Kohouti dostali lekci z produktivity

17.10.2013 11:31, autor: Jiří Jelínek

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Středa, 16.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Sirotek (Stehlík, Šefl), 35. Kulich (Bičiště), 39. Tregl (Král), 42. Král - TS, 55. Stehlík (Sirotek) - 10. Kellner (Heršálek, Kolomý), 49. Kanov

Rozhodčí: Vokřál - Špringl ml., Špringl st.   Vyloučení: 6:4 navíc TS - Král proměněno, Stehlík neproměněno (oba NYM), OT 20min T. Matušík (TAB)   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2   Střely: 22:32   Diváci: 215

NED HOCKEY NYMBURK: Bílek (Matoušek) - Kříž "A", Kuzďas, Kulich, Šefl, Dvořák, Kozák - Tregl, Král "C", Martinec, Šimek, Sirotek, Dulovec, Bičiště, Stehlík "A", Chvojka

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "C", Havran, Černý, Ošmyk, Klíma, Kanov, Hlaveš, Liška - Kellner, Krätzer, Kolomý - Hájek, Mařík (41. Zayml), Seidl - Kratochvíl, Pechánek, Šimák

Souhrn

Do první třetiny venkovního utkání nastoupil táborský tým výborně. Od prvních minut přehrával domácí Nymburk a prakticky jej nepouštěl za polovinu hřiště. Dvě velké šance měli Kolomý a Hájek, po přihrávkách zpoza branky od svých útočných kolegů. Ani jeden však brankáře Bílka nepřekonal. Červené světlo za domácí brankou se rozsvítilo až v desáté minutě. To přesilovou hru pěti proti třem využil David Kellner, jenž tečoval Heršálkovu bombu od modré – 0:1. Kohouti měli i spoustu další šancí, jednu nezužitkoval Radek Seidl, když jeho ránu z kruhu vyrážel domácí brankář betonem. Domácí měli jedny z mála střel ve své přesilové hře, tam je ale dvakrát dobře vychytal Tomáš Klestil. Poslední dvě minuty znovu patřily kohoutům, ty nepouštěli své protivníky z pásma a radost z branky jim překazil jen brankář Bílek.

Jenže do druhé části nastoupil úplně jiný Tábor. Chyběl důraz, vůle a také trocha štěstí. Vše začalo ve dvacáté čtvrté minutě, kdy měli domácí svou první slušnou šanci. To Jiří Martinec tečoval střelu od modré čáry a Tomáš Klestil se měl co otáčet. O tři minuty později už bylo srovnáno. Kohouti prohráli buly ve vlastní třetině a Jaroslav Sirotek předvedl velký důraz na brankovišti, když protlačil puk do branky – 1:1. Pak se o slovo hlásili znovu Táborští. Jakub Krätzer obešel obránce, potáhl si puk kolem branky, a když chtěl zakončovat, odpálil mu jej vracející se bránící hráč. Pak měli obrovské štěstí domácí hokejisté, puk se nejprve odrazil od brusle jednoho z nich přímo do jízdy Davidu Kulichovi a ten mohl postupovat do protiútoku dva na jednoho. Kulich volil přihrávku, tu ale netrefil Bičiště a puk se od jeho brusle odrazil zpět ke Kulichovi před prázdnou branku. Ten už neměl problém zakončit – 2:1. Minutu před poslední sirénou bylo s kohouty ještě hůře. Lukáš Král vymyslel krásnou přihrávku z otočky na Dominika Tregla a ten zakončoval znovu do odkryté klece – 3:1.

I třetí část začal Tábor špatně. Hned ve druhé minutě této periody zbytečně zalehl puk v brankovišti Radek Seidl a rozhodčí správně nařídil trestné střílení. Exekutor Lukáš Král se nerozpakoval, roztáhl si Klestila a poslal mu puk mezi betony – 4:1. Kohouti se pak snažili o vyrovnání, v dobré pozici střílel Seidl, ale trefil jen připravenou lapačku domácího brankáře. Pak táborským obráncům pláchl Jan Stehlík a Luboš Heršálek jej musel faulovat, jelo se další trestné střílení. Stehlík nic nevymýšlel a střelou zápěstím trefil levou tyč hostující branky. Ve 49. minutě Tábor snížil na rozdíl dvou branek. Postaral se o to Jan Kanov, ten projel kolem tří hráčů a ranou na vzdálenější tyč rozradostnil dvacítku táborských fanoušků – 4:2. Táborité se pak mocně snažili o další korekci zápasu, ale leckdy jim chybělo štěstí. David Kellner byl sám před brankářem, vymíchal jej, ale puk z brankové čáry odpálil obránce Kříž. Pak přišla Klímova dělovka od modré čáry a Seidlova dorážka z dobré pozice mimo branku. A další přesilová hra Tábora. Jenže v ní rozhodl domácí Stehlík. Ten opět ujel táborské obraně a blafákem nedal Klestilovi naději – 5:2. V závěru se ještě Kohouti snažili zdramatizovat, ale nebylo to nic platné.

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

Dnes to byla lekce z produktivity, řekl bych, že jsme měli trochu smůlu. Kdyby to bylo po první třetině dva, tři nula, tak nikdo nemohl nic říct. Doufám, že jsme si tu smůlu vybrali. Oni pak hodili dvakrát puk na branku…a bylo to. Je pravda, že někteří hráči nepodali výkon, který podávají jindy. Ale soupeři potom chtěli víc vyhrát a to rozhodlo. Dá se říct, že nám chybí tři klíčoví hráči, ale na to se nemůžeme vymlouvat, tak to prostě je. Kuba Matušík by mohl nastoupit už v nejbližších zápasech, ale situace okolo Nedorosta a Mrkvičky je horší. Jejich návrat na led je reálný kolem vánoc. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality