Kohouti poprvé v sezoně vyšli gólově naprázdno a prohráli 0:2

02.04.2015 22:07, autor: Jiří Jelínek

HC ZUBR Přerov - HC Tábor

2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Čtvrtek, 2.4.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Dostálek (Sedlák, Pala), 57. Sakrajda (Šebek, Popelka)

Rozhodčí: Trombík, Kubičík - Novák, Lukš   Vyloučení: 5:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 2:0   Střely: 31:33   Diváci: 2392

HC ZUBR PŘEROV: Vojtek (Slovák) - Pala, Osina, Zbořil, Kudělka, Polák, Janota, Šťastný R., Andrýsek - Goiš, Sedlák, Dostálek, Šebek, Procházka, Šťastný D. Sakrajda, Kolář, Popelka, Málek, Kratochvíl M. Kratochvíl Š.

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hájek, Hlaveš - Kellner, Krätzer, Seidl, Březina, Matušík, Mařík, Šimák, Boháč, Zayml, Blažek, Kratochvíl T.

Kohouti po urputném boji s přerovskými Zubry podlehli 0:2. Zápas byl od svého počátku velice vyrovnaný, přičemž mírně navrch měli domácí.

Táboráci přečkali úvodní nápor domácích, když ve druhé minutě pelášil sám Popelka, měli domácí největší příležitost. Zubří mladík ale nedokázal ani zakončit, dobře ho vybruslil Klestil. Ještě ve stejné minutě se vyraženého puku před Vojtkem chopil Seidl, ale vyprášil jen jeho hrudník. I další šanci domácích měl na svém kontě Popelka. Baseballovým úderem ale branku těsně minul. Jen o chvilku později byl osamocený Goiš před Klestilem, ale jeho backhandovou střelu táborský brankář pokryl. Své momenty měli před Vojtkem i Táborští. Obzvláště při své přesilové hře. Když vytvořili v útočném pásmu pěkný zámek a několikrát se musel zaskvět domácí brankář. I další na příležitost měl Tábor. Boháčovu střelu Vojtek se štěstím ztlumil a kotouč se několik vteřin povaloval na brankové čáře. Boháč ani Zayml jej však nedokázali do branky dotlačit. Poslední dvě minuty první části patřily Zubrům, ale do šaten se šlo za stavu 0:0.

Jak Přerov skončil část první, tak i začal druhou. Dostálkova šťastná trefa z ostrého úhlu propadla do branky. Tomáš Klestil byl bezmocný, kotouč vůbec neviděl. Domácí po této brance na chvíli převzali otěže zápasu. Ale po několika minutách se hra opět vyrovnala. Hrálo se nahoru a dolů, příležitosti měly oba týmy. Za hosty měl šanci zejména Matušík a také Černý, který se snažil prosadit na brankovišti. Ale ani Klestil rozhodně nebyl bez práce, domácí byli velice silní na puku, a když se dostali do útočné třetiny, dokázali si vytvořit dobré příležitosti. I přes velice zajímavou podívanou už se skóre neměnilo.

Do třetí třetiny šli táborští hokejisté s jasným cílem vstřelit branku a utkání minimálně vyrovnat. Nicméně domácí si počínali aktivně a nepouštěli Kohouty do soustavného náporu. Přesto své šance měli, Havran pálil od modré a Vojtek vytáhl svou lapačku, Mařík i Matušík stříleli shodně z kruhu, ale Vojtek byl opět na svém místě. Vítr z plachet pak Táboru vzalo oslabení 4 na 3, domácí si ale kloudnou možnost nevypracovali. Přesilovou hru měl i Tábor, vytvořil si opět slušné závary kolem brankoviště, jenže velezkušený Vojtek zůstával ledově klidný. Minutu po přesilovce přišel trest za promarněné příležitosti. Šebek našel před brankou Sakrajdu a ten s tečí dostal kotouč přesně k tyčce Klestilovy branky. Závěr utkání už si domácí zkušeně pohlídali a mohli tak slavit fotbalový výsledek 2:0 a důležité první tři body.

Kompletní záznam utkání naleznete >>zde<<

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality