosadili kohouti již v oslabení. Martin Mařík vybojoval puk v útočné třetině, obkroužil branku a předložil jej zcela volnému Filipu Kolomému a ten trefil další horní roh branky – 3:0. Vzápětí dostali Řisuty další přesilovku, již třetí v utkání, ale znovu ji dobře bránící kohouti přežili. Často se vylučovalo a v jedenácté minutě měli první výhodu jednoho muže v poli i domácí. A naložili s ní dobře. Jan Kanov vyslal dělovku od modré čáry a vyražený puk uklidil za záda Lukáše Knapa Jan Sladký – 4:0. Do konce první periody zbývalo osm minut a vedení kohoutů bylo více než nadějné. Ve zbytku třetiny se stala jen jedna obrovská šance hostí. Matěj Kos pelášil sám na Michaela Pance, ale táborský brankář jeho střelu vyrazil ramenem.

Pan rozhodčí Battěk byl v utkání velice přísný a Tábor začínal druhou třetinu ve třech. Oslabení ubránili kohouti statečně a dobře. Přesilovky byly i na straně Tábora, ale ani domácí dvojnásobnou výhodu nevyužili. Při hře ve čtyřech propadl puk za obranu buldoků, ujal se jej Tomáš Hájek, otočkou poslal puk na volného Radka Seidla, ten poslal pěknou střelu do horního rohu branky, ale tam se vyznamenal Lukáš Knap. O dvě minuty později už to bylo 5:0. V přesilovce čtyři na tři vytvořili táborští hokejisté obrovský závar na brankovišti a zdálo se, že puk skončil v brance, ale hrálo se dál. Při dalším přerušení však hlavní rozhodčí celou situaci konzultoval s rozhodčím brankovým a gól nakonec přiznal Davidu Kellnerovi – 5:0. V závěru třetiny měli šanci i hosté, přečíslení dva na jednoho řešil Kos přihrávkou na Landu, jehož střelu vyrazil výborně chytající Michael Panec maskou.

Začátek třetiny zastihl Řisuty v lepší formě. Již klasickou početní výhodu pěti proti čtyřem využil střelou na vzdálenější tyč Hlusička – 5:1. Jenže Řisuty faulovaly a kohouti další nabídnutou šancí nepohrdli. Filip Kolomý poslal křížnou přihrávku na Tomáše Hájka a ten střelou z první propasíroval puk mezi Knapovými betony – 6:1. Krásnou akci v polovině periody předvedl Radek Pechánek, ten projel celé kluziště s pukem na holi, prostřelil brankáře Knapa, ale šourající se puk do branky, na poslední chvíli zastavila středočeská obrana. Jenže kohouty to nemuselo mrzet. Úchvatnou kombinaci pak předvedl Jan Kanov, ten již stál tváří v tvář brankáři, naznačil střelu a poslal naprosto nečitelnou přihrávku před prázdnou branku Radku Seidlovi, to nešlo nedat – 7:1. Za dvacet vteřin bylo sníženo. Jan Vyšín, dostal přihrávku do plné jízdy, udělal blafák a zasunoval puk do prázdné branky – 7:2. Ale Jihočeši byli při chuti. Jan Sladký byl sám před brankářem, celou akci ještě vyšperkoval zadovkou na Tomáše Hájka a ten propálil Knapa další ranou mezi betony – 8:2. Hráči Řisut již nepříznivý stav příliš neunášeli a zbytečně faulovali, což nabídlo kohoutům další přesilovku čtyř proti třem. David Kellner tak mohl v klidu zkompletovat hattrick, když dorazil do branky Heršálkovu bombu od modré čáry – 9:2. Diváci si pak přáli kýženou desítku, ale pověstná třešnička na dortu nakonec nepřišla.

Kohouti včera předvedli velice kvalitní výkon, podpořený skvělým Michaelem Pancem a spolehlivou obranou. Dobrou zprávou je, že se prosadily všechny útočné formace, přestože kohoutům stále chybí trojice Matušík, Nedorost, Mrkvička.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsem naprosto spokojen, navázali jsme na dobrý výkon ze Žďáru nad Sázavou. Hráli jsme výborně zezadu, Míša Panec chytal výborně, hráli jsme dobře dopředu, dali jsme krásné branky, využili jsme přesilovky, spoustu jsme jich ubránili, není moc co vytknout. Jediné co mě mrzí, bylo hodně vyloučení, ale nutno říct, že všechna ta vyloučení byla a hlavní rozhodčí pískal výborně, kéž by takhle pískali pořád. Dá se říct, že akce Řisut jsme zastavovali už ve středním pásmu a proti nim to má svou váhu, protože to je dobré mužstvo. Martin Havran ještě není úplně fit, ale chtěli jsme, aby tenhle zápas hrál, protože jsme předpokládali, že nebudou hrát kontaktní hokej, ale opak byl pravdou. S výhrou 9:2 jsme moc spokojení.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality