Ke středeční přípravě zavítá do Tábora rival z Pelhřimova, představí svá nová ofenzivní esa?

26.08.2014 01:38, autor: Pavel Šácha

Tábor – Do startu nového ročníku druhé hokejové ligy zbývají už jen necelé tři týdny a příprava na mistrovské boje vrcholí. Do její stěžejní fáze míří také mužstvo HC Tábor, které má před sebou vedle tučné porce tréninků ještě tři přípravná utkání, To nejbližší sehraje na domácím ledě už tuto středu od 18 hodin a za soupeře mu budou sousední Lední Medvědi z Pelhřimova.

Ke středeční přípravě zavítá do Tábora rival z Pelhřimova, představí svá nová ofenzivní esa?

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

5:3 (1:2, 3:1, 1:0)

Středa, 27.8.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Zayml (Kellner, Mrkvička), 24. Mrkvička (Havran), 29. Liška, 40. Zayml (Havran, Černý), 58. Dvořák (Kellner, Heršálek) - 5. Kubát (Třetina), 14. Třetina, 30. Třetina (Jelínek).

Rozhodčí: Talpa - Kostka, Deim.   Vyloučení: 2:8 navíc Panec (Tábor) 5 + OK   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Panec (16. Klestil) – Havran, Černý, Kanov (Dvořák), Liška, Heršálek, Hájek – Kellner, Mrkvička, Zayml – Mařík, Matušík, Krätzer – Barbora (30. Kratochvíl), Pechánek, Kolomý.

 Setkání obou soupeřů byla v uplynulé sezoně poměrně častá. Celek z Pelhřimova proplouval jejími nástrahami velice zdatně; krátce dokonce celou soutěž vedl a do play-off nakonec vstupoval ze solidní osmé příčky. Po vyřazení Jablonce nad Nisou v dramatické pětizápasové sérii se jeho cesta zkřížila právě s táborskými hokejisty. Ti se nejprve pořádně nadřeli na první domácí vítězství (3:2), další dva zápasy ale zvládli bez výraznějších starostí a poslali hráče z Vysočiny na dovolenou.

 V současnosti už je to ovšem jen minulost. Červeno-bílí se do nového ročníku rozhodně chystají povýšit své ambice, což jasně předpověděl čilý letní ruch kolem jejich týmu. Trenérských otěží Ledních Medvědů se chopil ostřílený havlíčkobrodský patriot Augustin Žák, jenž si za svého asistenta vybral Tibora Janáse z Hodonína. V přípravě na novou sezonu měl nový trenérský tandem dlouho k dispozici jen minimálně obměněný hráčský kádr a nejvýraznějším posílením byl návrat obránce Adama Rašnera (před čtyřmi lety krátce působil i v tehdy prvoligovém Táboře).

 V tomto týdnu ovšem uvízly v sítích pelhřimovského managementu dvě velké ryby. Na roční hostování přibyli do města kuriozit dvě první ligou i extraligou protřelá produktivní esa Miroslav Třetina a Ladislav Rytnauer. Jejich příchod do kádru rázem vtiskl ofenzívě Spartaku velkou sílu. Bude zajímavé sledovat, zda oba novicové v týmu do Tábora s mužstvem dorazí. Už o den dříve totiž nastoupí pelhřimovské mužstvo k duelu ve Žďáru nad Sázavou. Dodejme, že za sebou už má tři přípravná utkání se Žďárem nad Sázavou (4:5), s Jindřichovým Hradcem (6:3) a odvetu na ledě posledně jmenovaného celku (2:7).

 Táborský soubor procházel až do konce čtvrtečního utkání v Kolíně určitým testovacím obdobím. Od tohoto týdne už hodlají trenéři Matušík, Györi a Šťastný pracovat na ustálení a součinnosti sestavy, se kterou budou počítat pro start mistrovských bojů. I přesto v ní samozřejmě zůstává několik nevyřešených otazníků. Co napoví středeční zápas s pelhřimovským rivalem? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality