K Jordánu v sobotu míří Moravské Budějovice, Táborští mají Žihadlům rozhodně co vracet

03.10.2014 21:03, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor se v týdnu usilovně připravovalo na své čtvrté vystoupení v novém ročníku druhé hokejové ligy. Hrát se bude v sobotu od 18 hodin a na táborský zimní stadion k němu zavítají Žihadla z Moravských Budějovic.

K Jordánu v sobotu míří Moravské Budějovice, Táborští mají Žihadlům rozhodně co vracet

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Sobota, 4.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Boháč, 27. Havran (Krätzer, Mrkvička), 39. Zayml (Krätzer, Barbora), 57. Mařík (Boháč, Matušík) - 36. Matějka (Vantuch)

Rozhodčí: Mertl - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 7:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 986

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Boháč, Matušík, Mařík - Krätzer, Zayml, Barbora.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Máj - Jakeš, Sobotka, Sechovec, Randa, Latner, Vlaším - Vantuch, Dostál, Matějka,Barták, Pelikán, Lupač, Gottlieb, Horký, Telesz.

 Hosté z jihu Moravy se v minulém týdnu dočkali své první výhry v soutěži, když na domácím ledě udolali Klášterec nad Ohří 4:2. K prvnímu bodovému zisku jim stačilo zdvojnásobit počet vstřelených branek v jednom zápase, protože v těch předchozích prohráli v Bílině i ve Žďáru nad Sázavou shodně 2:5. Tato bilance je prozatím ukotvila na 12. příčce tabulky.

 Kádr budějovického týmu patří k těm mladším v soutěži, ovšem figuruje v něm i několik zkušených harcovníků. Žluto-černý dres obléká od nové sezony také jedna výrazná osobnost. Osmatřicetiletý obránce Tomáš Jakeš patřil k pevným pilířům defenzívy tehdy neporazitelné vsetínské jízdy a získal s týmem z Valašska tři extraligové tituly. Toto angažmá ho na čtyři utkání vyneslo i do národního týmu. V nejvyšší soutěži válel také v barvách Dukly Jihlava, Znojma, Opavy a Českých Budějovic. Zahrál si ve slovenské extralize, německém Wolfsburgu, norském Lillehammeru a na posledních devět sezon se zabydlel v Polsku, kde se radoval z dalšího titulu.

 Pro táborské hokejisty nejsou Moravské Budějovice zrovna oblíbeným soupeřem. S tímto houževnatým týmem si v minulé sezoně nedokázali poradit. Nejprve prohráli na jeho ledě 3:4, v odvetě pokazili slavnostní ráz předvánočního střetnutí porážkou 1:3. Do sobotního duelu si tak ponesou jasnou motivací a touhu po odplatě za tyto výsledky.

 V plánech domácích trenérů chybí jméno obránce Lukáše Kříže, který vinou nemoci nedohrál už duel v Kolíně. V týdnu dostal antibiotika a jeho léčba ještě nějaký ten den potrvá. S nemocí ulehl po minulém zápase také útočník Jakub Krätzer, ten se však ve čtvrtek na led vrátil. Potěšitelnou zprávou pro táborské fanoušky je, že v plném tréninku už je tak obránce Jan Kanov, jenž musel po zranění v přípravě úvod sezony vynechat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality