Kanonádu Tábora dovršil Šulčík

17.02.2013 10:04, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Baník Sokolov

10:3 (5:0, 2:1, 3:2)

Sobota, 16.2.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Mrkvička (Seidl), 2. Šulčík (Matušík), 6. Kolomý (Matušík), 17. Mrkvička (Kolomý), 20. Kolomý (Matušík, Heršálek), 25. Pechánek R. (Hájek), 27. Matušík (Kolomý), 45. Hájek (Šulčík), 49. Šulčík (Černý), 59. Šulčík (Černý, Hájek) - 40. Boušek (Kašpar), 51. Říha (Kašpar, Jakubal), 52. Boušek (Bauer)

Rozhodčí: Battěk - Hrubec, Slavík   Vyloučení: 11:11 navíc 5+OK Hlaveš (TA), Soukup (SO), 10 min OT Kocek (SO)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 7:0, 7:1, 9:1, 9:3, 10:3   Diváci: 882

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Hlaveš, Heršálek (A), Kanov, Černý, Liška, Havran - Seidl, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík (C), Kolomý - Hájek, Kratochvíl, Pechánek T., Pechánek R., Heřmánek, od 41. Perník

HC BANÍK SOKOLOV: Hruška (Francisko) - Štrach, Kocek, Hartman, Zmeškal, Novák, Urbančok - Boušek, Vrtek, Pražák, Soukup (A), Bauer, Dobřemysl (C), Říha, Jakubal, Kašpar (A), Závorka

Souhrn

Táborští hokejisté šli do zápasu v pozměněné sestavě, do první lajny se přesunul Radek Seidl, do druhé Roman Šulčík a Filip Kolomý. Že to bude mistrovský tah, se ukazovalo hned od prvních minut. Do třetí třetiny tak již mohl nechat Tomáš Matušík odpočívat svého syna Jakuba a Vojtěcha Mrkvičku. I přesto Kohouti dotáhli výsledek zápasu až na pověstnou desítku.

Doslova raketový start měli táborští hokejisté, hned v první minutě se hrnuli do protiútoku dna dva na jednoho. Vše však zkazili špatnou přihrávkou. Domácím to nemuselo vadit, z následného tlaku se prosadil Vojtěch Mrkvička, který dostal pěknou přihrávku na brankoviště – 1:0. Hosté byli jako opaření a brzy inkasovali po druhé. Středem hřiště projel Šulčík a backhandem zakončil mezi brankářovy betony – 2:0. Následovala přesilová hra Sokolova, v té však hosté Tomáše Klestila neohrozili. Přišel tak zasloužený trest, obrovský kolotoč roztočila trojice Kolomý, Šulčík, Matušík. Z něhož vzešla přihrávka zpoza branky na kruh, odkud se neomylně trefil Filip Kolomý – 3:0. I Tábor dostal výhodu přesilové hry, ve které si sice vytvořil tlak, ale bez kýženého efektu. Po přesilovce poslal pěknou přihrávku Matušík za obranu hostů na najetého Šulčíka, který zakončením mezi betony Hrušku nepřekonal. O chvíli později byl sám před brankářem Seidl, Hruška ale předvedl vynikající zákrok betonem. Další výhodu muže v poli měl Sokolov, největší odhrožení branky přišlo od Petra Štracha, jehož střelu od modré v pohodě pokryl Klestil. Úřadovali tak opět Kohouti, hvězda posledních měsíců Filip Kolomý zavezl puk do útočné třetiny, jeho snažení zbrzdil jeden z obránců. Kolomý však stihl puk přistrčit volnému Mrkvičkovi a ten střelou nad vyrážečku vstřelil svůj druhý gól v zápase – 4:0. Do konce třetiny stihli domácí vstřelit ještě jeden gól, přesilovou hru pěti proti třem využil agilní Kolomý, jenž zužitkoval Matušíkovu přihrávku před prázdnou branku – 5:0.

Druhá část opět začala ve strhujícím tempu. První, obrovskou šanci měli Baníkovci. Do samostatného úniku se mohl řítit Vrtek, puk před ním odpálil Tomáš Klestil, nicméně přímo na jeho hůl. Vrtek však trestuhodně netrefil odkrytou klec. Znovu tak trestali domácí. Při hře čtyři na čtyři jel od vlastní modré čáry sám Radek Pechánek a počínal si zkušeně. Roztáhl si brankáře a poslal puk mezi betony do branky – 6:0. V době, kdy domácí hráli o jednoho muže v poli oslabeni, vstřelili další branku. V jízdě si píchl puk okolo obránce Jakub Matušík a šinul se sám na branku. Hýbnul rameny a střelou k tyči nedal Hruškovi šanci – 7:0. Následovala čtyřminutová početní výhoda Sokolova, ale hostujícího hokejisté ani jedinkrát neohrozili Tomáše Klestila v domácí brance.  Síť se rozvlnila až v poslední minutě druhé části. Přihrávku za obranu dostal Boušek a střelou nad beton překonal Klestila – 7:1.

I třetí třetinu začali domácí lépe. Ihned v první minutě nastřelil David Kellner tyčku Hruškovy branky. Vzápětí uháněla dvojice Radek Pechánek, Seidl do úniku dva na jednoho, druhého jmenovaného však zastavil beton. Následovala další tyč, průnik středem hřiště zakončil Šulčík ranou na levou část brankové konstrukce. Okamžitě přišla bule v útočné třetině, tu vyhrál Šulčík na Hájka, který z otočky trefil horní roh branky – 8:1. V další šanci se pak ocitl Vrtek, jenž byl sám před Klestilem, na kterého si ale nepřišel. Před polovinou třetí třetiny předvedl hokejovou parádu Tomáš Černý, ten vyslal přihrávku z obranného pásma až na útočnou modrou čáru, kde ji převzal Roman Šulčík a uháněl sám na Hrušku. Šulčík potáhl puk kolem brankoviště a zasunul jej do odkryté klece – 9:1. Po deváté brance domácích přišli ke slovu i hosté. V oslabení propadli u mantinelu domácí obránci a Říha se tváří v tvář Klestilovi nemýlil – 9:2. Uběhla pouze minuta hry a Baník se radoval po třetí. Bouškovo nahození od levého mantinelu překvapilo všechny a skončilo až v brance – 9:3. Zbytek utkání byl doprovázen řadou vyloučení na obou stranách, zejména proto, že hosté neunášeli průběh utkání. Jubilejní desátou branku Tábora vstřelil třígólový Roman Šulčík. Při hře čtyři na čtyři se trefil neomylně do šibenice z puntíku pro vhazování – 10:1. Závěr utkání provázely další postrkovačky, branka však již nepadla.

Ohlasy z tábosrké kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Máme radost z toho, že se nám povedlo napravit ty dvě předešlé prohry. Vlastně to byly první dvě prohry v řadě v této sezoně. Hlavně nás mrzeli fámy, které vznikly po zápase v Milevsku, bylo to pro nás hrozně nepříjemné. Z dnešního zápasu jsme měli trošku obavy, protože Sokolov v minulém kole porazil Děčín, takže máme vážně radost. A abych byl upřímný, mám hlavně radost, že se nikdo nezranil, což je skoro zázrak po hře Sokolova. Mrkvičku jsem stahoval do třetí třetiny hlavně kvůli možnosti zranění. Příjemně mě potěšili kluci ve třetí třetině, i ti co pravidelně nehrají, že se snažili být v pohybu, měli krásné akce. Jen je malinko škoda, že nedali ještě víc branek. Změna sestavy do dnešního zápasu přišla z prostého důvodu. Tým potřeboval impuls po dvou prohraných zápasech. Složení se celou sezonu prakticky neměnilo, pouze kvůli zraněním. A zdá se, že to povedlo. Nicméně počítám s tím, že to za dva, tři zápasy zase vrátíme zpátky. Protože kluci mají naučené určité mechanismy z celé sezony. Důležitý je taky fakt, že se dvakrát trefil Vojta Mrkvička a snad mu to tam začne zase padat.

Útočník Roman Šulčík

Dneska jsi dal tři branky, je to možná trošku zadosti učinění. Na branky se hodně nadřeš, často jsi měl i smůlu.

Zaplať pán bůh, že mi to tam konečně začalo padat. Ale důležitější je, že jsme se vrátili do nějaké dobré formy a nenavázali jsme na výkony z Klatov a Milevska. Vyhráli jsme a zase se trochu vrátíme do pohody.

Dneska jsi nastoupil s Jakubem Matušíkem a Filipem Kolomým, byl ten zápas nějak jiný, než když jsi byl třeba ve třetí lajně?

Tak určitě to bylo jiné. Trenér si myslel, že tým potřebuje nějaký impuls a poskládal to takhle. Což se ukázalo jako dobrý tah. Samozřejmě se teprve uvidí, jak to bude pokračovat.

 

 


 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality