Kohouti zdemolovali Medvědy

11.01.2014 23:39, autor: Jiří Jelínek

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

4:8 (2:4, 0:3, 2:1)

Sobota, 11.1.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Plachý (Kubát), 17. Kubát (Adam, Jelínek A.), 42. Kasalý F. (Vylíčil), 50. Jelínek A. (Pavlík, Kopic) - 12. Zayml (Hájek T., Černý), 16. Kolomý (Zayml), 18. Mařík (Heršálek), 20. Matušík (Černý), 25. Kanov (Kellner, Matušík), 32. Matušík (Mařík, Kellner), 39. Krätzer (Hájek A., Havran), 58. Matušík (Heršálek)

Rozhodčí: Humpolíček - Kotlík, Zídek   Vyloučení: 7:9 navíc Jelínek A. 2x 10min = KO NESP, Mečiar 10 min NESP (oba PEL)   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:7, 4:7, 4:8   Diváci: 803

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Čekal (32. Brabec) - Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Jelínek Z., Žuček, Kasalý D. - Kasalý F., Plachý "A", Hadrava Marek, Kopic, Hadrava Martin, Kubát "C", Votápek "A", Vylíčil, Svoboda, Brychta

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma, Hájek A. - Mařík, Matušík "C", Kellner - Kolomý, Zayml, Hájek T. - Seidl, Krätzer, Sladký - Pechánek T., Pechánek R.

Souhrn

Dnešní utkání v Pelhřimově začalo přesilovkou domácího týmu, ale hosté si s ní poradili poměrně bez problému. Po početní nevýhodě Táborští vyzkoušeli i brankáře Čekala. Klímovo nahození od modré čáry šikovně tečoval Krätzer a puk skončil jen těsně vedle branky. Přesilovku měl i Tábor, Matušík dorážel do téměř odkryté branky, jenže trefil jen brusle domácího obránce. Udeřilo až ve dvanácté minutě, nejprve si sjel Michal Klíma od modré čáry a byl před brankářem úplně sám, ale neuspěl. Tábor pokračoval v tlaku a přihrávka z rohu kluziště trefila padajícího Patrika Zaymla a puk skončil v síti – 0:1. Táboru vydržela radost jen 24 sekund. Do úniku se dostal Tomáš Plachý a procedil puk pod Klestilovým ramenem – 1:1. Za další minutu kohouti znovu vedli. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Zayml nahrávkou na Kolomého a ten vymetl horní růžek branky – 1:2. Jenže znovu neuběhla ani minuta a skóre se opět měnilo. Domácí totiž dostali dvouminutovou přesilovku pěti proti třem a tu bez váhání využili. Od modré vypálil Pavlík a Martin Hadrava dorazil jeho střelu za bezmocného Klestila – 2:2. Ale hosty to nepoložilo. Útočnou akci založil Luboš Heršálek, Martin Mařík obelstil obránce a v samostatném nájezdu vymetl šibenici za Čekalem, ten neměl nárok – 2:3. Těsně před první sirénou bylo mezi dvoustovkou táborských fanoušků hodně veselo. V ponechané výhodě vymyslel krásnou přihrávku Černý a Jakub Matušík zavěsil do odkryté klece – 2:4.

I druhá perioda začala vyloučeními. První výhodu měli opět domácí, jenže znovu ji neodehráli příliš nebezpečně. Kohouti si vedli lépe. Hned po dvanácti vteřinách po zahájení trestu vystřelil zápěstím Jan Kanov a brankář Čekal se mohl znovu jen ohlédnout – 2:5. Táborští si hokej už užívali, Matušík jednou kličkou vyřadil ze hry dva obránce, ale jeho nahrávku nedokázal Martin Mařík dostat do branky. Po polovině utkání už kohouti vyhnali brankáře domácích na střídačku. Kombinaci tři na dva zakončil opět Jakub Matušík střelou do horního růžku – 2:6. Pokud po tomto utkání někdo nalezne na pelhřimovském zimáku pavouka, rozhodně to nebude v horních rozích branky, tam se kohouti trefovali neomylně. Medvědi se pak dostali trochu do hry, ale branky stále stříleli Táborští. Adam Hájek vyslal po levém křídle Jakuba Krätzera a ten jen zkušeně píchl puk přes beton vystřídavšího brankáře Brabce – 2:7. Pelhřimovští byli v té době zralí na ručník a navíc šli do tří. Kohouti ve druhé části přesilovku nevyužili a přenesli si ji do třetí periody.

Ve třetí části neměla přesilovka dlouhého trvání. Po návratu čtvrtého hráče na led byl vyloučen Mařík a hrálo se ve čtyřech. Do přečíslení dva na jednoho ujela pelhřimovská dvojice Vylíčil a Filip Kasalý. Kasalý dostal od Vylíčila krásnou přihrávku a zakončoval do téměř odkryté klece – 3:7. Pak dostával pěknou přihrávku zpoza branky Marek Hadrava, ale v ideální pozici ji netrefil dobře. V polovině utkání šli kohouti podruhé do tří a domácí ani tentokrát nezaváhali. Dělovkou od modré čáry vymetl další pavouky Aleš Jelínek – 4:7. A když šli kohouti znovu do tří, začalo to vypadat na drama. Pelhřimov dokonce dosáhl branky, ale útočník Kopic puk evidentně kopl a branka nebyla uznána. Medvědi si už další šance nevytvořili a Tábor přidal ještě jednu branku. Závěrečný nápor v Pelhřimovské třetině dokonal hattrickem Jakub Matušík, když přehodil ležícího brankáře Brabce – 4:8.

Závěr utkání ještě poznamenalo napadení hostujících fanoušků pořadatelskou službou. Která zcela neadekvátně zasáhla proti dvěma světlicím v sektoru Tábora. Tento útok byl naprosto nepřiměřený a rozlítil táborské funkcionáře i realizační tým. Tímto prosíme všechny fanoušky, kteří mají videozáznam či fotografie z tohoto incidentu, aby je zaslali na adresu kabinahc@centrum.cz, budou použity při podání oficiální stížnosti. Pelhřimovu je samozřejmě ke cti, že se generální manažer klubu pan Kučera přišel osobně omluvit táborským fanouškům do autobusu, za nepřiměřený zákrok osob ve žlutých vestách.

Po utkání byl navíc v útrobách stadionu slovně napaden trenér Tomáš Matušík domácími fanoušky, kteří tam samozřejmě nemají co dělat. Trenéra se zastali hokejisté a pořadatelská služba, která přišla na místo až velice pozdě.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Musím říct, že dneska jsme předvedli vynikající kolektivní výkon, všichni makali na 100% a vyhrát jsme si zasloužili. Ve třetí třetině nám bohužel ujeli do přečíslení dva na jednoho a pak proměnili další přesilovku pět na tři. Takže to bylo chviličku kritické, ale pak jsme se dostali do hry pět na pět a to už na to neměli. Snad z nás padá ta vánoční únava, dali jsme i krásné goly. Nejhorší je dneska to, co se stalo na konci. Protože naši fanoušci fanoušci naprosto nic nedělali a nastoupila ochranka a začala je uplně zbytečně mlátit. Byly tam dvě malinké světlice, které dohořely a pak to začalo. Naprosto zbytečný a neadekvátní zásah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality