K Jordánu ve středu přiletí stále silnější čínský Zlatý drak. Naposledy...

03.12.2019 03:36, autor: Pavel Šácha

Zápas, ve kterém lze jen ztratit… Přesně tak vnímají všichni účastníci druholigové Střed konfrontaci s týmem China Golden Dragon. Při vší úctě k cizokrajnému soupeři je k tomu dosavadní vystoupení čínského hosta ve třetí nejvyšší soutěži plně opravňuje. Na druhé straně se ale za druholigovým horizontem tu a tam objeví velký vykřičník varující před podceněním zlepšujícího se Zlatého draka. A právě tímto směrem nyní musejí hledět táborští hokejisté, kteří si to rozdají s asijským soupeřem už ve středu od 18 hodin na domácím ledě.

K Jordánu ve středu přiletí stále silnější čínský Zlatý drak. Naposledy...


Vizitka China Golden Dragon

Protivník z daleké země má před sebou už jen necelé dva měsíce svého působení na české druholigové scéně. Z dosavadních čtyřiadvaceti odehraných utkání vyškrábl soubor vedený českými internacionály Jiřím Šejbou a Josefem Zajícem jediný bod za prohru po prodloužení
na píseckém ledě (4:5). Dosáhl na ni senzačně v době, kdy od ostatních protivníků fasoval jeden gólový příděl za druhým. Od té doby už si čínská družina s několika českými pomocníky v sestavě na bodový zisk nesáhla.

Ale pozor! Výsledky a výkony dračí letky se stále výrazněji přibližují možnému překvapení. V úvodních deseti zápasech soutěže sice získala onen zmiňovaný jediný bod, ale na druhé straně ji „zdobilo“ skóre 14:110. V zatím posledních deseti střetnutích čínský celek dokázal stlačit brankový poměr na podstatně přívětivější údaj 25:77. Právě v tomto časovém úseku prohráli hokejisté z kladenského azylu dva zápasy o jediný gól. Po porážce 3:4 s Pískem Golden Dragon pořádně vystrašil aktuálně vedoucí Příbram; minutu před koncem zápasu snížil na 4:5 a následně se Středočeši ocitli ve třech proti pěti, a později i proti šesti. Těsnou výhru sice nakonec uhájili, ale jejich úlevné vydechnutí dolétlo do kabin všech ostatních účastníků soutěže.

Dominantní roli hrají v červeno-žlutých barvách útočníci Michal Kučera a Mingju Zheng. Český forvard s prozatím nejlepším čínským útočníkem stihli shodně nastřílet 13 branek a přidali k tomu 2 asistence. Za zmínku stojí i bilance kapitána China Golden Dragon Xudonga Xianga, jenž posbíral 6 branek a 8 gólových přihrávek. Ve velmi dobrém světle se navzdory četným inkasovaným brankám umějí ukázat i brankáři čínského výběru.

Dosavadní vzájemné zápasy

Táborské mužstvo se s exotickým protivníkem stihli potkat už čtyřikrát. V zahajovacím sezónním střetnutí ho ve Slaném porazili 7:0. Domácí „čínský“ dvojzápas v první půli října otevřeli nesmlouvavou výhrou 16:0, aby se jen o tři dny později spokojili s podstatně milosrdnějším triumfem v poměru 7:1.
V tu chvíli ještě netušili, že se čtvrtým vzájemným utkáním vysloveně protrápí a ještě ve 47. minutě bude stav zápasu nerozhodný 3:3. Koncovku duelu nakonec kohouti přece jen zvládli a vítězství 7:3 nakonec sklouzlo do kategorie hladkých.

Z táborské šatny

Na ošidnou cestu za „povinným“ tříbodovým ziskem se Táborští nevydávají v ideální dobu. Za sebou mají hořce ztracený domácí zápas s Kolínem a před sebou utkání na ledě prvního týmu tabulky v Příbrami. Ve středu tak políčí na několik kořistí najednou – potřebné vítězství, reparát v očích svých fandů a posílení sebedůvěry před zmíněným sobotním vystoupením u lídra skupiny Střed.

Žádné čerstvé zdravotní strasti prozatím nejsou z tábora kohoutů hlášené. Útočník Lukáš Prášek, jenž sobotní souboj s Kolínem po souboji u mantinelu nedohrál. Do přípravy na ledě se vrátil i obránce Marcel Dvořák a brusle už měl znovu na nohou také útočník Jan Trummer. Každopádně se dá předpokládat, že se do jednotlivých formací promítnou trenéry naplánované změny. A jak se ujmou, to naznačí právě středeční zápas. Poslední, ve kterém mohou hokejoví fanoušci u Jordánu sledovat v akci tým China Golden Dragon.                                            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality