Kobra třikrát uštkla a odváží si všechny body

25.09.2013 23:08, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Kobra Praha

1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Středa, 25.9.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 45. Mařík (Klíma, Kellner) - 25. Kocman (Jakeš), 30. Paris, 32. Strnad (Tuček)

Rozhodčí: Pražák - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 5:10 navíc OT do konce utkání Hájek (TA), TS Mařík - neproměněno   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 0:3, 1:3   Diváci: 625

HC TÁBOR: Klestil (30. Panec) - Černý, Heršálek (C), Hlaveš, Ošmyk, Kanov (A), Klíma, Liška - Mařík, Krätzer, Kellner - Hájek, Pechánek R., Seidl - Kouřil, Sladký, Kolomý

HC KOBRA PRAHA: Mouček (Malík) - Ton, Pohl, Verbík R., Cafourek, Sem, Verbík J. - Čurda, Kocman, Jakeš (A) - Tuček, Bárta (A), Slanina - Strnad, Žáček (C), Paris - Sekerka

Souhrn

 

Středeční utkání s pražskou Kobrou se kohoutům příliš nepovedlo, Pražané se od počátku zápasu dostávali do šancí a první takovou měl Jan Pohl, kterého zpoza branky hledal Jakeš. Pohl však zblízka trefil jen připraveného Tomáše Klestila. I další příležitost měl na svědomí Jiří Jakeš, jenž vybruslil zpoza branky a zkoušel vystřelit pod víko. Svým zákrokem však podržel tým Tomáš Klestil. Ve dvanácté minutě zahodil megašanci Jakub Krätzer, který přestřelil poloprázdnou branku v přečíslení dva na jednoho. Vzápětí měl příležitost Radek Seidl, ale samostatnou akci z rohu kluziště pokryl brankář Mouček. Následovaly přesilové hry na obou stranách hřiště, ale kloudná šance se na ledové ploše neurodila. Až v poslední minutě úvodní periody předvedl pěkný zákrok betonem Mouček proti Pechánkovo pohotové střele.

Úvodní minuta druhé třetiny patřila domácímu Kellnerovi, ten měl hned dvě příležitosti, ale ani jednou Moučka nepřekonal a tak udeřilo na druhé straně v táborské přesilovce. V oslabení špatně rozehrál Tomáš Klestil, Jakeš trefil tyč opuštěné branky a Kocman dorazil puk do sítě – 0:1. Kohouti pak měli šanci na vyrovnání, ale v přečíslení dva na jednoho minul Martin Mařík puk před opuštěnou brankou. Přišla táborská přesilovka a další branka Kobry. Martin Paris ujížděl sám na Klestila, jenže si puk příliš píchl a utekl mu. Táborský golman jej chtěl odpálit do bezpečí, ale touš mu sjel přímo k útočícímu hráči a ten neměl problém zakončit do prázdné svatyně – 0:2. Tomáše Klestila pak nahradil Michael Panec, ale ani jemu nevydrželo čisté konto příliš dlouho. Po chybě na vlastní modré čáře jela dvojice Tuček, Strnad do přečíslení a druhý jmenovaný nedal střelou do šibenice brankáři šanci – 0:3. Kohouti se poté nemohli dostat do hry a Kobra se nikam nehnala.

Hned v první minutě mohl rozhodnout Ton s Čurdou, ale jejich přečíslení zastavil Michael Panec. Na řadu přišla přesilová hra Tábora čtyři na tři a první gól v síti Kobry. Klímova střela od modré čáry byla sražena přímo na hůl Martina Maříka a ten neměl problém uklidit puk do branky – 1:3. Kohouti se pak snažili s výsledkem něco udělat, hnali je za tím i diváci, ale Pražané velice pozorně bránili a nepouštěli Jihočechy do šancí. Až v dvaapadesáté minutě ujel Martin Mařík, byl faulován a jelo se trestné střílní. Mařík nájezd provedl dobře, pěknou střelou překonal Moučka, ale trefil jen břevno! Vzápětí se dobře obranou prodal Tomáš Hájek, ale tísněn nedokázal důrazně zakončit. V závěrečných minutách měl Tábor dvě přesilové hry, ale ani ty nevedly ke zkorigování stavu utkání.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme předvedli naprosto otřesný výkon. Nikdo neplnil taktické pokyny, hráči si jezdili po hřišti, jak chtěli a nepomáhali si mezi sebou. Pokud tenhle přístup nezměníme, tak nebudeme vyhrávat. Až ve třetí třetině jsme do toho dali trochu srdíčko a snažili se zápas urvat, ale nestačilo to. Kobra na nás byla dobře připravená a šla za tím vítězstvím více. Za dobré dvě třetiny si výhru zasloužili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality