Kohouti uhasili žďárské Plameny

29.09.2013 01:31, autor: Jiří Jelínek

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Sobota, 28.9.2013 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Kotlík (Smejkal, Kolda), 60. Kotlík (Střecha) - 6. Klíma (Pechánek, Kellner), 20. Kellner, 29. Klíma (Kanov), 49. Pechánek (Kanov)

Rozhodčí: Kareš - Huryta, Urubčík   Vyloučení: 7:11   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4   Diváci: 519

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (Vlach) - Střecha, Staněk "A", Pleva "A", Smejkal, Kolda, Jan, Jícha - Kunstmüller, Dítě, Hron, Kotlík, Krupka, Man, Vítek, Kaňka, Plachý "C", Doležal

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Heršálek "C", Kanov "A", Liška, Hlaveš, Ošmyk, Klíma - Kolomý, Krätzer, Kellner - Seidl, Hájek, Sladký - Mařík, Pechánek, Černý

Souhrn

Sobotní utkání druhé hokejové ligy začal pro kohouty velice zhurta. Hned v první minutě šli do oslabení a první brankovou příležitost měl Martin Jícha. Jeho střelu z první reflexivně vyrazil Michael Panec. Poté se role obrátily a početní převahu měl hostující Tábor. Na modré čáře napřáhl Michal Klíma a za jeho dělovkou do šibenice se Sláma jen ohlédl – 0:1. Další vzrušení přinesla až dvanáctá minuta. Kohouti vyhráli buly v útočné třetině, Jan Sladký vystřelil přes obránce a puk se z brankářovy lapačky doklouzal až před brankovou čáru. Šanci měli i domácí Plameny, Kotlík našel přihrávkou zpoza branky Mana, ten ale trefil Pance jen do hrudi. Další zajímavé momenty nabídly až poslední dvě minuty úvodní třetiny. Nejprve propadl Ondřej Liška mezi modrou a červenou čárou a domácí uháněli dva na jednoho. Kotlík vzal zodpovědnost na sebe a jeho rána do lapačky se dokutálela až do branky – 1:1. A pak se děly věci! Po buly v obranné třetině Plamenů inkasoval Ondřej Liška sekeru do slabin a následný krosček na ledviny, což si nenechal líbit a do svého soka se pustil pěstmi. To již neuniklo hlavnímu sudímu a jal se vylučování. Ondřej Liška se automaticky odebral do kabiny, ale rozhodčí Kareš jej vůbec nevyloučil! To však táborský hráč vůbec netušil a šel se svléct. Místo toho inkasoval 2+2 minuty Radek Pechánek a dvouminutový trest Martin Mařík. Tresty byly i na domácí straně, ale bylo jich méně a kohouti tak byli znovu ve čtyřech proti pěti. Jenže to nevadilo Davidu Kellnerovi. Ten využil zaváhání domácího obránce, obehrál brankáře Slámu, objel branku a zasunoval do odkryté klece – 1:2! To vše jedenáct vteřin před první sirénou.

Do druhé části se domácí snažili nastoupit aktivně a vytvořit si šance, ale to se jim nedařilo. Tábor dobře bránil a Plameny do ničeho nepouštěl. A tak přišla opět řada na Tábor, v přesilové hře předvedl úžasnou přihrávku Jan Kanov a Michal Klíma zakončoval do prázdné branky – 1:3. Další šanci měl Martin Mařík, Jakub Krätzer dojel puk v rohu kluziště, poslal jej před branku na Martina Maříka, který na něj jen těsně nedosáhl. Druhá polovina této periody se nesla ve znamení žďárských přesilovek, kterých bylo opravdu mnoho, ale kohouti většinou dobře bránili a Plameny stále nepouštěli do větších šancí.

I ve třetí třetině se domácí snažili útočit, nechyběla jim sice snaha, ale překvapivý moment, či chytrá přihrávka ano. A pokud se jim nějaká akce povedla, na místě byl vynikající táborský brankář Michael Panec. Šanci na rozhodnutí utkání měl David Kellner, ten zachytil rozehrávku domácích a pelášil sám na brankáře Slámu. Zkusil blafák, ale ten golman vystihl a pěkně vyrazil puk vyrážečkou. O tři minuty později už bylo mezi táborskými fanoušky veselo. Další exkluzivní pas vymyslel Jan Kanov na Radka Pechánka a ten mohl nerušeně postupovat na žďárskou svatyni. Naznačil střelu, udělal blafák do forehandu a nedal brankáři naději – 1:4. Jan Kanov musel mít u této přihrávky oči i vzadu! Ve zbytku zápasu se domácí ještě snažili o korekci, ale byla to spíše křeč. Radovali se tak až čtyři vteřiny před poslední sirénou, kdy Táborští spíše slavili. Odražený puk od zadního mantinelu propasíroval do branky Dan Kotlík – 2:4.

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

Dneska jsem moc spokojený s tím, co kluci předvedli. Byl to neuvěřitelně zodpovědný výkon, podpořený kvalitní prací Míši Pance. Všichni hráči si plnili, co měli. Po utkání s Kobrou jsme měli dlouhé pohovory a je vidět, že si je hráči vzali k srdci. Jsem přesvědčen, že kdybychom takhle hráli s Kobrou, tak jsme zvítězili. Dnes nastoupil v útoku Tomáš Černý, máme mnoho zraněných hráčů a znovu se tak opakuje loňská sezona. Tomáš tak pravděpodobně nastoupí v útoku i ve středu. Na závěr bych chtěl moc pochválit obránce a brankáře, kteří dnes předvedli vynikající práci.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality