Kohouti prospali úvod a Havířov kraloval

09.04.2013 11:08, autor: Jiří Jelínek

V pondělí Kohouti brankovou radost nezažili

HC AZ Havířov 2010 - HC Tábor

8:0 (4:0, 2:0, 2:0)

Pondělí, 8.4.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Bursík (Matějek, Maruna), 6. Říčka (Daneček J.,Prokop), 17. Prokop, 19. Říčka (Daneček J., Vydra), 26. Kanko (Vydra, Klimša), 30. Prokop (Daneček J., Říčka), 42. Říčka (TS), 54. Mráz (Kotala, Rimmel)

Rozhodčí: Přikryl, Jeřábek A. – Adamec, Poruba   Vyloučení: 4:9 + TS Havířov (proměněno)   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 8:0   Střely: 62:16   Diváci: 2461

HC AZ HAVÍŘOV 2010: Daneček L. (od 40. Matoušek) – Hartmann, Rimmel "A", Prokop "A", Vydra, Graca, Krisl "C", Zientek M., Hegegy – Kanko, Maruna, Pechanec, Kotala, Klimša, Kolařík, Daneček J., Bursík, Říčka, Matějek, Mráz

HC TÁBOR: Panec (od 31. Klestil) – Havran, Hlaveš, Trieb, Kanov, Heršálek "A", Liška, Černý – Kolomý, Mrkvička, Kellner - Hájek (od 41. Šimák), Matušík "C", Seidl - Pechánek T., Zayml, Kratochvíl

Reportáž

Táborští kohouti odehráli včera svůj třetí barážový zápas na ledě Havířova. A problémy je potkali již na cestě, za Brnem tábority čekala dlouhá kolona aut a čekání. Hokejisté tak dorazili do Havířova až těsně před rozbruslením. I to se možná podepsalo na výkonu Tábora a jeho nástupu do utkání.

Havířov vtrhl do utkání jako uragán a okamžitě se tlačil do útoku. Uběhlo jen něco málo přes minutu hry a domácí již zvedali ruce nad hlavu. Po závaru na brankovišti se prosadil Tomáš Bursík – 1:0. Vzápětí hráli domácí přesilovku, ve které si vytvořili další příležitosti. Největší měl Petr Kanko, který z brankoviště minul branku. Asi za minutu měli přesilovku i Jihočeši, ale naložili s ní nejhůře, jak mohli. Do přečíslení tři na jednoho ujeli domácí a po přihrávce Danečka vymetl šibenici Říčka – 2:0. Jedinou šanci kohoutů v první třetině měl Jakub Matušík. Ten se protáhl kolem obránce a z kruhu vystřelil nad lapačku, pěkný semafor však předvedl domácí brankář. V polovině první periody předvedl hokejovou parádu obránce Prokop. Projel přes tři táboráky a zjevil se až sám před Pancem, ale zakončil mimo. V posledních minutách domácí vstřelili ještě další dvě branky. Domácí hokejisté Tábor prakticky neustále mačkali u jeho branky a třetí branku vstřelil Prokop – 3:0. Minutu před koncem úvodní části ukázali domácí kombinaci až do prázdné branky a zvyšovali již na propastných 4:0.

Táborští se snažili do druhé části vstoupit aktivně, ale jeho snahu utnulo oslabení ve druhé minutě. V přesilovce dorážel na brankovišti Kanko, ale opět neúspěšně. Po početní výhodě pokračoval Havířov v tlaku, z nějž vyplynula pátá branka. Od modré čáry vypálil Vydra a jeho střelu tečoval agilní Kanko – 5:0. Obraz hry se ve druhé třetině příliš nezměnil. Kohouti nestíhali, byli všude o dva kroky pozadu a museli faulovat. Pošesté se domácí radovali přesně v polovině utkání. Nejprve měli přečíslení dva na jednoho hosté, ale Radek Seidl nedokázal protlačit puk pod obránce. Z protiútoku zakončil kombinaci střelou pod horní tyčku Prokop – 6:0. Do konce třetiny Tábor nehrál ve standartním počtu hráčů na ledě, ale další branku již neinkasoval. A to i zásluhou Tomáše Klestila, který nahradil Michaela Pance po šesté brance. Nutno říci, že Michael nemohl s brankami příliš dělat.

Hned v první minutě poslední periody měl šanci Jakub Matušík. Projel přes dva hráče a střelou z puntíku pro vhazování vyprášil brankářovu vyrážečku. Na druhou stranu okamžitě otočil Říčka, jel sám na Klestila a byl faulován. Nařízené trestné střílení bez problémů proměnil střelou, která se otřela o horní tyč – 7:0. Ve 49. minutě měl šanci Filip Kolomý. David Kellner napálil puk do zadního mantinelu, ten se odrazil zpět před branku, Kolomý však nedokázal překonat brankářův beton. Vzápětí měl Tábor přesilovou hru. Největší šanci však měli opět domácí. Přečíslení dva na jednoho zachránil Tomáš Klestil, když vykopl betonem puk z odkryté klece. Ve čtyřiapadesáté minutě měli domácí i štěstí, sražené nahození se odrazilo na hůl Mráze a ten měl lehkou úlohu – 8:0. Dvě největší šance Tábora se odehrály v poslední pětiminutovce. Nejprve po levém křídle pláchl David Kellner a trefil spojnici tyče a břevna. Deset vteřin do konce zápasu prokličkoval mezi všemi soupeři Matušík a z mezikruží trefil další tyč. Hosté tak nezaznamenali ani čestný úspěch.

Havířov si tak smlsl na Táboře a zvítězil vysoko, 8:0. Kohoutům jistě nepřidala ani dlouhá cesta za svým soupeřem a možná to byla i daň za vydřené vítězství s Technikou Brno. Které vzalo kohoutům hodně sil. Nyní se již Táborští soustředí na svého dalšího soupeře, kterým bude jihočeský rival z Písku a budou spoléhat na podporu svých fantastických fanoušků.

 Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Do utkání jsme vstoupili špatně a domácí nás okamžitě přehrávali. Dnes se tu nedá na nic stěžovat, panovalo zde korektní prostředí a dobrá atmosféra. Takovouto atmosféru na soupeřově stadionu zažilo jen pár našich hráčů, někteří jsou ještě junioři. Havířov je určitě nejsilnější celek z barážové skupiny, jeho hráči jsou úplně někde jinde. Věřím, že nejsme tak špatní, jako jsme se tu dnes prezentovali. 

Kapitán Jakub Matušík

Včera to byl těžký zápas, bohužel to skončilo tak, jak to skončilo. Na výsledku projevila únava z celé sezony a hlavně ze soboty, kdy jsme se vydali do posledních sil, které nám v Havířove chyběly a bylo to hodně vidět. Na dlouhou cestu a pozdní příjezd se vymlouvat nechci a nebudu.
Jinak Havířov nás přehrál, de facto po první třetině bylo hotovo. Má výborný kádr, tipuji ho jako favorita celé baráže.
Teď si chceme hlavně odpočinout, potrénovat, zapomenout a připravit se na sobotu. To pro nás bude dá se říct zápas sezony. Doufáme, že dorazí co nejvíc lidí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality