Kohouti hostům nic nedovolili a opět se hřejí na výsluní

12.12.2012 22:32, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Středa, 12.12.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Trieb (Matušík), 27. Matušík (Zayml), 45. Havran (Nedorost, Mrkvička)

Rozhodčí: Sýkora - Mertl, Jílek   Vyloučení: 7:4 navíc TS (TAB) - neproměněno   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 3:0  

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Havran, Kolomý, Trieb, Černý - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Zayml, Matušík, Hájek - Schovánek, Šulčík, Heřmánek, Pechánek, Drda, Kratochvíl

HC ŘISUTY: Schwamberger (Škubal) - Kašák, Sedláček, Čermák, Fiala, Slánský, Babický, Bílek - Landa, Kos, Hlusička M., Kraus, Křepelka, Veselý, Záleský, Doskočil, Krpata, Vlček, Hudíček, Hlusička J.

Souhrn

Středeční utkání na táborském ledě slibovalo zajímavou podívanou. Tak se také dělo od první minuty utkání. Domácí vlétli do zápasu jako utržený vagón a od počátku utkání přitlačili Buldoky k vlastní brance. Nejprve dobrou šanci připravoval Zayml v přečíslení dva na jednoho, Hájek však dostal přihrávku mezi brusle a nedokázal tak zakončit do odkryté klece. Ještě v téže minutě však měli domácí možnost první přesilové hry. V oslabení měli nejdříve šanci hosté, Landa byl sám před Klestilem, ale domácí brankář si poradil. A tak se na modré čáře opřel do puku Petr Trieb a dvakrát tečovaná střela skončila až v brance – 1:0. Poté měli dvě šance hosté, nejprve však předvedl dobrý obranný zákrok Havran proti Vlčkovi a poté se vyznamenala Klestilova lapačka. Buldoci dokonce měli možnost přesilové hry, ale nevypracovali si ani střeleckou pozici. Za okamžik předvedl vynikající akci Nedorost, po kterém dorážel Havran a Mrkvička, ani jeden ale nedokázal ležícího brankáře překonat. Za minutu zkusili domácí signál, který jim vyšel. Sám na branku se hrnul Mrkvička, ale na Schwambergera si nepřišel. Další neúspěšnou přesilovou hrou hostí skončila první třetina.

Druhá třetina měla opatrnější průběh, který narušila až druhá přesilová hra domácích v zápase. Ve středním pásmu se puku ujal Patrik Zayml a zavezl ho do pásma. Jeho zblokovaná střela z kruhu se odrazila k Jakubu Matušíkovi a ten neměl problém zasunout puk do branky – 2:0. Domácí hokejisty branka nabudila a opět mačkali svého soupeře, další branku však nepřidali. Druhá polovina prostřední části hry se nesla ve znamení přesilovek řisutských hokejistů. První dvě byly ze strany hostů naprosto tragické, opět bez jakékoliv střelby. Zajímavá byla až ta poslední, ze 38. minuty. První šance si připsali hosté. Nejdříve zasahoval dvakrát vynikajícím způsobem Klestil a poté předvedl obětavý zákrok Petr Trieb. I domácí si vytvořili v oslabení příležitost. Když ujíždějícího Nedorosta jasně fauloval Fiala, jeli Kohouti trestné střílení. V něm zkoušel domácí hráč kličku do forhendu, ale v rozhodující fázi mu utekl kotouč.

Poslední část základní hrací doby zahájili hosté se snahou s výsledkem ještě něco udělat. K tomu měli příležitost hned po třinácti vteřinách hry, přihrávku zpoza branky dostal agilní Landa. Tomáš Klestil však vytáhl další perfektní zákrok a uchránil domácí od inkasované branky. Vzápětí měli šanci i domácí, po závaru na brankovišti však Matušík netrefil odkrytou klec. Domácí se dočkali až v další početní výhodě. Od modré čáry vyslal dělovku Martin Havran a trefil se neomylně do levé šibenice Schwambergerovy branky – 3:0. I Buldoci dostali výhodu jednoho muže v poli, ale jen v ní potvrdili svou dnešní marnost v této činnosti. Vzápětí následovala i další, ale opět neměla zajímavý scénář. Příležitost hostí přišla až po přesilovce, domácí špatně střídali a na Klestila se řítili dva hostující hráči. Domácí brankář však opět obstál. Ani domácí však své útočné pověsti nezůstali nic dlužni. Krásnou kombinaci předvedlo trio Hájek, Matušík, Zayml. Poslední jmenovaný se ocitl sám před brankářem Buldoků, ten si však mezírku mezi betony pohlídal. Dvě minuty do konce zápasu dostali čtvrtou možnost přesilové hry domácí, využili ji však k bezpečnému uhlídání výsledku.

Domácí si tak připsali do tabulky tři body ze souboje s velice silným soupeřem a vyhoupli se tak na špici tabulky.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dneska snesla první třetina ta nejpřísnější měřítka, ve středním pásmu jsme jim brali puky a chodili jsme rychle dopředu. Jen jsme měli dát minimálně o branku víc. Ve druhé třetině Řisuty hodně přidali a ten obraz hry se malinko srovnal, k tomu jim pomohli i čtyři přesilovky. Ale přesto jsme je přestříleli. Ve třetí třetině už to byl hokej nahoru, dolu. Konec jsme zvládli výtečně takticky, do žádných větší jsme je nepouštěli a ujížděli jsme do protiútoků. Dneska všichni od Klesti až po posledního útočníka odvedli vynikající výkon."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality