Kohouty čekají nepříjemné Řisuty

17.12.2013 12:58, autor: Jiří Jelínek

HC Řisuty - HC Tábor

6:3 (1:1, 3:2, 2:0)

Středa, 18.12.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Vodička (Kos), 26. Náprstek (Vlček, Redlich), 27. Kos (Vodička, Slánský), 34. Slánský (Kos, Landa), 51. Kos (Vodička, Landa), 53. Kos (Vodička) - 15. Mařík (Krätzer), 26. Matušík (Hájek, Seidl), 35. Kanov (Matušík)

Rozhodčí: Hlinka - Štěchmüller, Hrubec   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3   Diváci: 100

HC ŘISUTY: Schwamberger (Knap) - Kašák "A", Slánský, Sedláček, Babický, Bílek, Jirouch, Tomáš, Voráček - Landa, Kos "A", Vodička - Náprstek, Vlček, Redlich - Záleský, Kraus "C", Vyšín, Krpata, Veber, Butor

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Hájek A., Hlaváč P. - Kellner, Krätzer, Kolomý - Seidl, Matušík "C", Hájek - Sladký, Drda, Mařík, Pechánek R.

Preview

Poslední předvánoční venkovní utkání odehrají táborští kohouti zítra ve městě Slaný, kde svá klání hraje tým Řisut. Zápas ve středočeském městě startuje přesně v šest večer.

Buldoci z Řisut prožívají hodně rozdílnou sezonu od té loňské, kdy se neustále drželi na čele tabulky a zápolili s Táborem ve finále západní skupiny. Letos mají hodně nevyrovnané výkony a potácí se až na dvanáctém místě tabulky. První venkovní úspěch přišel dokonce až v minulém kole na ledě Klatov! To znamená v devatenáctém kole. Na ledě Tábora prohráli Středočeši 2:9 a jen málo chybělo do pověstné desítky. I přes nepříliš konstantní formu mají Buldoci trochu překvapivé skalpy nadupaného Sokolova a bodujícího Nymburka. Největším problémem je hlavně obranná hra, která Řisuty v minulých sezonách zdobila.

Statistikám Buldoků téměř tradičně vévodí dvojice Tomáš Landa a Matěj Kos. První jmenovaný nasbíral už devatenáct bodů za deset branek a devět asistencí. Matěj Kos je nejlepším nahrávačem týmu, jeho celkový bodový příspěvek je momentálně na čísle šestnáct. V posledních utkáních nastupuje také junior Kladna Tomáš Redlich a v devíti zápasech nastřádal jen o jedno číslo nižší počet bodíků. Obránci příliš produktivní nejsou, jejich statistiky vede Dan Tomáš s průměrnými devíti body. Brankoviště má jasného krále, je jím Vít Schwamberger, jenž v týmu hrajícím ve Slaném čapá už sedmou sezonu.

Sestava z posledního utkání: Schwamberger (Knap) – Kos, Landa, Záleský, Slánský, Sedláček, Vodička, Náprstek, Tomas, Kraus, Vlček, Krpata, Kašák, Babický, Bílek, Redlich, Dytrych, Weber, Myšík

Táborské řady sužují problémy s obránci, stejně jako v minulé sezoně. Zítra bude chybět Tomáš Černý, který musí plnit své studijní povinnosti a zraněný Jaroslav Ošmyk. Otazník visí také nad Ondřejem Liškou, jenž má nastřelenou ruku, u něj je však šance, že by mohl nastoupit. Dle stavu posledně jmenovaného nastoupí proti Řisutům buď jeden či dva obránci z juniorky. Kohouty jistě nečeká lehké utkání, Řisuty byly Táboru vždy nepříjemným soupeřem. Zápas můžete sledovat na onlajnech nebo vyrazit do 130 kilometrů vzdáleného Slaného. 


 

 1.  Umístění  12.
46  Počet bodů  23
 96:51  Skóre  64:75
14 Počet výher 6
4 Počet proher 9
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra  9:4 (Klatovy)
 2:5 (Nymburk)  Nejvyšší prohra 2:9 (Tábor)
 David Kellner (17)  Nejvíce branek Tomáš Landa (10)
Matušík, Hájek,
Kanov (12)
 Nejvíce asistencí Matěj Kos (11)
 Martin Mařík (23)  Nejlépe bodovaný hráč Tomáš Landa (19)
9:2 První vzájemné utkání 2:9
973 Divácký průměr doma 86
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality