Kohouti si vezli z Prahy tučnou porci zklamání, vítězství doslova spadlo do klína Kobře

12.12.2015 10:20, autor: Pavel Šácha

Tým HC Tábor v sobotu odehrál své jednadvacáté střetnutí v tomto ročníku druhé ligy. Jeho hostiteli se mu v neoblíbeném prostředí haly na pražském Braníku stali hráči domácí Kobry.

Kohouti si vezli z Prahy tučnou porci zklamání, vítězství doslova spadlo do klína Kobře

HC Kobra Praha - HC Tábor

5:4 (3:2, 1:1, 1:1)

Sobota, 12.12.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Kysela (Cafourek, Slanina), 11. Vacek (Hanták, Jedlička), 19. Jedlička (Škop, Hanták), 37. Slanina (Jedlička), 59. Dominik Novák (Šteiner, Lang) - 3. Polodna (Havran), 12. Vaniš (Seidl), 27. Přibyl (Semrád), 47. Seidl (Matušík, Semrád).

Rozhodčí: Vokřál - Marek, Střelka.   Vyloučení: 12:7 - navíc Hanták (Kobra) a Liška (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4   Střely: 36:52   Diváci: 166

HC KOBRA PRAHA: Langer (Bílek) - Šteiner, Lang, Cafourek, Vacek, Bureš, Kulich - Borovanský, Dominik Novák, Jakeš, Škop, Hlinka, Hanták, Jedlička, Slanina, Kysela, Kučera.

HC TÁBOR: Klestil (19. David Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Černý, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek (41. Krätzer), Březina.

Sestava Kohoutů prošla z různých důvodů několika proměnami. V první formaci nahradil zraněného Vojtěcha Mrkvičku novic Adam Přibyl. V té třetí se poprvé v sezoně objevil Radek Pechánek, který až dosud podával výtečné výkony v "béčku", po boku mu pak stanul mladík David Blažek.

I. třetina

Táborské mužstvo mělo do utkání fantastický nástup. Už při úvodních střídáních uzamklo Pražany v jejich pásmu a brankáře Langera zasypala lavina střeleckých pokusů. Už po dvou minutách hry si hosté vynutili první přesilovou hru a v ní se brzy dočkali zasloužené vedoucí trefy z hole Polodny – 0:1. Domácí celek se poprvé osmělil až na konci 6. minuty, ale hned z toho bylo vyrovnání. Při závaru před táborskou brankou gólman Klestil dvakrát zasáhl, nakonec ale přistál kotouč na hokejce Kysely, a ten už se nemýlil – 1:1. Další vývoj třetiny byl pro táborské hokejisty mimořádně krutý, ale na druhé straně i alarmující. Přestože v ní vyslali na branku Langera sedmnáct střel a domácím povolili pouze pět ran, do šatny si odnášeli jednobrankové manko. V úvodu 11. minuty využili hráči Kobry hned svou první přesilovku. Táborský brankář se přimotal do souboje za svou klecí, do které se sice stihl včas vrátit, ale na střelu obránce Vacka nedosáhl – 2:1. Tým od Jordánu přispěchal s bleskovou odpovědí, to když jen o minut později zatáhl Matušík puk do útočného pásma a Seidlovu křížnou přihrávku na brankoviště přetavil ve vyrovnávající zásah Vaniš – 2:2. Jednobrankový náskok si nakonec po první třetině přece jen zajistil tým Kobry, což byo vzhledem k jejímu průběhu téměř neuvěřitelné. Minutu a půl před první sirénou vystřelil Jedlička, Klestil neudržel lapačku s pukem před brankovou čarou a domácí znovu strhli vedení na svou stranu – 3:2. Táborský gólman okamžitě poté zamířil na střídačku a přepustil své místo v brankovišti Novákovi.

II. třetina

V prostřední dějství mohutná nadvláda Jihočechů přece jen polevila, přesto byli pro soupeřovu branku nebezpečnější. N a konci 27. minuty se to odrazilo i do skóre. Novic v táborském dresu Přibyl vystřelil zpoza obránce, Langer jeho pokus jen vyrazil, ale hostující forvard se prodral k dorážce své střely a zamířil přesně k tyči – 3:3. V polovině minuty byl táborský Seidl hrubě faulován Hanták a na ledě se spustila první mela.  Faulovaný útočník hostů a Škop si z ní shodně odnesli čtyři trestné minuty a Táborští hráli přesilovku  za původní Hantákův zákrok, jenže ji nedokázali využít. Brzy poté skončil zápas pro hostujícího  obránce Dvořáka, který si v souboji před střídačkou Kobry pochroumal koleno a zbytek zápasu strávil v šatně. Příležitost udeřit v početní převaze si hostující družina vysloužila i minutu a půl před koncem druhé části, stal se však pravý opak. Pražané se v oslabení prodrali k rychlému výpadu a zkušený Slanina si v něm se zakončením věděl rady - 4:3. Tento stav si také aktéři sobotního souboje přenesli do závěrečné dvacetiminutovky. Nic na tom nezměnila ani potyčka mezi domácím vousáčem Novákem a obráncem Tábora Liškou oceněná čtyřmi minutami pro oba hráče.

III. třetina

První šance poslední periody nesla podpis domácího Škopa, jenž ovšem svůj únik ani nestihl zakončit. Zhruba tři minuty poté prosvištěl z vlastní třetiny až do zakončení táborský Vaniš, Langer však jeho slibný pokus vytěsnil ramenem. Ve 45. minutě si vynutil dva fauly v krátkém sledu táborský kapitán Matušík a před jeho týmem se otevřela čtyřicet dva vteřin trvající přesilovka pěti proti třem. První domácí hříšník se ještě vrátil na led přesně s uplynutím svého trestu, prohřešek jeho spoluhráče už ale soubor od Jordánu ztrestal. Na Matušíkovu přihrávku si před brankou počíhal Seidl a neomylně opatřil stavu zápasu nerozhodnou podobu – 4:4. Když už to vypadalo, že si táborský celek zahraje podruhé v řadě prodloužení, přichystali mu hráči ve žlutých dresech pořádně ledovou sprchu. Neúnavnému  „drzounovi“ Dominiku Novákovi zajistilo nedorozumění hostujících obránců poměrně dost volnosti ke střele a jeho jmenovec v brance Tábora puk v cestě do sítě nezastavil – 5:4. Závěrečná power play Kohoutů už se stala jen kyselou tečkou za utkáním, které z mnoha důvodů bolelo.
 Na cestu domů se vydali smutní nejen sami táborští hráči, ale také již tradičně početná enkláva jejich příznivců.

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality